Skip to main content

Stelian Negrea publică date din fişa fiscală a lui Cătălin Tolontan: “2,5 milioane de euro venituri din drepturi de autor în şase ani”

 
catalin-tolontan
catalin-tolontan

catalin-tolontan1

Publicitate

Stelian Negrea publică pe contul de Facebook date din fişele fiscale ale jurnalistului Cătălin Tolontan şi rezultatele unei inspecţii fiscale făcute de ANAF în 2010. Potrivit lui Stelian Negrea, veniturile din drepturi de autor ale lui Cătălin Tolontan s-au ridicat, în perioada 2005-2010, pornind de la aceste documente, la aproximativ 2,5 milioane de euro.

Negrea scrie că a consultat şi fişele fiscale ale altor nume din Intact: Mircea Badea, Mihai Gâdea şi Radu Tudor.

În anul 2008, Cătalin Tolontan a raportat catre Fisc venituri din vanzarea drepturilor de autor de 1,87 milioane lei (508.018 Euro ), Mihai Gadea 687.468 lei (186.812 Euro), Mircea Badea 281.457 (76.490 Euro) lei iar Radu Tudor 307.010 (83.426 Euro).

Stelian negrea afirmă că a obţinut documentele “nu la ghiseul ANAF ci fiindu-mi furnizata de o sursa indignata de modul in care Catalin Tolontan a decis sa ma atace prin prieteni si interpusi dupa dezvaluirile mele legate de finantarea Gazetei Sporturilor din banii Securitatii lui Ceausescu”.

Contactat de Paginademedia.ro, Cătălin Tolontan a declarat că “Politicieni despre care scriem în mod insistent sunt atât de disperaţi încât au adus Ministerul Finanţelor în situaţia de a breveta secretul fiscal făcut public pe internet”. “Imediat am primit telefoane care mi-au spus că ceea ce au făcut cei din Ministerul Finanţelor este penal”, a spus Tolontan. Declaraţia completă a lui Tolontan, AICI.

Ce scrie Stelian Negrea, publicând documente de la ANAF (declaraţii de venit şi un raport de inspecţie fiscală al ANAF din 2010):

Catalin Tolontan a declarat venituri din cesiunea drepturilor de autor de 1,7 milioane de euro în perioada 2006-2009, respectiv:

- 848.540 lei (240.754 Euro) in 2006
- 1.881.416 (533.810 Euro) lei in 2007
- 1.870.880 lei (508.018 Euro ) in 2008
- 1.788.507 lei (422.086 Euro ) in 2009.

Pornind de la TVA-ul stabilit de inspectorii ANAF pentru perioada 2005-2010, Negrea scrie că, în perioada 2005-2010, Cătălin Tolontan a avut venituri din drepturi de autor de 2,5 milioane de euro.

Raportul de inspecţie fiscală notează banii plătiţi de Cătălin Tolontan la stat. Datoria către stat stabilită de inspectorii ANAF a fost de 635.000 de euro:

- Contribuabilul a fost selectat pentru inspectie fiscala urmare analizei contribuabililor care au obtinut venituri din cesiunea drepturilor de autor peste plafonul de scutire de TVA si nu s-au inregistrat in termenul legal ca persoane impozabile in scopuri de TVA. Contribuabilul a depasit plafonul de scutire de TVA la data de 31.12.2005 si s-a inregistrat in scopuri de TVA incepand cu data de 01.02.2010

- In primul decont de TVA, depus dupa inregistrarea ca platitor de TVA, a declarat TVA de plata in suma de 1.082.940 lei ca rezultat al colectarii TVA pentru perioada precedent (…) Dupa inregistrarea in scopuri de TVA (01.02.2010) si pana la 31.12.2010, contribuabilul a declarat TVA de plata in suma de 1.213.857 lei, achitata integral. Contribuabilul a achitat integral obligatiile fiscale stabilite suplimentar urmare inspectiei fiscale, adica 978.125 lei din care 148.823 lei TVA si 829.302 lei accesorii TVA”

- În euro, suma plătită de Cătălin Tolontan ca TVA şi penalităţi (accesorii) a fost de 290.000 de euro.

- Cătălin Tolontan a mai plătit ulterior o serie de sume pana la concurenta debitelor calculate de ANAF asa cum reies din fisa sintetica totala.

