Televiziunea Română va difuza peste 2.000 de minute dedicate alegerilor prezidenţiale, pe canalele TVR 1, TVR Internaţional şi pe canalele regionale.
Sub genericul „Preşedinte pentru România”, canalul TVR 1 va difuza 17 ediţii ale emisiunilor de promovare electorală şi 21 de ediţii ale emisiunilor de dezbatere.
În perioada campaniei electorale, la TVR 1, tronsonul orar 21.00 – 22.00 - de luni până joi, sâmbătă şi duminică - va găzdui câte o ediţie a emisiunilor de dezbatere. Excepţie fac zilele în care se vor desfăşura meciurile din preliminariile Euro 2016. Moderatorii emisiunilor de dezbatere electorală vor fi jurnaliştii Radu Rădulescu, Monica Ghiurco şi Sorin Avram.
Fiecare dintre studiourile teritoriale ale TVR va difuza aproximativ 120 de minute de emisiuni proprii de promovare sau dezbatere electorală, săptămânal. TVR Internaţional va prelua emisiunile difuzate de TVR 1 de la ora 21.00.
Desfăşurarea campaniei electorale la Televiziunea Română este gratuită, în acord cu misiunea TVR de a asigura accesul publicului la informaţie.
"Televiziunea publică va continua să prezinte echilibrat evenimentele politice din România. Monitorizările interne arată că TVR păstrează echilibrul între forţele politice, conform dispoziţiilor Consiliului Naţional al Audiovizualului privind emisiunile de dezbateri. În perioada 1 - 25 septembrie a.c., reprezentanţii autorităţii publice centrale şi ai partidelor din arcul guvernamental au beneficiat de 51,4% din totalul numărului de apariţii ale oamenilor politici, iar reprezentanţii partidelor din afara arcului guvernamental au beneficiat de 48,7% din totalul numărului de apariţii ale oamenilor politici", se arată într-un comunicat al TVR.
Campania electorală pentru alegerea Preşedintelui României începe mâine, la ora 0.00, şi se încheie în ziua de 1 noiembrie 2014, ora 7.00. Cele două tururi de scrutin au loc pe 2 noiembrie, respectiv 16 noiembrie, în competiţie înscriindu-se 14 candidaţi.
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
Personal, n-am mai vazut de mult o asa lipsa de profesionalism in abordarea unui astfel de subiect.
Dvs. dati impresia ca sunteti pusi pe glume, sau sunteti pusi sa faceti misto de candidati, sa aratati cu degetul spre ceea ce VI SE PARE DVS. CA AR FI HILAR sau nepotrivit in raspunsurile acestora. Razbate din atitudinea dvs daca va place sau nu de candidat, ceea ce nu e admisibil, sau razbate un scenariu prost gandit – de genul hai sa ne fortam sa glumim sau sa sarim la grumaz, asa pricepe mai bine romanul despre ce e vorba.
Ar fi bine sa va repliati rapid, altfel nu o sa mai intelegem nimic! Incercati un dialog adevarat, sau/si schimbati setul de intrebari, sincer, unele suna semistupid, mai ales citite de pe foaie.
Ar trebui sa afisati respect si sa puneti intrebari inteligente, la un nivel cerut de o astfel de intrevedere. Nu mai bruiati, nu mai intrerupeti, nu mai dati dvs. raspunsuri in locul candidatilor, indiferent daca au sau nu vreo sansa in aceasta competitie.
Faceti in asa fel incat sa lasati impresia de impartialitate, de respect pentru telespectator si de decenta. Ar putea iesi o emisiune buna.
Aveti incredere in inteligenta celor ce privesc!