Skip to main content

Narcisa Iorga, la Lucian Mândruță: „Am propus președintelui CNA să se rediscute amenzile de la B1 TV și Antena 3”

 

Screen Shot 2014-02-10 at 9.13.37 PMNarcisa Iorga, membru CNA, a spus în emisiunea online Schimbă vorba, realizată de Lucian Mândruță, că a propus președintelui CNA rediscutarea amenzilor date posturilor B1 TV și Antena 3.

Publicitate

„Am propus președintelui CNA să se rediscute amenzile date posturilor B1 TV (70.000 de lei - n.r.) și Antena 3 (50.000 de lei - n.r.)", a spus Narcisa Iorga, în ediția din această seară a emisiunii realizate de Lucian Mândruță pe platforma online live.gandul.info.

Prezența Narcisei Iorga în emisiunea online a lui Mândruță vine la scurt timp după ce aceasta și-a lansat blogul Despreaudiovizual.ro.

Contactată de Paginademedia.ro, Narcisa Iorga a precizat că la finalul săptămânii trecute (vineri, 7 februarie), alături de alți doi colegi, Valentin Jucan și Florin Gabrea, a depus o solicitare de reanalizare a amenzilor votate de CNA pentru posturile Antena 3 și B1 TV, în ședința de joi (6 februarie). Motivul acestei solicitări adresate președintelui CNA?

„Amenzile sunt disproporționate în raport cu motivele invocate de Consiliu în sancționarea celor două posturi. (...) Posturile Antena 3 și B1 TV sunt invers proporțional amendate", a explicat Narcisa Iorga, pentru Paginademedia.ro.

Narcisa Iorga, Valentin Jucan și Florin Gabrea au solicitat Laurei Georgescu rediscutarea celor două amenzi în ședința de joi (13 februarie) sau miercuri, într-o ședință specială.

Regulile CNA le permit celor trei să convoace o ședință

"Consiliul se întruneşte în şedinţe publice de două ori pe săptămână sau de câte ori este necesar, la convocarea preşedintelui, sau a cel puţin 3 dintre membrii săi", spune un articol din Regulamentul de Organizare și Funcționare al CNA.

Cei trei au mai invocat în solicitarea de reanalizare trei articole din Codul etic al membrilor CNA:

Art. 2 - Criteriul neutralității politice

Membrii CNA vor acționa, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în mod independent și echidistant față de factorul politic, indiferent de convingerile lor personale, nu se vor angaja în niciun fel de activitate politică.

Art. 3Criteriul imparțialității

În exercitarea atribuțiilor de serviciu, membrii CNA vor aplica deciziile fără tratamente preferenţiale induse de potenţialul economic sau proeminența publică (reputația) ale instituţiilor media sau ale altor instituţii publice.

Art. 7. – Criteriul nediscriminării

Membrii C.N.A. vor urmări ca prin deciziile luate să asigure un tratament nediscriminatoriu între radiodifuzori.

Citește și: 

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu