Skip to main content

Cum se uită la posturile de ştiri ţăranii şi orăşenii. Antena 3, B1, România TV şi Realitatea, audienţele pe ore

 

Foto: Thomas Dan, Mediafax Foto

Publicitate

ANALIZA DE JOI. Paginademedia.ro continuă astăzi analiza consumului TV la ţară şi în oraşe. Dacă săptămâna trecută erau vizate marile generaliste, materialul de astăzi pune sub lupă modul în care canalele de ştiri sunt urmărite în mediul urban şi la sate.

Analiza a fost realizată pentru intervalul ianuarie-august 2013, pe baza datelor oferite de agenţia de media BPN.

Astăzi:

 • Care sunt cele mai bune ore ale fiecărui post de ştiri, la ţară şi la oraşe.
 • La ce canale de ştiri se uită românii, în fiecare oră.

Câţi români se uită, în fiecare oră, la Antena 3, B1, România TV şi Antena 3?

 • Antena 3 şi B1 au un public mult mai numeros la oraşe, decât la sate. În schimb, situaţia este mai echilibrată la România TV şi Realitatea TV: mediile de audienţă la ţară şi la oraşe sunt apropiate în aceste cazuri. Realitatea TV este singurul post care, pe anumite ore, are mai mulţi telespectatori de la ţară, decât de la oraş.
 • La oraşe, în fiecare oră, Antena 3 are, de departe, cel mai numeros public.
 • La sate, pe anumite intervale orare, România TV a depăşit postul de ştiri al Intact.
 • Mircea Badea şi Radu Banciu sunt preferaţi de orăşeni. Audienţa de la sate este mult scăzută pe intervalele lor de difuzare

Antena 3: Orăşenii consumă mai mult Antena 3 decât ţăranii

Audienţa maximă este înregistrată, cum era de aşteptat, seara: 351.000 media pe minut în oraşe între orele 22.00 şi 23.00, pe intervalul lui Mihai Gâdea. La aceeaşi oră, îl aleg pe Gâdea 142.000 de oameni de la ţară.

Antena 3 are o audienţă preponderant urbană. În fiecare oră, audienţa la oraşe este de câteva ori mai mare decât numărul telespectatorilor de la ţară. Şi faţă de celelalte posturi, Antena 3 are un avans considerabil mai ales la oraşe. La sate, consumul de posturi de ştiri este mai echilibrat.

 • La ora 8.00 dimineaţa, Antena 3 are deja, la oraşe, o medie de peste 100.000 de telespectatori pe minut. Între orele 12.00 şi 18.00, audienţa postului e aproape constantă: 160.000 de orăşeni pe minut şi aproximativ 70.000 de locuitori ai zonelor rurale.
 • La sate, până la ora 21.00, în niciun interval orar audienţa postului din grupul Intact nu ajunde la 100.000 de ţărani pe minut. De altfel, singurul interval orar în care Antena 3 adună pe post peste 100.000 de săteni pe minut este 21.00-23.00.

Intervalul lui Mircea Badea este gustat de orăşeni: la ora 23.00 sunt pe Antena 3 aproape 270.000 de telespectatori din urban şi doar 81.000 de la ţară.

România TV: Audienţă mai echilibrată la ţară şi la oraşe

Dacă în cazul Antena 3 consumul era mult mai mare în mediul urban, la România TV, postul lui Sebastian Ghiţă, situaţia este ceva mai echilibrată. În fiecare oră, publicul urban este mai numeros, însă diferenţele sunt mult mai mici decât la Antena 3.

Sunt câteva diferenţe de vizionare a postului România TV la sate şi oraşe. Astfel, la oraşe, cea mai bună oră a postului este 22.00, când are 134.000 de telespectatori pe minut. În schimb, la sate, orele de vârf ale România TV sunt 15.00-17.00, singurul interval când televiziunea lui Sebastian Ghiţă are mai mult de 100.000 de ţărani pe post.

B1 TV: Vârful este la Radu Banciu

Postul lui Sorin Oancea are în fiecare oră o audienţă mult mai mare la oraşe, decât în mediul rural. Pe anumite intervale orare, se uită la B1 de două ori mai mulţi orăşeni decât ţărani. În fiecare oră, numărul telespectatorilor din mediul urban îl depăşeşte mult pe cel al publicului de la ţară.

