Skip to main content

CNA a aprobat noua grilă a TVR, din care fac parte Nistorescu, Dinescu, Cristoiu & co

 

tvrConsiliul Național al Audiovizualului a aprobat în ședința de astăzi noile grile de programe propuse de Stelian Tănase, directorul interimar al Televiziunii Române, pentru posturile TVR 1 și TVR 2.

Publicitate

Asta înseamnă că Ion M. Ioniţă, Mircea Dinescu, Cornel Nistorescu, Timea Bereczki, Daniel Apostol şi Miruna Munteanu, dar și alți noi veniți, își vor începe curând emisiunile la Televiziunea Română.

Paginademedia.ro a prezentat AICI noile grila de primăvară ale posturilor TVR 1 și TVR 2.

Noile emisiuni din grila de primivară erau programate să intre pe cele două posturi publice, începând din 1 martie. Acest lucru nu s-a întâmplat pentru că Televiziunea Română nu a primit avizul CNA, în ședința de joi, 27 februarie.

Reamintim că ultima ședință de săptămâna trecută, CNA s-a pierdut ore în șir în discuții și dispute pe tema TVR și nu a mai apucat să voteze grila, pentru că ședința a fost suspendată, după cum Paginademedia.ro a relatat AICI.

Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, câteva fragmente din discuțiile purtate pe reprezentanții TVR cu membrii CNA.

Irina Radu, director de programe la TVR:

"Aș vrea să subliniez de la început că noi încercăm să ne facem treaba și să respectăm ce am promis aici (la CNA - n.r.). Să rămânem aceiași, indiferent cât de des ni se schimbă conducerea. Rugămintea mea este să vă gândiți la angajații noști și la cei care așteaptă noua grilă.

Pe toamnă sperăm să avem o grilă stabilă. Vom avea o sesiune de cereri de ofertă în care vom primi proiecte și din afară și de la colegii din interior. Această sesiune va dura o lună, în perioada 15 martie – 15 aprilie."

Liana Săndulescu, coordonator cu atribuţii de Director TVR 2:

"Grila pe care o prezentăm este un pentru perioada martie – iunie. Este o grilă de austeritate pentru că situația financiară în care se găsește stația noastră nu a permis programe care să solicite bugetar foarte mult și am încercat fie să folosim programe achiziționate în stație, de-a lungul anilor, fie să valorizăm arhiva."

Monica Gubernat, membru CNA: Având în vedere legea dumneavoastră (Legea de Organizare și Funcționare a TVR), cât sunt de legale aceste grile neavând Consiliu de Administrație?

Irina Radu:

"Televiziunea Română se află într-o situație fără precedent. În momentul în care ne aflăm, noi am considerat că trebuie cumva să funcționăm și spunem noi că am ținut barca într-un echilibru onorabil. Nu au fost probleme grave. Pentru o perioadă atât de frământată, spunem că trăim onorabil. Grila nu are niște abateri atât de mari față de grilele precedente."

Gubernat: Toate talk show-urile sunt produse de oameni din afară. Asta înseamnă o schimbare de strategie.

Irina Radu:

"Contractele despre care vorbiți nu se încadrează nici la numiri, nici la angajări. Persoanele de care vorbiți sunt colaboratori, sunt angajați pe drepturi de autor."

Narcisa Iorga, membru CNA:

"Am rugămintea ca pe viitor mai ales că în iunie sau când mai veniți pentru grila de vară, luați-vă o rezervă de timp. Mi se pare total neelegant să prezentați o grilă de programe înainte ca ea să fie aprobată de CNA. Atunci înseamnă că CNA-ul semnează ca primarul."

Citește și:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu