Skip to main content

Surse: Antenele vor ieşi din lista "must carry" a staţiilor pe care cabliştii sunt obligaţi să le retransmită, dar numai în anumite condiţii

 
televizor
televizor

televizorGrupul Intact negociaza in prezent cu unii operatori de cablu in vederea retransmisiei Antenelor pe baza unor acorduri comerciale, in conditiile in care aceste televiziuni si-au manifestat interesul sa iasa din "must carry" - lista posturilor pe care cablistii sunt obligati sa le retransmita si pentru care acestia nu trebuie sa dea bani, potrivit informatiilor HotNews.ro.

Publicitate

O confirmare in acest sens a venit, astăzi, din partea reprezentantilor Romtelecom. Din informatiile HotNews.ro, actionarii Antenelor au aprobat saptamana trecuta iesirea acestor posturi din must carry, dar numai in anumite conditii.

In prezent, Antenele sunt difuzate de cablisti in pachetul "must carry", al posturilor care s-au declarat libere la retransmisie, fara conditionari tehnice sau financiare, deci cele pe care operatorii de cablu sunt obligati sa le retransmita, in anumite limite, fara sa plateasca bani catre televiziunile respective.

Daca Antenele ies din "must carry", acest lucru inseamna ca operatorii de cablu care vor sa retransmita Antenele trebuie sa plateasca o suma pentru dreptul de retransmisie. Principiul "must carry", stipulat in Legea Audiovizualului, nu se aplica decat operatorilor de cablu, nu si celor DTH (satelit).

Conform informatiilor HotNews.ro, actionarii televiziunilor Intact - operate de Antena TV Group (Antena 1, Antena Stars, Euforia, Zu TV), respectiv Antena 3 S.A. (Antena 3) - au aprobat saptamana trecuta iesirea din "must carry", dar cu conditia ca, mai intai, sa fie incheiate intelegeri sau acorduri cu operatorii de cablu, asa incat sa se asigure ca posturile vor fi disponibile pentru larga majoritate a populatiei.

Reprezentantii Intact nu au raspuns intrebarilor HotNews.ro: nici nu au confirmat, nici nu au infirmat aceste informatii. Pe de alta parte, HotNews.ro a intrebat mai multi operatori de cablu daca poarta, in prezent, discutii cu Intact in conditiile intentiei acestui grup de a scoate Antenele din "must carry", iar o prima confirmare a venit, miercuri, de la reprezentantii Romtelecom.

Acestia au declarat pentru HotNews.ro: "Iesirea din must carry a posturilor Antena 1, 2, 3 ne afecteaza intr-o mica masura. In prezent suntem in negocieri pentru incheierea unui acord comercial care acopera toate platformele disponibile in oferta noastra, astfel incat clientii nostri sa nu fie afectati de aceste schimbari."

La sfârşitul lunii iunie, Paginademedia.ro a publicat, în exclusivitate, o scrisoare a Antenelor către un cablist, prin care aceste televiziuni menţionau ""potenţiala renunţare la beneficiul aplicării principiului must carry".

In iulie 2013, liderul pietei TV, Pro TV, a anuntat ca iese din lista statiilor pe care cablistii sunt obligati sa le retransmita. Drept urmare, in 2013 veniturile Pro TV provenite de la cablisti au crescut fata de 2012 cu 110,9%, pana la 10,7 milioane de dolari.

Dupa anuntul Pro TV, Dan Voiculescu declara in vara anului trecut, intr-un interviu la Realitatea TV:

"Tin legatura cu fiica mea zilnic, dimineata, la pranz si seara, cu fiicele mele de fapt, iar cu domnul Alexandrescu (Sorin Alexandrescu, director general Antena TV Group - n.red.) ori de cate ori e o problema de strategie, acum nu stim ce sa facem sa iesim din must-carry, cum a facut Pro TV sau sa nu iesim, problemele de politica comerciala, de strategie economica le discut cu Sorin Alexandrescu, cu Marius Tuca, cu cei care iau deciziile."

