Skip to main content

VIDEO. Tolontan (3): Mircea Badea şi-a lăsat plasa la aceeaşi coadă la sifoane cu Traian Băsescu, la prăvălia cu insulte la adresa anchetelor GSP. Radu Banciu este ca un peşte sanitar în acvariu. Sunt la fel de violenti in exprimări

 
badea_banciu1
badea_banciu1

badea_banciu1

Publicitate

VIDEO. “Cred că este nevoie de astfel de oameni şi cred că ei reprezintă un segment de public şi, dacă vreţi, de disperare din fiecare dintre noi”, a spus Cătălin Tolontan, la interviurile Paginademedia.ro, despre pamfletarii Mircea Badea şi Radu Banciu.

“Dar atunci cand ies din zona democratiei, nu este absolut deloc in regula. Cand vii cu pistolul in studioul TV, e o problema, la fel si cand scuipi catre camera TV”, spune jurnalistul.

Tolontan despre Mircea Badea:

Indiferent ce spun eu, el are senzatia ca in spate se afla, cum a zis el, un ticalos, un prost, asta e ipoteza de la care lucreaza in raport cu mine Mircea Badea.

De asta am spus că Mircea Badea este la aceeasi coada la sifoane cu Traian Basescu. Şi-au lăsat acolo plasa, în faţa prăvăliei de insulte la adresa investigaţiilor Gazetei sporturilor.

Despre Radu Banciu:

Bogdan Ciuclaru, care a fost la Guerilla, si acum e la Europa FM, mi-a spus un lucru foarte interesant: ca dupa parerea lui, Radu Banciu este ca un peste sanitar, din acvariu. Avem nevoie de el, si cred ca si de multe părţi din ceea ce face Antena 3 avem nevoie. Că ne place, că nu ne place stilul lor, asta e o altă discuţie.

Radu Banciu are momente in care, după părerea mea, este anti-democrat, prin ceea ce spune.

La Radu Banciu nu observ o atitudine politica dominanta pe un singur personaj, cum este configurată anti-Băsescu Antena 3. Acolo este un design, cum să-i spun, de fervoare religioasă, aşa îl numesc.

Despre amândoi:

Volumul este asemanator, în multe dintre situaţii. Sunt la fel de violenti in exprimari, au o logica proprie in care cred foarte tare

Dincolo de talent, care este evident, si la Radu Banciu, si la Mircea Badea – eu ştiu că îi enerveavă foarte tare să îi pui în aceeaşi tabără, dar eu nu judec în categorii – dincolo de ieşirile antidemocratice, pe care ambii le au, eu cred ca spun si lucruri necesare acestei societăţi.

Interviul a fost realizat la Dynacord Cafe, iar transcrierea a fost făcută de Mediafax Monitorizare

VIDEO. Cătălin Tolontan, despre Mircea Badea şi Radu Banciu

Vezi toate episoadele:

(1) Cătălin Tolontan la interviurile Paginademedia: “Presa română şi Traian Băsescu ne merităm unul pe celălalt”. De ce Antena 3 face o tele-evanghelizare

(2) Tolontan, despre publicarea veniturilor: “O mitocănie şi o ilegalitate comise de statul român.” Acest “bine plătit”, care sună ca o insultă în vocea preşedintelui României, pentru mine este un compliment

(3) Tolontan: Mircea Badea şi-a lăsat plasa la aceeaşi coadă la sifoane cu Traian Băsescu, la prăvălia cu insulte la adresa anchetelor GSP. Radu Banciu este ca un peşte sanitar în acvariu. Sunt la fel de violenti in exprimări

(4) Tolontan. Cazul Turcescu şi ofiţerii din presă: Ar trebui o dezbatere ca să se declare ilegal acest lucru. Dacă aş descoperi un acoperit la Gazetă, l-aş da afară.

(5) Tolontan: Jurnaliştii, în momentul ăsta, chiar vor să ia parte la decizia politică, ceea ce este absolut împotriva meseriei. Despre online: Eldorado nu vine

VEZI ÎNREGISTRAREA INTEGRALĂ, AICI.

Transcrierea completă a fragmentului

E deja binecunoscut ca intre tine si Mircea Badea e un schimb de replici, chiar tu ai scris ca Mircea Badea are o urticarie cand e vorba de declaraţiile tale publice.
Cătălin Tolontan: A fost singura metafora in zece ani, cu care am riposat. În rest, am spus: e dreptul lui, nu comentez. Este dreptul lui şi îmi face bine. Nu sunt deloc ipocrit când spun asta. Realmente imi face bine sa fiu criticat, de Mircea Badea sau de orice alt om.
De ce ai ripostat ?
Cătălin Tolontan: Nu a fost o riposta. Era o constatare a faptului că nu judeca ceea ce spun, ci judecă persoana mea. Practic, indiferent ce spun, are senzatia ca in spate de afla, cum a zis el, un ticalos, un prost, asta e ipoteza de la care lucreaza in raport cu mine Mircea Badea.

De asta am si spus ca Mircea Badea este la aceeasi coada la sifoane cu Traian Basescu.

Şi-au lăsat acolo plasa, în faţa prăvăliei de insulte la adresa investigaţiilor Gazetei sporturilor.

