Skip to main content

Un an de când Radio Guerrilla a dispărut din FM. Mesajul realizatorilor: Nu uitam, nu iertam, nu ne pierdem speranta. Binili invingi!

 

Liviu Mihaiu_CNA

Publicitate

Un an de când Radio Guerrilla a rămas fără licență și cu emisie doar în online. Realizatorii Guerrilla au postat astăzi pe pagina de Facebook un mesaj de „comemorare”: „Astazi, 23 septembrie 2014, se implineste 1 an de cand ati ascultat ultima oara Radio Guerrilla in FM. Nu uitam, nu iertam, nu ne pierdem speranta. Binili invingi!”

În luna septembrie a anului trecut Consiliul Național al Audiovizualului a decis să retragă cele 23 de licențe ale postului de radio, deținut de Realitatea Media, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

Membrii CNA au considerat că Realitatea Media vrea să le vândă, fapt interzis de lege. CNA a reclamat și faptul că Realitatea Media a semnat, în august, un contract de dare în exploatare a licențelor Radio Guerrilla către firma Expresiv (care are Gold FM), fără ca instituția să fie înștiițată.

De atunci, licențele postului de radio au fost într-o adevărată telenovelă. O lună mai târziu, pe 10 octombrie, Realitatea Media a cerut CNA să revină asupra deciziei, însă membrii instituției au respins prin vot solicitarea.

În noiembrie 2013, Consiliul a decis să scoată la concurs mai multe licențe radio, printre care și cele ale Radio Guerrilla. Dar, la scurt timp, Consiliul a revenit asupra deciziei și le-a scos de la concurs, până la lămurirea aspectelor juridice dintre Realitatea Media și CNA.

Mai exact, Realitatea Media a contestat în instanță decizia CNA de retragere a licențelor Guerrilla. 

La concursul de licențe din noiembrie 2013, s-a înscris și Mihai Dobrovolschi, realizator al matinalului Guerrilla. El a reușit să obțină o licență pentru un nou post de radio, Eu inimă radio, cu acoperire în zona Sucevei, după cum paginademedia.ro a relatat AICI.

În tot acest timp, licențele Guerrilla au rămas blocate din cauza litigiilor dintre Realitatea și Consiliul Național al Audiovizualului. Postul a emis în online, iar Mihai Sobrovolschi și-a mutat matinalul, Dobrovoslchi Show, la Gold FM, dar se auzea și pe Guerrilla. La fel și Liviu Mihaiu a început să transmită emisiunea sa de după amiazăla Gold, dar și la Guerrilla.

În luna aprilie a acestui an, CNA a decis să scoată din nou la licitație cele 23 de licențe care au aparținut Radio Guerrilla. Angajații postului au făcut și un mic protest în fața instituției. Aceștia au afișat mesaje precum „Nu vrem la fără frecvență” sau „Guerrilla nu moare și nici nu se predă”.

Liviu Mihaiu, în aprilie, în fața membrilor CNA a cerut grăbirea concursului: „Suntem de şapte luni scoşi din aer, suntem părăsiţi în fiecare zi de un membru al redacţiei. Este o situaţie nedreaptă ca noi să fim într-un foc încrucişat între CNA şi Realitatea Media şi astfel cel mai premiat radio din România, un radio al societăţii civile şi al societăţii culturale, să fie pur şi simplu dispărut în aşteptarea ultimelor sentinţe, care pot dura şi ani de zile”

Dar și atunci Consiliul a decis să amâne discutarea organizării unui concurs. Reprezentanții Realitatea Media au spus atunci că există încă în instanță o contestație a deciziei CNA.

După această dată, CNA a uitat de licențele Guerrilla, iar spre vară a intrat într-un blocaj instituțional.

În continuare, mesajul celor de la Radio Guerrilla, postat pe pagina de Facebook:

Astazi, 23 septembrie 2014, se implineste 1 an de cand ati ascultat ultima oara Radio Guerrilla in FM. Fotografia de mai jos surprinde chiar momentul in care Radio Guerrilla, prin Bogdan Serban si Calin Gheorghe, a vorbit ultima oara On Air Grupului Consumatorilor de Radio Guerrilla. 23 septembrie 2013, ora 20:00. Nu uitam, nu iertam, nu ne pierdem speranta. Binili invingi!

guerrilla

Citește și:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Daca Guerilla nu e...nimic nu e.....
    Pacat...... un radio adevarat nu poate emite.......
    Au ramas numai gunoaie....
  • Doar vazand poza de mai sus ne dam seama de ce a murit acest "radio" de partid.. Cine l- a pus pe Mihaiu guvernator in delta?! Cine a fost baiatul de pravalie al lui Buscu, Vulpe, Tariceanu sau Basescu ? Cine l-a pupat diametral opus pe Ponta sau pe Udrea ?! Unde nu e coloana nu e frecventa. Noapte buna Guerilla. Vantu dixit .
  • Si cand e urmatorul termen in proces? Mai avem mult de asteptat? FM-ul romanesc e mult mai sarac de un an de zile. E groaznic, n-ai ce sa asculti...

Trimite un comentariu