Skip to main content

Zece agenții au format Clubul de media. Planul: un cod de etică și un ghid pentru licitații

 

Publicitate

Zece agenții de media din România s-au constituit în Clubul de media. Organizația își propune, printre altele, să dezvolte unui Cod de Etică și un Ghid de reguli de organizare a unei licitații, cu criterii de selecție a câștigătorilor.

Membrii clubului sunt:

 1. Brand Programming Network
 2. Initiative Media
 3. MEC Romania
 4. MediaCom
 5. Mindshare
 6. Optimedia
 7. Starcom MediaVest Group
 8. United Media
 9. Universal McCann (UM- parte din B.V. McCann Erickson)
 10. Zenith România

Ce vrea clubul?

"Să devină principalul for de reprezentare dedicat industriei de media, să promoveze corect și constant industria de media și să contribuie la creșterea profesionalismului și conduitei etice de operare pe piața locală."

Ce spun reprezentanții Clubului?

"Membrii Clubului cred și acționează după principii solide de operare pe piață, aliniate la standardele și cerințele internaționale: transparență, etică în afaceri, spirit fairplay și protejarea proprietății intelectuale. Printre obiectivele strategice ale Clubului se numără susținerea și construirea unei imagini pozitive a industriei Agențiilor de media din România printr-un pachet specific de acțiuni precum: dezvoltarea unui Cod de Etică sau realizarea unui Ghid de reguli de organizare a unei Licitații și stabilirea unor criterii de selecție a câștigătorilor.

Totodată, activitatea Clubului vizează implementarea de acțiuni relevante pentru industria de profil, precum: studiile de audiență, cercetările asupra veniturilor, etc."

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • asta-i culmea! nu clientii organizeaza licitatii? ei nu au criterii, cod de etica, etc? mi se pare cartel toata ziua atita vreme cit este un club inchis. Ar fi interesant de vazut statutul acestei asociatii, cum au facut sa impiedice alte agentii sa intre acolo?
 • sa inteleg ca si dumneata ii trimiti afara din tara daca nu le convine? o tara intreaga e numultumita, ce-o sa faci singur in tara? te iei de mana cu ranjitul? si pe urma? bine spus restul e tacere...
 • Frate, cine te-a pus? Daca esti atat de disperat pleaca si fa ceva mai banos. O arzi ca fermierii aia din Alabama. Stii ca vine uraganul anual, dar stai ca boul si reconstruiesti. Macar nu te plange. Ori reconstruiesti, ori te cari din Alabama! Asta e situatia peste tot. Inginerii, doctorii, invatatorii, care produc si altceva decat "imagine" sunt mai prost platiti ca tine. Taci sau pleaca!
 • Pana la urma oamenii sunt egali doar in fata mortii, si nici acolo mereu ! Zoltan, felicitari ! Iata ca ai reusit sa-i aduni pe toti in aceiasi gasca. Macar, nu-i mai cautam in locuri separate:)
 • Foarte tare ! Sindicatul agentiilor de media ! Si toata lumea isi da cu parerea, inclusiv eu. Admir initiativa si obiectivul. Pana la urma, cine se aseamana se aduna si neghina se cerne de malai/faina. Maria Tudor, Stefan Iordache, Bogdan Enoiu, Prajisteanu si culminand cu pisi Oana Petrof...personalitati care mai de care interesante, cu roluri diferite, in functie de calitatile fiecaruia. Un fel de Clubul de la Roma al mediei. Deci, vai de angajati si vai de CLIENTI !
 • Cucuiene, traiesti pe munca si pe salariile noastre de mizerie. Ce-ar fi sa pleci tu din industrie?!!! O sa vina si ea si vremea cand cei pe care consideri ca sunt platiti bine te vor azvarli de la balcon.
 • The Group si OND lipsesc. Ghici ghicitoarea mea: frica de Zoltan ia reunit pe "moralisti" in acest klan. Enoiu+Iordache+Prajisteanu+ Dumitrescu+si altii = 40 % din Zoltan . Asta-i rezultatul. Frica e unirea.
 • De ce oare din acest club select nu fac parte si clientii de publicitate? Si inca ceva, din cate stiu, licitatiile sunt organizate de clienti...nu inteleg cum vine asta: " Ghid de reguli de organizare a unei licitații, cu criterii de selecție a câștigătorilor". Sau va fi ceva de genul: Enoiu are Vodafone, bere, hai sa-l ajutam si cu o banca, ceilalti nu va bagati, Stefan are Rosia, Kanal, Avon, Billa, H&M...dar n-are telefonie, deci trebuie ajutat samd. Parca vad ca la prima sedinta vin toti cu rebate-urile pe masa. Si sa ma mai lase agentiile astea cu spiritul de fairplay...parca ar fi vorbele lui Ponta, declaratii frumoase in presa dar cutitul la gat furnizorilor de media.
 • am lucrat si am prietene care inca lucreaza si stiu care sunt salariile si beneficiile ( bine spus cosum - papica, comis, teamb ) - restul e tacere

Trimite un comentariu