Skip to main content

Stelian Tănase, audiat la Parlament: „Salariile la vârful televiziunii sunt barate la 70 de milioane de lei. Avem şi salarii mai mari cum este cel al lui Cornel Nistorescu”

 
stelian tanase
stelian tanase

stelian tanase

Publicitate

Stelian Tănase, şeful TVR, a vorbit în faţa deputaţilor din Comisia de Cultură despre situaţia din TVR şi despre presiunile politice despre care a vorbit într-un interviu în Gandul.info.

Şeful TVR a fost întrebat inclusiv despre salariile din instituţie. „Salariile la vârful televiziunii sunt barate la 70 de milioane de lei. Colaboratorii primesc un salariu în medie de 2.000 de euro. Una sau două excepţii sunt mai mari. Avem de asemenea salarii mai mari cum este cel al lui Cornel Nistorescu, dar nu pot spune de faţă cu presa pentru că este contractul confidenţial.”

Stelian Tănase, despre presiunile din TVR: „Mi s-a cerut în mod direct să-i scot pe Sorin Avram şi pe Cornel Nistorescu. Cu subiect şi predicat. Mi s-a cerut acest lucru şi am cons că s-a ajuns prea departe. Este un lucru grav în momentul în care mi s-a cerut de către dl Cornel Calotă să fac acest lucru am decis să ies public.”

Stelian Tănase –

  • Ce am avut de spus în esneţă am spus în interviul la care vă referiţi dar am să spun şi altele în funcţie de întrebările pe care mi le veţi adresa. Efectele interviului au fost că lucrurile s-au mişcat foarte repede, declaraţiile domnului prim ministru şi retragerea domnului Calotă. Nu retrag nimic din ce am spus în acel interviu nu retrag, totul este corect. Ieşirea în public denotă nevoia unor clarificări.
  • Aş mai sublinia blocajul la care s-a ajun în instituţie, blocaj care a durat mai multe luni. Am încercat să am întrevederi cu lideri politici foarte importanţi în tot spectrul politic.
  • Când moşteneşti 150 de milioane de euro datorii, numai simpatic nu poţi să fii cuiva. Acest efort pe care eu l-am făcut şi voi lăsa un dosar cu toate măsurile pe care le-am propus în acest an, pe care le-am discutat cu primul ministru, cu cei doi miniştri ai finanţelor. Am purtat discuţii bune, cu amabilităţi, dar cu nicio finalitate.
  • Mi s-a spus că în acest an din cauza alegerilor să nu luăm aceste măsuri. Televiziunea Română este ca Titanicul, gaura aia produsă de iceberg creşte şi nu mai poate fi acoperită.
  • Salariile la vârful televiziunii sunt barate la 70 de milioane de lei. Colaboratorii primesc un salariu în medie de 2.000 de euro. Una sau două excepţii sunt mai mari. Avem de asemenea salarii mai mari cum este cel al lui Cornel Nistorescu, dar nu pot spune de faţă cu presa pentru că este contractul confidenţial.
  • Eu nu negociez aceste salarii, niciodată. Ci de către producătorul general. Eu nu negociez şi nu am negociat niciun salariu. S-a întâmplat ca partenerul invitat la discuţii să ceară o sumă în faţa mea, dar l-am trimis în altă parte.
  • A trebuit să ies şi să răspund că asta e partea mea de răspundere şi asta e răspunderea celor din CA sau din consiliul director.
  • Mi s-a cerut în mod direct să-i scot pe Sorin Avram şi pe Cornel Nistorescu. Cu subiect şi predicat. Mi s-a cerut acest lucru şi am cons că s-a ajuns prea departe. Este un lucru grav în momentul în care mi s-a cerut de către dl Cornel Calotă să fac acest lucru am decis să ies public. Problema lege este că deşi pretinde că tv română este independentă, câteva art mai jos spune cum se formează. De 20 de ani televiziunea este la cheremul politicienilor.

Ştire în curs de actualizare

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • diana adina diana adina
    lasa, nea stelica,ca poporul harnic va alimenta cardurile salariatilor dumitale...vai, ce tristete...numai 70 de milioane? dar fara prime de vacanta, fara sporuri...cu astea ajungi usor la 10.000 lei. aproape ca plang.

Trimite un comentariu

sus