Ora de vârf a postului este 23.00, când este programată Lumea lui Banciu. Şi el este preferat de orăşeni (ca şi Badea): 124.000 de orăşeni se uită în fiecare minut la intervalul lui Radu Banciu. Doar 53.000 de ţărani îl urmăresc.

Realitatea TV: Publicul de la ţară este peste cel urban în câteva intervale

Realitatea TV este singurul post de ştiri care este urmărit, în anumite intervale, mai mult de ţărani decât de locuitorii oraşelor. În primele ore ale dimineţii, Realitatea TV are mai mulţi telespectatori de la ţară, decât de la oraşe.

În intervalul 12.00-16.00, situaţia se repetă: publicul de la ţară al Realitatea TV este mai numeros decât cel din mediul urban, dar la diferenţe mici. La ţară, cea mai bună oră este 15.00, când sunt pe post 71.000 de săteni.

După ora 18.00, raportul se schimbă: urmăresc Realitatea TV mai mult orăşenii.

Vârful urban este intervalul 21.00-22.00, cu o medie de 82.000 de telespectatori pe minut.

Bătălia pe ore: Antena 3, lider detaşat la oraşe. La ţară, Romania TV câştigă câteva ore la ţară.

Ce posturi de ştiri aleg sătenii? Dar orăşenii?

În mediul urban, este clar: Antena 3 nu lasă nicio şansă celorlalte posturi de ştiri, în niciun interval. În fiecare oră, cel mai urmărit post de ştiri este Antena 3. Cum stau însă lucrurile la ţară?

Consumul de ştiri este diferit la sate. Competiţia în mediul rural este mult mai strânsă între canalele de ştiri.

Dacă la oraşe este în urma Antenei, la ţară România TV are, în mai multe ore, mai mulţi telespectatori decât canalul Intact. Diferenţa cea mai mare este în intervalul 15.00-17.00, unde România TV este urmărită, la sate, de peste 100.000 de ţărani, faţă de 70-75.000 la Antena 3.

Audienţa posturilor de ştiri, pe ore, în mediul RURAL (mii telespectatori pe minut):

Sursa: ARMA, date prelucrate de agenţia de media BPN

Audienţa posturilor de ştiri, pe ore, în mediul URBAN (mii telespectatori pe minut):