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • fox fox
  ProTv ar trebui intii sa-si achide sutele de milioane restanta intii!
 • Liana Liana
  Cei din afara tarii, care inteleg mult mai bine ce se intampla acolo, platesc deja abonamentul separat la antene!Deschide ochii, deschide mintea!Abureala se vede mai bine din afara tarii!
 • ristea ristea
  Bine ca asta se va intampla intr'o perioada in care si Ba$e va iesi din grila de programe a Romaniei, lucru asteptat de milioane de romani. Macar atat. Ca p'ala nici votul nu l'a scos de pe post. Cat despre Antene, aveti telecomanda. Ba chiar si optiune de block, daca tot sunteti asa de revoltati. Ipocritilor.
 • LORENA LORENA
  Sincer m-as bucura foarte mult daca ar fi scoase Antenele pentru ca aici la ore de maxima audienta se difuzeaza emisiuni ce incalca grav legile, emisiuni care, din pacate pot fi vizionate si de minori in lipsa parintilor.
  Toate scursurile societatii isi fac aparitia la emisiuni de genul celei numita Acces Direct( si nu numai), ceea ce conduce implicit la ideea ca aceasta este societatea noastra si ca asa trebuie sa traim.
  Dureros dar adevarat.
 • Mircea PELEA Mircea PELEA
  Ar fi mai mult decat bine ca toti cablistii sa scoata toate ANTENELE.
  ROMANII NU AU NIMIC DE PIERDUT, BA, DIN CONTRA.
  Mizeriile ce se scurg pe ANTENE le pot urmari cei dornici pe KANAL )))))).
 • iOn iOn
  egzselenta idee dom vOiculescu...punei sa plateasca pe rcs 100000000 de parali, ca noi,platim ca v-a iubim...si sintem mUltii !!! Numa' sa plecati!
 • Liviu Liviu
  E alegerea lor, oricum multa lume ii vor!
 • bbm bbm
  Protv emite in dvb-t2 si e codat asa ca....
 • Titi Titi
  dragos visezi frumos ..la italieni functioneaza digitalul pentru ca nu au asa de multi cablisti cum avem noi!
 • pusa pusa
  Antenele nu fac parte din cele mai "privite" 5 televiziuni (puteai sa zici vizionate), cu toate staticile care le arata "lider de piata" (unde ai mai vazut sa aiba vreo televiziune privitori mai multi decat Campionatul Mondial intr-o tara in care fotbalul e rege - dovada ca cifrele sunt masluite). Ma bucur nespus
 • pusa pusa
  Cred ca nu trebuie sa fii disperat ca ies Antenele din must carry - daca tii neaparat sa le vezi, plateste, nu cred ca vor fi prea multi care ar vrea sa dea bani pentru posturile astea...ma bucur
 • dragos dragos
  Vad ca nimeni nu pune problema transmiterii televiziunilor in sistem digital terestru de la anul? Atunci cablistii si-o vor fura lejer. La fel si televiziunile, pentru ca semnalul va fi liber. Totul e sa ai un tv echipat cu DVB-T2 sau sa-ti cumperi un asemenea decodor, la care se ataseaza o simpla antena de camera. Poate ca in primii 2 ani, nu vor suferi foarte tare cablistii sau televiziunile, dar odata cu avansul tehnologic, ei vor avea de pierdut, nu consumatorii.
 • Miron Miron
  Paul, sper ca nu esti unul dintre cei care asociaza cuvintele "forbal de calitate" cu "fotbal romanesc" ca atuncii grav...
  Si eu sunt microbist, dar recunosc ca Liga 1 ii de toata jena.
 • Miron Miron
  Nu da nimeni 2 lei pe liga de cacao si atat timp cat este Kanal D pentru kitsch-uri nu o sa planga nimeni dupa Antene.
 • evi evi
  Ar fi extraordinar acest pas, din RCS e clar ca vor iesi mizeriile in secunda a doua, deci mai mult de jumatate din telespectatori (multi dintre ei slabi, vulnerabili in fata Pastorului si a companiei) nu vor mai fi in pericol, se va alege praful de cloaca latrinelor.

Trimite un comentariu

sus