Skip to main content

CNA a prelungit licența Antena 1. Reprezentanții postului, despre Acces Direct și Un show păcătos: răspunde „și unei curiozități umane a telespectatorului”

 
CNA a prelungit licența Antena 1. Reprezentanții postului, despre Acces Direct și Un show păcătos: răspunde „și unei curiozități umane a telespectatorului”
CNA

CNAConsiliul Național al Audiovizualului a decis în ședința de astăzi să prelungească cu până la nouă ani licențele Antena 1 București și a stațiilor locale din Miercurea Ciuc, Sinaia, Tg. Mureș și Sf. Gheorghe.

Publicitate

Deciziile de prelungire votate astăzi de membrii CNA sunt valabile până la momentul în care România va trece la televiziunea digitală.

Principalele discuții purtate de membrii CNA cu reprezentanții Antena TV Group s-au centrat pe problemele ridicate de emisiunile tabloid Acces Direct și Un show păcătos.

Isabella Carmu, Channel Manager al postului Antena 1, a justificat "calitatea" programului Acces Direct prin necesitatea de a răspunde "și unei curiozități umane a telespectatorului de la acea oră".

Întrebată de Monica Gubernat, membru CNA, dacă această emisiune este de interes, a întărit ideea că "este vorba de o curiozitate umană normală"

La ședința CNA de astăzi au participat din partea Antena TV Group Isabella Carmu, Channel Manager la Antena 1, Claudiu Oprea, producător general și avocații trustului.

Dintre toate cele cinci solicitări ale Antena TV Group, singura prelungire de licență care a fost votată în unanimitate a fost cea de la Sf. Gheorghe, stație care are și program local.

Restul solicitărilor de prelungire au fost votate de Florin Gabrea, Narcisa Iorga, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda, Laura Georgescu, Cristina Trepcea, Răsvan Popescu și Radu Călin Cristea.

Valentin Jucan a fost singurul membru CNA care a votat împotriva prelungirii de licența a posturilor Antena 1 din București, Miercurea Ciuc, Sinaia și Tg. Mureș.

Potrivit CNA, licența de satelit a Antenei 1 București urma să expire pe 7 mai.

Paginademedia.ro vă prezint, în continuare, câteva fragmente din discuțiile purtate de membrii CNA cu reprezentanții Antena TV Group:

Mirela Bomboe, avocat Antena TV Group:

"Nu înțelegem logica pentru care toate aceste sancțiuni au fost stranse la prelungirea e licente."

Isabella Carmu, Channel Manager:

Strategia postului a fost și rămâne una de dezvoltare a producției locale. Probabil cunoașteți că am investit foarte mult în asta. Suntem statia numarul unu din Europa ca producție proprie. Avem un focus pe femei 35-44. În prime-time avem dedicate emisiuni pentru divertisment de familie. Am dezvoltat formate proprii Next Star, Junior Chef, dar și formate internaționale ca X Factor, Te cunosc de undeva s.a. Noi dezvoltăm emisiuni de calitate.

Monica Gubernat, membru CNA: Vreau să vorbim de calitatea intervalului orar 17.00-19.00.

Isabella Carmu, Channel Manager:

După cum știți, este un tip de produs care se adresează publicului care se află la acea ora în fata televizorului. Acest tip de emisiune magazin se găsește pe trei posturi de televiziune. Trebuie sa răspundem și unei curiozități umane a telespectatorului de la acea ora. Ținta noastră de la acea oră sunt femeile de la oraș.

Monica Gubenat: Credeți că aceste emisiuni sunt de interes și benefice pentru femeile de la oraș?

Isabella Carmu, Channel Manager: Este vorba de o curiozitate umană normală.

Monica Gubernat: Ați încercat să oferiți și alte tipuri de programe? Trebuie să faceti și educație, așa spune Legea audiovizualului.

Alexandru Jucan, membru CNA:

"Legea spune că nu trebuie satisfăcută orice curiozitate a publicului. Simona Trașcă a fost produsă în seră la Capatos. Target-ul dumneavoastră este unul sub mediu pe intervalul respectiv. Nici prin cap nu-mi trece ca CNA să transforme spațiul audiovizual intr-o virgină. Anumite nevoie trebuie satisfacute, dar controlat. In momentul în care pe un post generalist, cum este Antena 1, apar astfel de derapeje practic ele primesc o aură de realitate și importanță, de așa trebuie făcut. Romanii nu au ajuns la capacitatea de a înțelege că ridiculizați aceste personaje (de la Acces direct - n.r.). Rolul nostru e sa protejăm deminitatea umană a celor din fața televizoarelor."

Isabella Carmu, Channel Manager:

"Noi știm rolul dumneavoastră, îl acceptăm și încercăm să respectăm toate indicațiile dumneavoastră. Nu ne propunem să încălcăm legea, ne propunem să răspundem unei curiozități umoristice."

Alexandru Jucan, membru CNA:

"Am să vă aduc aminte momentul Ioana Tufaru, acolo a fost batjocorită o femeie pentru rating. Doamna Tufaru a fost platită pentru a-i fi filmată mizeria dintre degetele de la picioare."

Narcisa Iorga, membru CNA:

"Nu spunem că tot ce produce Antena 1 este nociv. Sunt două producții care ridică probleme din punct de vedere al legii, este vorba de Acces direct și Un show păcătos. Acces direct este o emisiune extrem de accesibilă minorilor."

Mirela Bomboe, avocatul Antena Group:

"Vreau să vă spun că discutăm de un numar de 6-7 emisiuni și de câteva reclamații. Chiar aseară a venit un academician care a vorbit despre un program cultural. Haideți să vedem că aceste emisiuni au și părți bune. Recunoaștem, sunt și derapaje, mai sunt și erori, dar asta nu înseamnă că aceasta emisiune promovează lucruri urâte. Educația se face în școli, în familie, facem și noi niste lucruri."

Narcisa Iorga, membru CNA:

"Sunt niște probleme legate de moralitate. Atâta vreme cât CNA-ul nu sacționează aceste probleme le veți perpetua."

Florin Gabrea, membru CNA:

"Dacă ar exista ipoteza ca printr-un conținut complet necorespunzator s-ar ridica licența, sunt sigur că ar fi mult mai prudenți. Punctul cel mai grav, ridicarea unei licente sau prelungirea unei licente, nu este condiționat din perspectiva conținutului."

Narcisa Iorga:

"Nu este obligatoriu ca licența să se prelungească din nouă în nouă ani. Eu cred că și sancțiunile ar fi aplicate la nivelul lor maxim ar avea una anume efect."

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • Ideea e ca Acces Direct si Un Show Pacatos ar putea face oricine. Iti trebuie tupeu si sa-ti fie foame rau. Restul e...numai la antena 1 :)))
  • Curiozitatea umana a telespectatorului nu este interesata de Trasca si alte "vedete" care isi pun poalele in cap, de dragul ratingului.

Trimite un comentariu