Skip to main content

Dan Voiculescu, acuzat de complicitate la şantaj în dosarul Sorin Alexandrescu - RCS&RDS

 

5908930-mediafax-foto-liviu-adascalitei
Sursa foto: Mediafax/ Liviu Adăscăliţei

Publicitate

Fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu, a fost acuzat de complicitate la şantaj în dosarul în care este cercetat Sorin Alexandrescu, directorul Antena Group.

Direcţia Naţională Anticorupţie „a dispus extinderea cercetărilor şi începerea urmăririi penale faţă de Voiculescu Dan în sarcina căruia s-a reţinut complicitate la infracţiunea de şantaj”, potrivit unui comunicat al DNA.

Nu avem de-a face cu niciun şantaj. Este un conflict comercial între Antena Group şi RCS, conflict care durează de şase ani, conflict care nu are nicio legătură cu penalul, e un conflict comercial. E adevărat că pe mulţi bani, dar comercial.", a declarat Dan Voiculescu la ieşirea de la DNA.

Ce a mai spus Voiculescu:

 • Încercarea de intimidare a Antenei nu are nicio bază, dar sigur că este o intimidare. Antena are o problemă şi problema Antenei este că e independentă, deranjează foarte mult, deranjează, îmi pare rău să spun, şi competiţia.
 • Acolo la Antenă sunt nişte oameni de o probitate morală şi profesională de necontestat. Eu am o mare încredere în ei. Pe unii dintre ei, vă spun cu sufletul deschis, îi iubesc ca pe copiii mei şi vreau să-i încurajez să continue să rămână fermi şi să fie în slujba oamenilor. În rest, lucrurile acestea vin şi trec.
 • Vă garantez că nici nu e vorba de şantaj, iar în ce mă priveşte am declarat clar, am răspuns la toate întrebările. Nu am nicio legătură în acest dosar penal.

Aceasta este a treia extindere a urmăririi penale în dosarul în care Sorin Alexandrescu, managerul Antena Group, este cercetat pentru şantajarea lui Ioan Bendei, administratorul RCS&RDS. Alexandrescu ar fi făcut presiuni pentru a încheia un contract de retransmisie de 7,2 milioane de euro pe an între Antena Group şi RCS&RDS.

Pe 11 iulie, DNA a anunţat prima extindere a urmăririi penale în dosarul Sorin Alexandrescu - RCS&RDS. Învinuiţii au fost Camelia Voiculescu, preşedintele Antena Group, Dan Matiescu, director general al Intact Publishing S.R.L., persoana juridică Antena Group şi Intact Publishing.

La fix două săptămâni, pe 25 iulie, Antena a ajuns din nou la DNA. De data aceasta DNA l-a informat pe reprezentantul Mihai Gâdea, directorul general al Antenei 3, că postul de ştiri pe care îl conduce va fi de asemenea urmărit penal. Totodată s-a început urmărirea lui Şerban Pop, fost preşedinte al ANAF.

Comunicatul integral al DNA, în continuare:

În cauza penală referitoare la infracţiunea de şantaj reţinută în sarcina inculpatului ALEXANDRESCU GEORGE SORIN, director general al ANTENA TV GROUP, cât şi cu privire la învinuiţii: VOICULESCU CAMELIA – RODICA, MATIESCU GEORGE DANIEL, POP ŞERBAN, preşedinte al ANAF la data faptelor şi persoanele juridice S.C. ANTENA TV GROUP S.A., S.C. INTACT PUBLISHING S.R.L. şi S.C. ANTENA 3 S.A., ale cărei aspecte au fost mediatizate prin comunicatele de presă din datele de 30 mai 2013, 11 iulie 2013 şi 25 iulie 2013, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus extinderea cercetărilor şi începerea urmăririi penale faţă de VOICULESCU DAN în sarcina căruia s-a reţinut complicitate la infracţiunea de şantaj.

Din Ordonanţa de extindere a cercetărilor şi începere a urmăririi penale întocmită de procurori a rezultat, în esenţă, următoarea stare de fapt:

În perioada 16 aprilie – 24 mai 2013, inculpatul Alexandrescu George Sorin, director general al ANTENA TV GROUP, a constrâns un administrator al unei societăţi comerciale (parte vătămată) să semneze un contract în condiţii prestabilite, impuse de inculpat, sub ameninţarea că, în caz de refuz, va da în vileag fapte presupus compromiţătoare pentru persoana în cauză şi că, în acest scop, va fi realizată o anchetă jurnalistică.
În acest sens, inculpatul a dispus trimiterea, către partea vătămată şi către alte persoane, a unor adrese de informare emise de către INTACT PUBLISHING S.R.L. şi semnate de învinuitul Matiescu George-Daniel, în calitate de director general, prin care, sub pretextul desfăşurării anchetei jurnalistice, se solicitau relaţii privind împrejurarea care făcea obiectul şantajului.