Sursa: ARMA, date prelucrate de agenţia de media BPN

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • Andreea Andreea
  Continuati sa fiti CEI MAI BUNI si CEI MAI PROFESIONISTI ca sunteti VA IUBIM, VA URMARIM MEREU ANTENA 3 CEA MAI TAREEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE, CEL MAI BUN POST DE TELEVIZIUNE DIN ROMANIAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 • Andreea Andreea
  LA ANTENA 3 SE UITA FOARTE MULTA LUME IN COMPARATIE CU RTV SAU MAI RAU CU B1. ANTENA 3 NU PROSTESTE TELESPECTATORII BA DIMPOTRIVA II RESPECTA. DECAT SA MA UIT DE EXEMPLU, LA BANCIU MAI BINE INCHID TELEVIZORUL, ALA CARE NU STIE SA VORBEASCA, CORECT ROMANESTE , LA APROAPE FIECARE FRAZA EL POMENESTE DE ANTENA 3 SI NU NUMAI EL SI CEILALTI DE LABE1. ANTENA 3 NU SUPORTA TERMEN DE COMPARATIE CU LABE1 SAU RTV. AUDIENTELE SPUN TOT. ANTENA 3 A IMPLINIT 8 ANI SI ERAU APROXIMATIV 100.000 IN PIATA MIHAI VITEAZUL DIN CRAIOVA, LA CATEVA ZILE DUPA CE S A INCHEIAT CONCERTUL DE EXCEPTIE O ALTA ,,TELEVIZIUNE,, A ORGANIZAT TOT CUM A FACUT ANTENA 3 SI S AU STRANS 108 OAMENI... ANTENA 3 CEA MAI TAREEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 • Stefan Stefan
  In primul rand Antena 3 prosteste telespectatorii , practic orice informatie este trunchiata si prezentat intr-o maniera care sa le serveasca interesele. Cine zice ca sunt seriosi parea mea este ca ori e prost cu craci ori nue sanatos la cap.
  Si ati folosit cuvantul 'tarani' intr-o maniera tendentioasa fata de cei care ne asigura hrana.
 • Marius Marius
  Antena 3 parea sa fie un post bun si credibil pe care il urmaream dar de cand cu evenimentele de la Rosia Montana nedifuzate de antenisti precum si atitudinea si limbajul de mahala folosit de unii indivizi de acolo,m-am lamurit cat de profesionisti sunt dumnealor.Isi prezinta asa-zisele stiri dupa bunul lor plac,deformand deseori realitatea pentru a-si atinge scopurile.Romania Tv e la fel.Acolo,cand am vazut invitati gen Carmen Harra care vin sa-si dea cu parerea...bleah!Toate televiziunile amintite in articol au diferite preferinte politice drept pentru care isi pierd din credibilitate,mintind poporul cu televizorul.Prefer o televiziune cat mai impartiala posibil,gen Digi 24.
 • Radu09 Radu09
  ati uitat de Realitatea Tv si ati scris de doua ori Antena3
 • Foxcrawl Foxcrawl
  interesant,,avand in vedere regula generala ca ar trebui s-o lasam mai usor cu antenele si emisiunile lor aproape identice, inseamna ca taranii au prins ideea si urmaresc si alte posturi de stiri ce sunt mai variate.
 • Petrişor Obae Petrişor Obae
  @ emi: mediul rural. :)
 • VictorBraun VictorBraun
  Eu nu inteleg. Cum se masoara? Exista masuratoare reala pe cablu? :))
  Sa fim serios. Sunt ca sondajele electorale.
 • emi emi
  "Postul lui Sorin Oancea are în fiecare oră o audiență mult mai mare la orașe, decât în mediul urban."

  Tare asta :)))
 • puma punku puma punku
  poate mai lasa dracu televizoaiele si pun mana pe almanahe.Judecand dupa comentarii iti dai seama cat de defecta e tara asta daca mai exista oameni care considera ca pot fi informati correct de televiziuni affiliate politic pe fata asa cum sunt toate statiile de stiri, sa spui ca Antena 3, RTV sau B1 TV au legatura cu informarea corecta, e ca si cum a-I spune ca si Hitler si Stalin erau baieti echilibrati si plini de bune intentii. pacat ca nici macar pe siteurile astea de specialitate nu se explica publicului cum vine treaba cu animal ala fantastic numit independenta editoriala.
 • Tiberiu Cazacioc Tiberiu Cazacioc
  Probabil nu ma pricep, toti oamenii astia adunati, stau acasa si urmaresc TV? "Taranii" (nu cred sa existe asa ceva, ci rezidenti in rural) la orice canal ne-am uita, pe parcursul zilei, de dimineata spre seara, lasa totul in gospodarie si se aduna in fata TV? Alta: cine sta o ora la TV fara sa schimbe canalul? Si: programele TV/audientele nu sunt fragmentate din ora in ora, ci pe emisiuni, nu?
 • andi andi
  Clasa de oameni care se uita la Banciu e aia care nu se uita la Badea,na!
 • cristi cristi
  Antena 3 este un post de știri foarte bun. Iar în legătura cu "Vârful lui Radu Banciu" nu știu ce clasa de oameni pot sa îl urmărească.
 • nico nico
  Eu urmaresc mereu emisiunile celor de la Antena 1 si Antena 3 si mi se par chiar foarte bune! Oamenii sunt profesionisti si se vede.
 • ana ana
  Digi 24 mi se pare de departe cea mai de calitate si cea mai de bun simt televiziune de stiri.Fara istericale,fara patima,zbierete,moderatori antipatici si pusi pe harta si invitati pe masura acestor moderatori.Un exemplu graitor emisiunea postului privind Rosia Montana si alte subiecte realizata la Academia Romana.Vorba lui Moisescu"ma inclin".

Trimite un comentariu

sus