Skip to main content

28 Februarie. Organizațiile cer anchetă în cazul jurnaliștilor amenințați de la Telegrama

 

Telegrama

Publicitate

ONG-URILE REACȚIONEAZĂ. Freedom House Romania și Expert Forum le "solicită autorităților să investigheze de urgență amenințările și presiunile la adresa familiei directorului cotidianului 'Telegrama' din Ploiești", scrie HotNews.ro. La rândul său, ActiveWatch cere Inspectoratului Judetean de Poliție Prahova să identifice și să sancționeze "cele patru persoane care, in urma cu doua seri, l-au atacat și amenințat pe fiul directorului publicației prahovene Telegrama".

Reactia celor trei organizatii vine dupa ce fiul jurnalistului Cristi Constantinescu, directorul cotidianului Telegrama (Ploiești), a fost amenintat ca i se va "lua gatul", dacă tatal său mai scrie despre Mircea Cosma (PSD), presedintele CJ Prahova, dupa cum a relatat site-ul de stiri locale Actualitatea Prahoveana. Ziarul Telegrama a fost oprit de la difuzare, la finalul lunii ianuarie. Cotidianul prahovean acuza implicații politice din partea unui trust apropiat PSD, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.
Trei organizatii cer investigarea amenintarilor la adresa jurnalistilor


ȘEF LA TVR MOLDOVA. Jurnalistul Dragoş Bocanaciu a fost desemnat coordonator al proiectului TVR din Republica Moldova, scrie Mediafax, care îl citează pe Stelian Tănase, directorul general interimar al Societăţii Române de Televiziune (SRTv).
"A primit deja această însărcinare cu vreo trei săptămâni în urmă", a spus Stelian Tănase.
"Acum trei săptămâni a fost într-adevăr o discuţie şi mi s-a cerut să mă implic în acest proiect TVR Moldova, în ceea ce priveşte realizarea unor producţii în Republica Moldova, pentru că grila este făcută de departamentul TVRi (TVR Internaţional, n.r.)", a spus Bocanaciu. El a precizat că îşi menţine şi celelalte sarcini de serviciu pe care le are în SRTv.
Dragoş Bocanaciu este jurnalist senior la departamentul Sport din TVR și preşedinte al Sindicatului pentru Unitatea Salariaţilor TV din TVR (SPUSTV).
Dragoş Bocanaciu a fost desemnat coordonatorul proiectului TVR din Republica Moldova

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu