Skip to main content

Un fost iepuraș Playboy s-a supărat pe ziariști: “vă interzic reproducerea în orice mod a înfățișării mele fizice”

 

Andra Chirascu

Publicitate

Fotomodelul Andra Chiorascu s-a supărat pe presă. Tânăra care, printre altele a apărut într-un pictorial în revista pentru adulți Playboy, în urmă cu câțiva ani, interzice presei să mai scrie despre ea și chiar să mai publice fotografii cu ea.

“Vă interzic și am dreptul să împiedic reproducerea în orice mod a înfățișării mele fizice ori a vocii mele sau, după caz, utilizarea unei astfel de reproduceri”, arată notificarea, care invocă prevederile noului Cod Civil legate de respectul vieții private și al demnității private.

Fotomodelul care a apărut în Playboy și despre care presa mondenă i-a atribuit, în trecut, o posibilă relație cu fotbalistul Adrian Mutu, își justifică demersul în notificare apelând la o definiție a Reputației.

"Reputația este o rezultantă și în același timp o componentă a imaginii publice, noțiune prin care înțelegem stima, respectul, considerația, dezaprobarea față de o persoană ca urmare a reflectării unor anumite însușiri în mentalul colectiv."

Articolele dn Codul civil invocate în notificare:

Screen shot 2014-03-12 at 1.14.09 PM

Screen shot 2014-03-12 at 1.13.55 PM

Din document:

"Vă solicit, începând cu data prezentei notificări, interzicerea publicării oricăror informații, imagini fotografice, înscrisuri, comentarii privind persoana mea și orice demers al dumneavoastră contrar acestei manifestări urmând a fi considerată o atingere adusă vieții private, onoarei și reputației personale."

"Orice atingere adusă onoarei și reputației subsemnatei fără consmițământul meu ori fără respectarea limitelor prevăzute de art 75 Noul Cod Civil este interzisă."

Notificările trimise presei au devenit o modă în ultimul an. Deputatul Dan Cristian Popescu este campion: a trimis trei astfel de somații presei. Bianca Drăgușanu a notificat și ea presa. La fel Andreea Berecleanu, la momentul divorțului de Andrei Zaharescu, dar și iubitul acesteia. Nici Radu Valcan nu a mai vrut să se scrie despre el în presă. Și primul soț al Andreei Marin a notificat presa.

Citește și:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • daca ii pasa atat de mult de "dreptul la propria imagine" de ce s-a dezbracat in pielea goala? chiar crede ca dupa ce barbatii romaniei au folosit revista pentru a obtine orgasme nu-i vor asocia aparitiile cu sexul manual? :) sanchi, o vor crede maica tereza.! :) te-ai dezbracat, asta e, ai bunul simt si accepta-ti trecutul ca face parte din tine!

Trimite un comentariu