Skip to main content

CNA l-a refuzat pe un autointitulat "antreprenor de media pursânge, de tipul Ringier și poate Adrian Sârbu"

 

Alexandru Raducanu
Alexandru Răducanu s-a autoproclamat un "antreprenor media pursânge" în încercarea de a-i convinge pe membrii CNA să-i dea o licență

Publicitate

A venit a doua oară pentru o televiziune, dar fără succes. S-a autointitulat "un antreprenor de media pursânge, de tipul Ringier sau poate Adrian Sârbu", dar nu i-a înduplecat pe membrii Consiliului Național al Audiovizualului.

Cine este "antreprenorul de media pursânge"?

Este vorba de Alexandru Răducanu, care a lansat titlurile The Marketer (care nu mai apare pe print, de anul trecut) și Business Woman.

Răducanu și-a încercat norocul, a doua oară, pentru "Canal 33", un proiect de televiziune de business, dar propunerea lui nu i-a convins pe membrii CNA nici de această dată. Forul nu i-a acordat licența audiovizuală.

În urmă cu aproximativ o lună și jumătate, Răducanu a prezentat în fața Consiliului proiectul de televiziune Canal 33. Atunci, el le spunea membrilor CNA că Andreea Marin va fi consilierul postului pe partea de programe, după cum Paginademedia.ro scria AICI.

"Consider că am un profil diferit față de cei care s-au prezentat până acum în fața dumneavoastră pentru a solicita licențe audiovizuale, că sunt un antreprenor de media pursânge și, sigur, păstrând proporțiile de rigoare, consider că sunt un antreprenor de media de tipul Michael Ringier și poate Adrian Sârbu, un antreprenor de media pursânge", a spus Alexandru Răducanu în debutul audierii de astăzi de la CNA.

Consiliul a analizat, în ședința de astăzi, revenirea la solicitarea Canal 33 Network SRL, din 21 ianuarie, de a obține o licență audiovizuală pentru difuzare prin rețele de comunicații electronice a postului Canal 33.

Alexandru Răducanu este acționarul majoritar (97%) al societății care a cerut astăzi, pentru a doua oară, licență de la CNA.

În ședința de astăzi, Răducanu le-a spus membrilor CNA că a modificat grila astfel încât proiectul Canal 33 s-a transformat dintr-unul de business lifestyle într-unul de "hard business". Însă nici acest aspect nu a reușit să convingă forul audiovizualului să-i acorde licență.

DOUĂ VOTURI PENTRU. Doar doi membri CNA au votat, astăzi, "pentru" acordarea licenței solicitate de Canal 33 Network SRL. Este vorba de Florin Gabrea și Cristina Trepcea, ceilați membri fiind împotrivă (Monica Gubernat, Laura Georgescu, Viorel Vasile Buda, Christian Mititelu, Răsvan Popescu și Radu Călin Cristea).

De ce s-a opus șefa CNA acordării unei licențe pentru Canal 33?

Laura Georgescu, președintele CNA, și-a justificat votul negativ astfel:

"Am datoria să corelez oferta editorială cu proiectul tehnic și cu business plan-ul. (...) Nu m-ați convins, ați păstrat emisiuni a căror finalitate nu o văd. (...)

E o mare diferență când spui Michael Ringier și Adrian Sârbu, zic eu.

O altă reținere a CNA a fost temerea că licența ar putea ajunge să fie vândută dacă proiectul Canal 33 nu va fi un succes. Președintele CNA a invocat precedentele Radio Guerrilla și The Money Channel.

Laura Georgescu:

Eu personal am suspiciuni de ceea ce se întâplă aici, de aceea vă întreb. De ce vreți o licență națională? Răspunsul este simplu. Licența rămâne un bun vandabil. Chiar dacă piața vă omoară, licența devine ipotetic vorbind un bun vandabil.

Răducanu: Aveți cuvântul meu de om: în cazul în care voi primi această licență și nu voi fi în stare de ea nu o voi înstrăina nimănui. Eu nu sunt genul de om care să facă speculă cu licențe audiovizuale.

Laura Georgescu:

Nu am spus asta. Am spus că în situația în care îi dai unui om licență națională și nu îi merge business-ul, el are în continuare ceva de făcut, nu neapărat să o vândă, o închiriază. Am cazuri din partea unor mari radiodifuzori care fac asta. Intrăm așa într-un carusel din care nu mai ieșim.

În momentul în care îmi spui "dă-mi licența că dacă nu reușesc mă omoară piața" am imediat suspiciunea că dacă, la un moment dat, te omoară piața o să-mi vinzi și bunul, respectiv licența.

Știți bine problema de anul trecut, din vară, cu licențele Guerrilla. Această experiență m-a făcut să mă gândesc ce se întâmplă dacă proiectul eșuează. Și nimic nu mă face să nu corelez acest proiect cu The Money Channel și Life TV-ul (un alt proiect de televiziune de business pentru care o firmă controlată de Muhamad Murad a solicitat licență audiovizuală, dar a primit tot un răspuns negativ din partea CNA - n.r.).

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

 • Ha, ha, ha, pai intreaba pur-sangele !
  De ce ma intrebi pe mine?
  Dar trebuie sa gasiti o intamplare, ceva din copilaria lui timpurie, care sa-ti faca legatura intre povestile astea si sa le intelegi.
  Cica si madam doamna Trepcea e psiholoaga si cu toate astea... i-a dat OK pentru licenta. Pai asta nu e OK.
 • O fi el megaloman si frustrat, dar tu ce problema ai cu serpentinele? Si care-i legatura intre Passat, Forbes si statuie? Sincer, cred ca esti putin invidios (sau ranit). Mai bine spune ce-ai pe suflet.
 • A scris un editorial despre cum mergea noaptea cu 100 la ora pe serpentine cu "noul meu Passat". De ce? Pentru ca pe autostrada nu prindea decat 220 la ora! Scrie in editorialul lui. Omul zice ca e absolvent de psihologie! Are o legatura cu psihologia, dar mai spre paranoia. Si din tot ce face se vad traume si frustrari ascunse care ies la iveala prin stupizeniile astea caraghioase si megalomanice. A mai facut circ mai demult cu "Dinule, mon cher, cum mi-ai luat licenta Forbes!" S-a facut si statuie intr-un ad de autopromovare! Nu e gluma!
 • Nu prea prind comparatia cu Ringier. Adica a dat un exemplu foarte prost, de firma asa-zis elvetiana, care a lichidat tot ce mai avea pe aici, a ramas cu doua fituici si s-a facut de oaie maxim. Este ca si cum te-ai lauda ca esti un fel de ENRON, TNUVA, ARTHUR ANDERSEN, ROVER,etc, adica firme care au dat un chix suprem si si-au facut praf imaginea.
 • aaaa, asta-i ala de facea interviuri libidinoase cu personaje dubioase, gen petrica imre si altii ca el. mdea, mare specialist in ligusiri.

Trimite un comentariu