Skip to main content

EXCLUSIV. Intact renunţă la revista Income. Restructurări şi la Jurnalul Naţional

 

income

Publicitate

Revista Income Magazine, editată de trustul intact, îşi va înceta apariţie. Ultimul număr va fi distribuit joia aceasta. Ziariştii care lucrau la proiectul Income vor mai activa până la 1 aprilie pe site-ul publicaţiei. După această dată, când le expiră contractul, o parte dintre ei vor fi repartizaţi către alte proiecte ale grupului. Angajaţii Income au fost anunţaţi astăzi de această decizie.

Pe de altă parte, un al titlu din grup, Jurnalul Naţional, trece în următoarea perioadă prin restructurări consistente: aproximativ jumătate din redacţie urmează să fie afectată de măsuri, pentru a putea menţine cotidianul pe piaţă.

Income Magazine, publicaţie economică săptămânală, a fost lansată în aprilie 2012, după cum paginademedia.ro a scris AICI. Revista a fost lansată la nici şase luni de la închiderea „cu scandal” a unei alte publicaţii economice a trustului, Săptămâna financiară. 

Într-un comunicat publicat astăzi, reprezentanţii grupului Intact spun că direcţia este către digital şi către video, fără a da detalii legat de ce se va întâmpla cu printul:

“Ne concentrăm resursele acolo unde ne aşteaptă publicul, pe TV şi pe online. Din păcate, print-ul, în coordonatele actuale, răspunde mai greu necesităţilor de circulaţie rapidă şi universal accesibilă a informaţiei. Intact este un mare generator de continut şi îşi urmează publicul pe mediile pe care acesta le alege. În acest context, platforma multimedia Income îşi va continua dezvoltarea în conformitate cu evoluţia obiceiului de consum. Îi aşteptăm pe cei pasionaţi de business cu mult mai multe informaţii pe TV şi online” – Adrian Ursu – Director Integrare Editorială Intact Media Group.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Caracal Caracal
    E a 5-a restructurare la Jurnalul...e a nu stiu cata oara cand salariile sunt intarziate...desigur doar pentru o anumita parte sunt intarziate, adica pentru cei care intr-adevar muncesc... Luati-l la intrebari pe marele CFO Matiescu...de la el a pornit declinul.. a fost insa ajutat de marele "incapabil" Sorin Stoian... Sa traiasca domn' profesor si gradina lui de caracalisti...
  • Foxcrawl Foxcrawl
    oare pe ciutacu il tin sau il restructureaza si pe el
  • un roman un roman
    de ce nu ma mir? ma intreb cat va mai rezista emisiunea.
  • Gabriel Gabriel
    Afacerea de comercializare a cartilor in format electronic exista deja. Un nene de la Elefant.ro ne-a comunicat ca problema este in convingerea editurilor sa se bage pe online si munca de conversie este titanica, a inceput, insa e de durata. Asa ca informare intai.

    Pana cand cartea Andreei Marin sa se citeasca electronic mai sunt multe mii de zile. Abia astept ziua cand o sa le citesc pe Andreea Marin si Radulescu in format electronic. Eu asta traiesc, visez.
  • eusss eusss
    De ce din pacate? Suntem in 2013. Vrei sa continuam taierea paudurilor pentru a printa aberatii?:)

    In toata lumea ziarele si revistele nu se mai cumpara.De ce sa mai faci asta cand netul este la indemana?Singurele care mai merg momentan sunt cartile si asta pana cand vor fi traduse in romana.Asta e o afacere de viitor pe care nu nimeni nu o dezvolta. cartile digitale(gen Amazon). Sa poti gasi milioane de carti online.
  • previzibil previzibil
    absolut de acord cu paul S.
  • Dan Dan
    presa scrisa este, din pacate, in METASTAZA
  • matei_a matei_a
    nu stiu revista insa emisiunea de la tv era o mare prostie
  • paul S paul S
    Am citit de mai multe ori revista Income.
    Desi numele e tampit, a fost foarte buna, cu articole foarte bune si cu o grafica foarte buna.
    A mai fost o revista extrem de bine facuta, Bilant (din nou nume nu prea bun), cu articole excelente, cu grafica excelenta.
    Toate "breslele" au reviste, dar o revista de business nu poate supravietui.
    Si asta numai din cauza celor din agentiile de media, care au promovat cu predilectie jegul.
    Au fost catalizatorul tabloidizarii, al distrugerii printului, iar acum catalizeaza distrugerea totala a unei prese organizate cat de cat, canalizand banii spre click-urile cretine de pe site-uri: "iata ce ipostaza incredibila cu o actrita celebra care nici nu banuiesti cine este".
    Agentiile de media sunt exact ca arendasii care ii faceau pe tarani sa se rascoale la inceputul secolului trecut.
    Ii jupuiau pana la sapa de lemn, in numele boierului (clientului), pana ii distrugeau.
  • Senior Senior
    E greu sa impui un nou titlu in print, in conditiile actuale, cand toate revistele incearca din rasputeri sa supravietuiasca. E bine totusi ca ramane Jurnalul National pe print, este un reper in presa scrisa.
  • gerula gerula
    badea, ai grija bre ca te da zeul somnului afara

Trimite un comentariu

sus