În tot acest interval de timp, pe posturile de televiziune aparţinând ANTENA TV GROUP au apărut informaţii cu conţinut denigrator cu privire la compania al cărei administrator era partea vătămată şi a fost difuzat un spot publicitar prin care opinia publică era informată că vor fi făcute dezvăluiri cu privire la eventuale fapte de corupţie în care ar putea fi implicată partea vătămată.

Probatoriul administrat până în prezent a relevat implicarea învinuitului Voiculescu Dan în activităţile desfăşurate de inculpatul Alexandrescu George Sorin. Concret, acestuia i-a fost adus la cunoştinţă, atât de către inculpat cât şi de către fiica sa Voiculescu Camelia, fiecare demers care era realizat în scopul de a se încheia contractul mai sus menţionat. De asemenea, Voiculescu Dan i-a precizat lui Alexandrescu George Sorin că materialele compromiţătoare ar trebui să fie difuzate şi pe alte căi mediatice decât posturile de televiziune şi i-a indicat să manifeste precauţie cu ocazia întâlnirilor şi discuţiilor cu partea vătămată.

Învinuitului i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie

LIKE. Fiţi la curent cu ştirile şi pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

viewscnt

Comentarii

 • marinika marinika
  acuzat de santaj????maine poate auzim ca din cauza lui voiculescu s-a intamplat ca sa nu se faca recolta,ca din cauza lui a izbucnit si razboiul din libia si tot asa.nu va este rusine sa scrieti niste lucruri neadevarate doar ca sa faceti deliciul unui securist de la cotroceni??????voi chiar nu realizati ca nu mai puteti sa-l scoateti di rahatul in care s-a bagat singur deja lumea a vazut cine este ce face ce vrea cu noi lumea nu este proasta asa cum o considerati voi basistilor.
 • protopopescu protopopescu
  managerite pe naiba. camelia este o puslama care are cate un copil cu fiecare barbat din viata ei. probabil ca o sa faca o figurina de zahar si cu cofetarul.
 • roxa roxa
  :)) umor, frate, ca avem de ce! nu pateste nimeni nimic, o acuzatie de santaj nu se finalizeaza cu puscarie, aici, in romania. o sa fie toata lumea linistita la batranete.
 • dana dana
  Cind o sa inceteze asta sa mai spuna ca Basescu nu-i barbat ca se lupta cu copii lui si nu el. In primul rind ca nu Basescu i-a pus sa-l santajeze pe ala si in al doilea rind copii lui nu mai sint copii au vreo 40 de ani si sint mari managerite,
 • Piratii din Caraibe Piratii din Caraibe
  Faceti pariu ca Gadea o sa prezinte fara o lentila in seara asta?
 • spagatistu spagatistu
  Cititi cu atentie comunicatul DNA."Probatoriul administrat pana in prezent releva implicarea lui DV...".Cel mai probabil ca dna'u il are pe banda pe varan, cum dadea indicatii si'i foarte posibil ca Alexandrescu sa-si fi dat si el seama ca nu merita sa faca parnaie singur, asa ca a spus si cine l-a pus sa'l santajeze pe bendei sa cum il cheapa pe rcsist.se anunta dezvaluiri...caniculare:)
 • protopopescu protopopescu
  se vede cat de mult isi iubeste copiii. daca a pus-o pe camelia sa se ocupe de lucrurile murdare cu riscul de a ajunge la puscarie. dragostea de tata... nu are limite pentru felix turnatorul. iar din antene sunt multi cei pe care din dragoste paterna i-a dat afara hiar daca erau profesionisti. dar din pacate nu erau lingai.
 • JohnnyB JohnnyB
  "....sincer ce legatura are voiculescu cu treaba asta???"

  Tu cand si de pe ce planeta ai aterizat?
 • Daniela Daniela
  Valeu, cum i se mai intinde gheara de pirat sa ne inhate... Dar, in timp ce acuzatiile astea nu ma surprind catusi de putin, ce nu pricep deloc e alegerea ochelarilor. E un trend nou? Oare crede ca e plasture de pirat?
 • Axel Axel
  Este doar un conflict comercial intre antena si rcs, nu-i nici vorba de santaj sau altceva, sunt doar acuzatii aruncate pentru discreditarea antenei.
 • tucaminesafaci tucaminesafaci
  aaa, eu n-am nicio vina. aaa, am niste oameni la antena pe care i-as baga in puscarie ca pe copiii mei. :)
 • Costin_el Costin_el
  Se strange Latul Varane, du-te dupa becali ca acolo va este locul si mai ia si din Tonomatele alea de pe antena 3 vreo cativa cu tine. Vai de capul lui de Emotii i-a picat si lentila de la ochelari, SECURISTUL.
 • george george
  in sfarsit, aduceti rechinu' pe uscat :D
 • protopopescu protopopescu
  fugi motane ca s-au pus dulaii pe tine.
 • robert12 robert12
  basescu rade pe sub mustati cand vede ca soldateii lui isi fac asa cum este ordonata de el nu asa cum ar trebui sa faca.sa-l ierte dumnezeu ca nu stie ce face.

Trimite un comentariu

sus