Skip to main content

TVR îşi va modifica grilele pe perioada verii pentru a difuza Cupa Mondială

 
TVRintrare
TVRintrare

TVRintrareTeleviziunea Română a informat Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) că va opera modificări în grilele sale pe perioada verii, atât pentru reducerea costurilor, cât şi pentru a difuza competiţiile din cadrul Cupei Mondiale FIFA Brazilia 2014, scrie Gandul.info, care citează Mediafax.

Publicitate

Cupa Mondială FIFA Brazilia 2014 va fi transmisă în exclusivitate de Televiziunea Română începând cu 12 iunie.

Contactată ieri de Mediafax, Laura Georgescu, preşedintele CNA, a declarat că TVR a transmis Consiliului mai multe anunţuri.

"Sunt anunţuri, nu modificări de grilă. Anunţurile astea nu modifică structura de procente (a programelor TVR, care a fost aprobată de CNA, n.r.). Ne anunţă că în perioada 2 iunie - 13 iulie trebuie să schimbe structura de program, pentru că le intră campionatul", a spus Laura Georgescu.

SCHIMBĂRI ÎN GRILA TVR. Totodată, Laura Georgescu a precizat că, într-un alt anunţ transmis CNA, TVR informează Consiliul că, "dată fiind criza financiară şi necesitatea reducerii costurilor", "Matinalul" cu o durată de trei ore va avea o durată de o oră, în celelalte două ore urmând să fie difuzate emisiuni în reluare. De asemenea, TVR a informat CNA că duminica, de la 13.00, pe TVR 1, va fi difuzat "Tezaur Folcloric", iar de la ora 15.00 - emisiunea "Dincolo de hartă".

Modificările anunţate de TVR la CNA figurează şi în programul TVR 1, conform site-ului televiziunii publice. De exemplu, pentru duminică, 8 iunie, programul TVR 1 cuprinde de la ora 13.00 - emisiunea "Tezaur folcloric", de la ora 14.00 - "Telejurnal", de la 14:30 - emisiunea "Politică şi delicateţuri", cu Mircea Dinescu, şi de la 15.00 - emisiunea "Dincolo de hartă" (redifuzare), producător Răzvan Butaru.

Laura Georgescu a spus că TVR a mai informat CNA că săptămâna viitoare va prezenta Consiliului şi noile grile de vară pentru toate canalele, în conformitate cu legislaţia audiovizualului.

Pe de altă parte, contactat luni de agenţia Mediafax, Mircea Dinescu - care realizează la Televiziunea Română două emisiuni: "Politică şi delicateţuri" (la TVR 1) şi "De la Dinescu... citire!" (la TVR 2) - a declarat că are contract pentru a realiza cele două programe pentru tot anul, cu excepţia verii.

"Eu am contract pentru tot anul, cu excepţia lunilor iulie şi august. În septembrie îmi reiau emisiunile. Contractul vizează ambele emisiuni. Dar în timpul verii o să lucrez la un serial despre Televiziunea Română şi Revoluţia Română, un serial mai de-adevăratele aşa, că s-au făcut numai poveşti de adormit copiii", a spus Mircea Dinescu. El a precizat că acest serial ar urma să fie difuzat la TVR la sfârşitul anului.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus