Skip to main content

România TV, amendată cu 40.000 de lei pentru "emisiunea OTV Live"

 

Dan DIaconescu RTVConsiliul Național al Audiovizualului a sancționat postul România TV cu o amendă de 40.000 de lei pentru prestația lui Dan Diaconescu în perioada de pre-campanie electorală.

Publicitate

Consiliul a considerat că prin emisiunile "OTV Live" a fost încălcată legislația audiovizualului privind regimul publicității politice și al campaniei electorale.

Sancțiunea a fost propusă de Christian Mititelu și a primit șase voturi, minimul necesar pentru a putea fi aplicată.

Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, care este articolul de lege încălcat de emisiunea lui Dan Diaconescu:

ART. 68 din Codul Audiovizualului

"Radiodifuzorii nu pot difuza emisiuni de ştiri şi dezbateri prezentate sau moderate de oameni politici care deţin funcţii sau demnităţi publice ori purtători de cuvânt ai instituţiilor publice, precum şi de persoane desemnate public să candideze sau care şi-au anunţat public intenţia de a candida la alegerile locale, parlamentare sau prezidenţiale."

Paginademedia.ro a atras ieri atenția asupra modului în care Dan Diaconescu fentează legea. Din realizator a devenit invitat permanent, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

După începerea campaniei pentru prezidențiale, Dan Diaconescu a devenit singurul candidat care are propria emisiune. Ce-i drept, odată cu 3 octombrie, Diaconescu a pus în cui haina de realizator și a îmbrăcat-o pe cea de invitat cvasipermanent. În plus, n-a mai stat toată noaptea în platoul emisiunii care poartă numele defunctei sale televiziuni, ci numai o oră. O oră în care candidatul vorbește fără întrerupere.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu