Skip to main content

SURPRIZĂ. Eurosport, interesat de Liga I. Șeful de achiziții al grupului, întâlnire cu Gino Iorgulescu

 

logo-eurosport-hd

Publicitate

Șeful departamentului de achiziții drepturi și vânzări al grupului european Eurosport, Lorand Prud`homme, a venit la București în mod special pentru a se întâlni cu Gino Iorgulescu, președintele Ligii Profesioniste de Fotbal. Oficialii Eurosport au mai declarat că sunt discuții pentru preluarea până la 100% a canalului de sport de către Discovery.

Eurosport este interesat de Liga I, după cum a declarat Valentin Macovescu, directorul de relații internaționale al Eurosport, astăzi, într-o întâlnire cu presa.

Valentin Macovescu, Eurosport: „Am avut o întâlnire ieri cu Gino Iorgulescu în care am prezentat grupul Eurosport.  A fost o întâlnire la inițiativa ambelor părți. Ne-am interesat cum se va desfășura achiziția viitoarelor drepturi din Liga I. Am avut un schimb de idei, am discutat și de expunerea pe care o poate asigura Eurosport. Fiind un canal paneuropean, Eurosport poate asigura și o expunere în afara României.”

Dacă se organizează licitație, participați? „Pot spune că urmărim atent subiectul”, a spus oficialul european.

Cum credeți că va afecta o posibil achiziție a drepturilor de fotbal relația cu RCS, care are Digi Sport?

Valentin Macovescu: „Discuțiile continuă”, a răspuns Valentin Macovescu, fără a da detalii dacă există sau nu un contract cu RCS&RDS pentru anul viitor. „RCS este un partener de lungă durată al Eurosport. Faptul că ei au un canal de sport nu înseamnă că intrăm în concurență directă cu ei”, a mai spus oficialul.

Eurosport pune accent pe fotbal. Premiere League, pe Eurosport?

Interesul Eurosport pentru Liga I marchează o mișcare strategică a canalului paneuropean. „Pentru noi conținutul este ținta noastră principală în următoarea perioadă. Vom pune accentul în special pe fotbal, pentru că este un sport care atrage telespectatorii”, a explicat Valentin Macovescu.

După ce săptămâna trecută a semnat contractul pentru retransmisia Bundesliga, un alt campionat important din Europa se va vedea în România se va vedea pe Eurosport. Oficialul grupului nu a precizat despre ce campionat este vorba. Având în vedere că majoritatea campionatelor europene sunt deja pe alte posturi, probabilitatea cea mai mare este ca pe Eurosport să se vadă competiția din Marea Britanie, Premiere League.

Eurosport este interesat și de meciurile naționalei. „Am văzut că de multe ori nu se văd toate meciurile naționalei, cum ar fi cele din deplasare. Vom fi mai atenți în astfel de situații”, a mai precizat Macovescu.

Discovery ar putea prelua integral Eursport

Grupul Discovery, care acum deține 20% din Eurosport, discută în prezent majorarea participației la 49% sau chiar 100%. Pe 20 noiembrie, au început discuțiile care au două opțiuni: majorarea participației Discovery la 49% sau preluarea canalului european de sport de către grupul orientat spre programe de documentare. „O decizie în acest sens va fi anunțată în ianuarie sau februarie”, a mai spus Macovescu. De altfel, interesul Eurosport pentru fotbal are legătură cu intrarea Discovery în acționariat. „Discovery, ca nou acționar, are o altă perspectivă. Aceste mutări au legătură cu acest fapt”, a spus Adrian Ilie, director general al Eurosport în România.

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu