Skip to main content

Se reia Adunarea Generală a Creditorilor Adevărul, după contestaţia Pro TV, Domino Film şi Pro Video

 

Sursa foto Adevarul

Publicitate

INSOLVENŢĂ. Instanţa a anulat, pe 26 februarie, prima Adunare Generală a Creditorilor Adevărul, la care a fost ales un Comitet al Creditorilor format din trei membri.

Hotărârea instanţei, din 26 februarie, a venit după ce trei creditori - Pro TV SA, Pro Video şi Domino Film au contestat Adunarea Generală din ianuarie. De ce, în continuare:

Ce s-a întâmplat la Adunarea Generală?

  • Prima Adunare a Creditorilor a avut loc la sfârşitul lunii ianuarie, după cum Paginademedia.ro a scris aici. A fost ales Comitetul Creditorilor, din care fac parte BCR, Elida Media şi Red Media Digital.
  • Preşedinte al Adunării Creditorilor a fost aleasă compania Elida Media. După alegerea celor trei membri, votul s-a oprit. Din informaţiile Paginademedia.ro, şi Pro TV SA (care are de recuperat aproape un milion de euro) a dorit să candideze pentru Comitetul Creditorilor.
  • O parte dintre creditorii prezenţi la Adunarea Generală din ianuarie au spus că firmele Elida Media şi Red Media Digital sunt controlate de debitorul Adevărul Holding. Elida Media este deţinută de Răzvan Enache, un vechi colaborator al lui Cristi Burci, actualul proprietar al Adevărul Holding.

Firmele Pro TV SA, Pro Video şi Domino Production au contestat în instanţă hotărârea Adunării Generale. La termenul din 26 februarie, instanţa a decis desemnarea unui Comitet al Creditorilor format din cinci membri.

Cât au de recuperat cele trei firme de la Adevărul?

  • Pro TV are de recuperat de la Adevărul Holding, firmă aflată în insolvenţă, aproximativ 990.000 de euro.
  • Creanţa Domino Production este de 200.000 de euro, iar Pro Video are de recuperat 380.000 de euro.

Adevărul Holding are datorii de 94,2 milioane de euro, după cum Paginademedia.ro a scris aici. Cel mai mare creditor este Elida Media, cu peste 50 de milioane de euro de recuperat. BCR are de primit 6,7 milioane de euro.

Vedeţi lista creditorilor, printre care Pro TV, Kanal D, Orange, Romtelecom şi zeci de salariaţi, dar şi sumele pe care le au de recuperat, în exclusivitate AICI.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus