Skip to main content

EXCLUSIV. Încep schimbările la Sanoma, după preluarea de către Burda. Publisherul general şi-a anunţat plecarea

 

Theodor Manolache - Sursa foto: Adplayers
Theodor Manolache - Sursa foto: Adplayers

Theodor Manolache, publisher general şi şef peste marketing şi vânzări la Sanoma, şi-a anunţat astăzi plecare din cadrul companiei de media, după aproape opt ani.

Mişcarea vine după ce Consiliul Concurenţei a aprobat preluarea Sanoma România de către compania Burda, după cum paginademedia.ro a scris AICI.

Până la ora redactării articolului, Theodor Manolache nu a putut fi contactat. Lucian Ioniţă, managing director Sanoma, este în prezent în concediu.

CARTE DE VIZITĂ. Theodor Manolache are o experienţă lungă în zona de publishing. În 2000 era brand manager la Ringier, iar doi ani mai târziu a devenit marketing coordinator la Jurnalul Naţional şi Gazeta Sporturilor. În 2004 a fost pentru scurt timp marketing manager la Sanoma, după care a revenit la Ringier pe funcţia de marketing manager la Evenimentul zilei. În 2006, Manolache s-a întors în Sanoma şi a devenit Publishing Director, iar din octombrie 2012 a preluat şi conducerea departamentului de vânzări.

Consiliul Concurenţei a aprobat preluarea în totalitate a Sanoma Hearst România de către Burda România, dar numai în anumite condiţii. Potrivit deciziei publicate pe site-ul instituţiei, Bura România trebuie să respecte anumite angajamente, altfel riscă sancţiuni drastice. Mai exact, trebuie să vândă câteva dintre titlurile pe care le deţine: Reţete: Bucătăria de azi (editat de Sanoma), Ioana Visul Copiilor (Burda), Ioana Vine Barza (Burda), Casa de vacanţă (Burda)

Burda România a anunţat în luna august preluarea integrală a Sanoma Hearst România, după cum paginademedia.ro a scris AICI. Burda International GmbH a achiziţionat toate activităţile Sanoma Hearst în România, rezultând un grup cu 35 de titluri şi mai mult de 40 de servicii media online.

Portofoliu Burda, după tranzacţie, este format din mai multe titluri, printre care Marie Claire, Esquire, Men's Health, Auto Motor şi Sport şi National Geographic, Practic în bucătărie, Casa Lux, Ioana, Grădina mea de vis, Harper's Bazaar, Cosmopolitan etc.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus