Skip to main content

Situaţie „inedită”. Premier League se vede la Timişoara, dar pe Digi Sport... Ungaria, deşi RCS&RDS nu deţine aceste drepturi pe teritoriul României

 

digi hu premier league
La Timişoara, se vede Digi Sport-ul unguresc, cu meciuri din Premier League - Manchester United - Westham. Captura a fost trimis de către un cititor paginademedia.ro.

Publicitate

Unul dintre canalele de sport ale RCS&RDS difuzează, pe teritoriul României, meciuri din Premier League deşi compania de cablu nu deţine drepturile de difuzare pentru ţara noastră. Situaţia a fost semnalată de către un cititor din Timişoara, al paginademedia.ro, care a trimis şi o serie de capturi cu transmisia de sâmbătă a postului Digi Sport HU. Este vorba despre Digi Sport, varianta din Ungaria, care se poate vedea în reţeaua RCS, la Timişoara, şi la care a fost difuzat, în direct, meciul dintre Manchester United şi Westham.

Argumentul acoperirii drepturilor de difuzare a fost folosit de către RCS&RDS, în acest weekend, când a decis să oprească emisia Eurosport, care difuza meciul dintre Liverpool şi Cardiff, din campionatul englez.

Reamintim că sâmbătă, meciul de Premier League, de pe Eurosport, a putut fi văzut doar de abonaţii anumitor companii de cablu, după cum paginademedia.ro a scris AICI. Spre exemplu, pe Eurosportul de pe RCS&RDS s-au văzut doar 45 de minute din partidă, după care emisia a fost întreruptă şi s-a continuat cu Eurosportul internaţional, care avea sărituri cu schiurile. La UPC, meciul s-a văzut integral, însă nu şi la serviciul DTH al Romtelecom.

La o zi după incident, RCS a explicat ce a dus la acea situaţie: „Decizia RCS & RDS a avut în vedere atât interesele consumatorilor din toate ţările unde operam, dar a ţinut cont şi de drepturile titularilor de licenţă pentru competiţiile Premier League din Ungaria, Cehia şi Slovacia".

Reprezentanţii RCS&RDS au explicat că Eurosport a întrerupt, sâmbătă, transmisia programului Eurosport (versiunea internaţională care nu difuza meciuri de fotbal din Premier League) atât în România, cât şi către abonaţii din Ungaria, Cehia şi Slovacia.

„RCS & RDS a aflat de aceasta schimbare în momentul în care a început să primească reclamaţii de la abonaţii săi din celelalte ţări, care erau nemulţumiţi că în locul postului Eurosport International, care emitea în limba naţională a fiecărui stat, au putut viziona doar noul canal Eurosport România", se arată în punctul de vedere al companiei de cablu.

Iată că, drepturile de difuzare ale meciurilor din Premier League pe teritoriul Ungariei sunt chiar cei de la RCS&RDS, care transmit meciurile competiţiei din Anglia şi pe zona de vest a României.

Până la momentul publicării articolului, RCS&RDS nu a comentat subiectul.

Pe de altă parte, CNA urmăreşte acest caz. Laura Georgescu, preşedintele CNA, a declarat, pentru Mediafax, că insituţia analizează cazul emisiei Eurosport, precizând că din primele informaţii pe care le deţine grupul Eurosport a notificat, joi, 19 decembrie, UPC România şi Romtelecom (Dolce) privind faptul că pe Eurosport va fi inserată începând din 21 decembrie o fereastră cu meciurile din Premier League.

De asemenea, Eurosport ar fi pus la dispoziţia operatorilor de cablu şi DTH decodoare pentru a facilita difuzarea meciurilor de fotbal din Premier League, a spus Laura Georgescu. Ea a precizat că reprezentanţii Romtelecom i-au spus că nu ar fi difuzat sâmbătă meciurile din Premier League din cauză că nu au avut suficient timp pentru a pune la punct toate aspectele tehnice.

Pe acelaşi subiect a scris iniţial ProSport. 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • no name no name
    Pentru o viata sanatoasa, REZILIATI contractele cu RCS si ROMTELECOM.
  • tudor chirila tudor chirila
    Ia uite aici d-le stucan exclusivitatea voastra
    http://forum.softpedia.com/topic/529668-numai-aici-despre-digisport1-digisport2-digisport3-digisporthd1digisport-2-hd/page__st__11736#entry14272263
    http://forum.softpedia.com/topic/674294-rcs-rds-digi-tv/page__st__30060#entry14241356
  • Thor Thor
    Hai că aici intervin eu, Costine.

    După cum ai zis și tu, situația asta există de vreo 4 ani în aproape jumătate din țară și nu s-a făcut un mare secret din asta. Informația e cât se poate de publică, trebuia doar să știi unde să o cauți. E drept că Digi Sport Ungaria a dobândit o valoare pentru noi abia din toamna asta, de când nu mai avem Premier League la vreo altă televiziune.

    Dar voi de ce nu ați scris un articol pe tema asta încă din august-septembrie? De ce a trebuit să vă trimită un cititor din Timișoara o captură pentru a vă sesiza? De ce spui că informația a apărut „ÎN EXCLUSIVITATE în Pro Sport”, ca și cum ați fi dat o mare bombă de presă în urma căreia așteptăm să cadă Guvernul? Repet, informația era destul de publică, nu trebuia să fiți vreun Sherlock Holmes ca să o aflați. Doar că asta înseamnă să pretinzi că ești jurnalist, dar de fapt să-ți practici meseria stând pe scaun în redacție și nefăcând altceva decât să transcrii declarațiile oamenilor „de fotbal” de pe la diferite emisiuni. Cam asta faceți voi de fapt. Și de asta v-ați și închis.

    Și îți dau un pont: există o soluție prin care poți vedea Digi Sport Ungaria la televizor, inclusiv în București, abonat RCS&RDS fiind.
  • Expertul F.C., Expertul F.C.,
    De la 1 ianuarie, afara cu euro sport de la romtelecom si RDS. Preturile cerute cablistilor de euro sport sunt exagerate raportat la audienta posturilor.
  • Vrem Premier League!!! Vrem Premier League!!!
    Acum, dupa tot acest tambalau, vedem si noi diseara derby-ul Londrei domnule Teszari?
  • Expertul F.C., Expertul F.C.,
    Asa cum UPC face concurenta ilegala dolce siRDS, difuzand sport klub ungaria pe teritoriul Romaniei, ar trebui ca RDS sa distribuie la nivel national digi sport ungaria.
  • Marius Marius
    De la anu niet F1 pe digisport le-a expirat contractul de retransmisie.
  • lucian lucian
    A fost mai spectaculos concursul de la Engelberg de sarituri, decat meciul de fotbal. :) mai ales cand il auzi pe Hobana cat e de entuziasmat!
    PS: bine zis cristina
  • Marius Marius
    Nu mai arunca fumigene, nu se vede chiar în toată transilvania, îţi spun eu că în jud. Hunedoara şi Albă nu se vede şi credca sunt inima transilvaniei.
  • cristina cristina
    Florea ca sa te lamuresc eu nu vreau sa vad pe canalele de stinta realty -show-uri asa cum sunt pe discovery . nu ma intereseaza viata bucatarilor , camionagiilor etc . Pe domeniul sport ideea ar fi ca digisport ( unde pe langa fotbal poti vedea tenis , baschet,handbal,volei , f1, motogp,dtm, atletism ,hochei ) ar putea sa ramana si eurospoer ( patinaj,tenis, atletism etc)
  • Iulia Bunea Iulia Bunea
    Costin Ștucan. Am făcut in text precizarea ca pe acest subiect a scris si ProSport. Dar te asigur ca si noi am primit capturile de la un cititor, ca si voi. Multumesc si eu pentru intelegere!
  • cristina cristina
    Florea pe domeniu sport si documentare se compara ! Iar pe domeniul stiri sunt peste posturile de stiri existente ! Ca au si multe lipsuri este adevarat . Per total eu sunt multumita de servicile lor !
  • Florea Florea
    Am vazut un comentariu mai sus referitot la RDS si programele lor.
    Nu cred ca se compara programele lor cu cprogramele concurente de pe piata
    Nu imi spune ca se poate compara Digi Sport 123 cu Eurosport 12 HD
    Sau ce se poate compara Digi Film cu HBO
    Sau Digi world cu Discovery

    Sunti niste oameni fara caracter cei de la Digi. Eu v-as sfatui sa scapati cat mai repede de servicile lor ;)
  • Costin Stucan Costin Stucan
    Iulia,
    Normal ca sunt alte capturi, însă informaţia pe care tu o publici astăzi cu "alte capturi" a apărut ieri, în exclusivitate, în Prosport. Normal este să citezi sursa pentru că acel cititor ţi-a trimis capturile după ce a citit informaţia în ProSport. Această neregulă se întâmplă de 4 luni, însă - culmea - pînă astăzi niciun cititor Pagina de Media nu s-a sesizat.

    Îţi mulţumesc pentru înţelegere,
    Costin Ştucan
  • Gogea Mitu Gogea Mitu
    Si in Brasov este Digisport 1 Hu... Deci banditii rcs incalca legea, cu buna stiinta, iar ei invoca, josnic, ”reclamatii” din Cehia, Slovacia sau Ungaria... Ce NEMERNICI !

Trimite un comentariu

sus