- Datoria către stat stabilită de inspectorii ANAF a fost de 635.000 de euro.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Ce treaba are sula cu Nutzi? Ce treaba are sula cu Nutzi?
    Daca Tolontan a facut evaziune fiscala / nu si-a achitat contributiile la stat, probabil ca va plati la ANAF si poate se va duce langa Felix, in functie de vinovatia sa.
    DAR, ce treaba are sula cu prefectura? :))
    Mi se pare hazliu ca, la cat de deranjata si de incompetenta e coana Nutzi, nu a reusit decat sa "descopere" o amarata de fisa fiscala, fara niciun efect in ancheta DNA in Gala Bute...
    PS: Nu ar fi fost rea ideea sustinerii jurnalistilor de investigatie prin contributii de la bugetul de stat, dar, asa cum s-a vazut si azi in cazul Hrebe-Pinalti, interesele politicienilor depasesc granitele basismului / copilotismului si altor asemenea circarii inventate si guitate de tonomatele lor ptr a orbi/invrajbi prostimea ;)
  • tbancu tbancu
    Oare e gresit sa castigi bani in Ro? Omul a platit taxele, a declarat sumele castigate. Nu inteleg unde e problema...
  • sergiu sergiu
    tu smaranda esti cam proasta de bubui.
    in primul rans pasibil de pedeapsa este pastratorul de secret si cel obligat sa il apere si nu cel care a aflat despre ell prin diferite mijloace.
  • selinu selinu
    a declarat banii?a platit taxele ? unde e problema? statul ce a facut pentru cetateanu' tolontan care le-a dat bani cat n-o stranga multi din viewerii vostrii in toata viata?
  • ce tie nu-ti place... ce tie nu-ti place...
    nea Tolontane,
    Ceea ce au facut functionarii de la fisc este posibil sa aiba un character penal, deoarece au dezvaluit informatii care nu erau publice.Daca ii vor prinde, ii dau afara si scapa cu o suspendare cel mult.
    Dar alta-i problema morala pe care o ai tu:acelasi lucru l-au facut si cei din ministerul lu' madam ridzi cand ti-au dat tie acces la anumite documente. Acu' bag de seama ca nu-ti mai place ca deh, vede lumea ce ziarist cinstit si sarac esti:))
    Eu sa fiu in locul tau as avea acum alta grija cu un impact penal mult mai grav decat aceasta dezvaluire: ce te faci daca descopera astia de la fisc ca tu ai fost platit pentru activitatea de management pe care ai desfasurat-o in tot acest timp pe drepturi de autor, in loc sa ai contract de munca sau de management? pe unde scoti camasa nea Catline atunci?
    Avand in vedere suma incasata, intri direct pe mana DNAului, pentru evaziune fiscala.
    Si inca ceva...in subordinea cui este ANAFul? Asta este doar inceputul pentru trustul intact. Continuati voi sa-l injurati pe marinar, ca in timpul asta copylotu' va lasa fara obiectu' muncii:)))
  • Dani Dani
    Si de ce ma rog sunteti atat de indignati ca s-au publicat aceste date? Adica sa vina unul ca Tolontan sau altul ca el, numele nici nu conteaza, sa ne tina predici despre onestitate si echidistanta cand ei stau cu scheletul in dulap? Nu meritam sa stim ce venituri au acesti oameni si mai ales de ce? Ma indoiesc ca un jurnalist la vreo publicatie cu reputatie din tarile civilizate au totusi asemenea salarii. Ca sa nu mai vorbim ca aceia sunt jurnalisti, nu oamenii care scriu la noi tot ce le da prin cap.
  • arthur arthur
    Ei si,cu asta ce a rezolvat individul asta revoltat care are o cadenta de mitraliera cand vorbeste si nu se intelege nimic.Un frustrat.Ca sa citez din expresiile consacrate,Negrea nu e decat inca o unealta basista :). N-am parti-pris-uri cu niciunul dar prea e pe fata.S-o scoatem bazma curata pe blonda de la drept :).Ar fi amuzant daca nu ar fi patetic.
  • Smaranda Smaranda
    Petrisor, stii ca publicarea acestor date se pedepseste penal, da? Chiar daca nu tu ai difuzat primul informatia, tot publicarea unor date secrete se cheama ca ai facut.

Trimite un comentariu

sus