Skip to main content

CNA a votat: Discovery iese oficial din grila RCS&RDS

 

Discovery-nou

Publicitate

Consiliul Național al Audiovizualului a aprobat, cu șapte voturi din opt, scoaterea posturilor Discovery din grila de programe a companiei de cablu RCS&RDS.

Valentin Jucan, membru CNA, s-a opus acestei solicitări, precizând că Forul Audiovizual ar fi trebuit să mai aștepte până ce Consiliul Concurenței și Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului ar fi trimis puncte de vedere. „Având în vedere că situația la care s-a ajuns în mare parte ni se datorează, aș fi preferat să așteptăm și să nu oficializăm scoaterea Discovery din grilă”, a precizat Valentin Jucan.

„CNA trebuie să găsească o soluție la greșeala pe care a făcut-o, de a permite RCS&RDS să-și lanseze propria televiziune”, a mai subliniat reprezentantul CNA.

Și reprezentantul postului, Ana Dodea, a cerut Consiliului amânarea unei decizii până va veni răspunsul celorlalte două instituții sesizate de Discovery, ANPC și Consiliul Concurenței, „având în vedere că este o chestiune extrem de complexă”.

Laura Georgescu, președintele CNA, a declarat  – „Rolul nostru nu este să așteptăm ci să asigurăm garanția interesului public. În acest moment nu avem ce să facem. Ne-am făcut toate temele, am încercat să rezolvăm situația, dar nu putem să intervenim.”

Posturile Discovery au ieșit din grila RCS&RDS pe 1 decembrie după ce a expirat acordul de retransmisie dintre cele două companii.

Citește și: 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • la inceput am fost si eu indignat pentru ca au scos canalele discovery din grila dar am ajuns la concluzia ca History,canalul introdus in locul lor,e mult mai interesant
  • Mizerie marca CNA . Interesul ...cantaresc lucrurile cu jumatate de masura. A venit peste prajit, marea producatoare sa faca ordine in curte. Haos numele tau este CNA. De ce trebuia politizata si aceasta institutie. Cine e tentativa asta de femeie care face regulile dupa cu ii canta un plagiator. Incet incet presa va primi pumni in gura unul cate unul. Cenzura din Rusia va lovi in curand si Romania. Oameni buni treziti-va avem de a face cu o bataie de joc GENERALA. Cum este sa ai o televizune la care esti printre actionari si sa fii si prim ministru. Nimeni din pacate nu face conexiuni logice. Ai inchis OTV foarte bine , dar vezi ce se intimpla si in alte curti unde numai televiziune nu se mai face.
  • bine ca a ramas Trinitas Taraf Etno si alte porcarii...mi-ar fi rusine sa fiu membru in consiliul CNA...HUUUAAA
  • Întradevăr, ce prostie. Ce să voteze? Trebuia doar să ia oficial la cunoştinţă. Discovery sunt canale plătite pe care RCS-RDS nu a mai vrut să plătească pentru ele. Ce s-ar fi întâmplat dacă rezultatul era invers? Obligau pe RCS.RDS să plătească? Aşa ceva nu se poate.

Trimite un comentariu