În cazul Bute, amândoi cred acelaşi lucru: că, de fapt, în dosarul acela nu se face dreptate. Mircea Badea spune că nu se va face pentru că e protejată Elena Udrea, pentru că există influenţe, iar preşedintele României a spus, fără să numească dosarul, dar toată lumea a înţeles la ce s-a referit, că, în acel dosar, există influenţe la adresa procurorilor.
Când tu crezi că, de fapt, procurorii nu sunt independenţi, şi că sunt influenţabili (nu contează de către ine, unul crede că de către politicieni, celălalt crede că de presă) înseamnă că n-ai încredere, de fapt, în DNA.
Daca te-ai intalni cu Mircea Badea, ce i-ai spune? Ai vorbit cu el în ultima perioadă?
Cătălin Tolontan: Nu vorbim, în general. I-aş spune ceea ce ti-am spus si tie, ceea ce cred eu despre ei, ca fac o teleevanghelizare in masa, ca asta le mineaza in primul rand lor lucrurile corecte si dezvaluirile pe care le fac.

Este evident ca au o pondere importanta in dezvăluirea unor lucruri actiunile pe care le-a realizat actuala putere. Si îi discrediteaza cu ceea ce fac corect, ca jurnalişti prin ceea ce fac, prin faptul ca sunt complet partizani, nu merg decât intr-o singura directie, au invitati de o anumita culoare politica sau de o anumită atitudine.

Şi, mai ales, că apelează mai ales la frica noastră. Şi nu sunt singurii. Din punctul meu de vedere, aici seamănă aproape leit cu ceea ce face presedintele României.

Nu apare pericolul ca publicul să nu-şi dea seama ce e informaţie şi ce e evanghelizare?
Nu ş face analiza publicului. Ce ştiu este că acest argument, că devreme ce lumea se uită la noi înseamnă că noi avem dreptate, nu mi se pare un argument corect.

Despre Radu Banciu:

Cătălin Tolontan: Volumul este asemanator, în multe dintre situaţii. Sunt la fel de violenti in exprimari, au o logica proprie in care cred foarte tare, în bună măsură. Sigur, totuşi la Radu Banciu nu observ o atitudine politica dominanta pe un singur personaj, cum este configurată anti-Băsescu Antena 3. Acolo este un design, cum să-I spun, de fervoare religioasă, aşa îl numesc.

Despre Banciu spuneai ca vorbeste despre insuportabil, intr-un fel greu de suportat.
Cătălin Tolontan: Da, cred ca Bogdan Ciuclaru, care a fost la Guerilla, si acum e la Europa FM, mi-a spus un lucru foarte interesant: ca dupa parerea lui, Radu Banciu este ca un peste sanitar, din acvariu. Avem nevoie de el, si cred ca si de multe părţi din ceea ce face Antena 3 avem nevoie. Că ne place, că nu ne place stilul lor, asta e o altă discuţie.

Radu Banciu are momente in care, după părerea mea, este anti-democrat, prin ceea ce spune. În multe dintre chestiunile pe care le spune foarte apăsat.

Dar, dincolo de talent, care este evident, si la el, si la Mircea Badea – eu ştiu că îi enerveavă foarte tare să îi pui în aceeaşi tabără, dar eu nu judec în categorii – dincolo de ieşirile antidemocratice, pe care ambii le au, eu cred ca spun si lucruri necesare acestei societăţi.

Si cred ca televiziunea are multe lucruri rele, dar are şi lucruri bune. Televiziunea se uita, cum spunea un American odată, in sufletul unui popor, si scoate la vedere ceea ce noi vrem sa ascundem. Cand se vorbeste cu violenta, când se vorbeşte despre teamă, despre dusmanul pe care tu nu-l înţelegi, dar care e chiar lângă tine, asta nu e o inventie neapărat a realizatorilor tv. Este ceea ce exista in noi, de fapt.
Şi atunci, e nevoie de astfel de personaje tv?
Cătălin Tolontan: Eu cred ca este, în măsura în care totuşi limbajul lor ramane unul in favoarea democratiei. Si CNA cred ca inchide ochii de foarte multe ori in aceste situaţii. E nevoie de oameni care să spună, pe scurtătură, ceea ce noi, care nu spunem lucrurile aşa, pentru că structural nu suntem facuti sa le spunem asa, evităm să numim.

Cred că este nevoie de astfel de oameni şi cred că ei reprezintă un segment de public şi, dacă vreţi, de disperare din fiecare dintre noi. Dar repet, atunci cand ies din zona democratiei, nu este absolut deloc in regula.

Si cand ies ei din zona democratiei ?
Cătălin Tolontan: De foarte multe ori. Cand vii cu pistolul in studioul tv, e o problema, la fel si cand scuipi catre camera tv.

Transcrierea a fost făcută de Mediafax Monitorizare.

Tolontan despre Mircea Badea

Tolontan despre Radu Banciu

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Mm Mm
    Bravo Tolo,esti deontolog,ce mai!Ce mai face justitia aia pe care o laudai,o ia pe Udrea sau nu?Altfel imi place cand iti mai da cate o flegma Base,tu te stergi cuminte si te lupti cu pamfletarii care fac misto de tine.
  • mele mele
    Norma ca Tolontan tine cu Banciu ca au fost colegi. Dupa mintea lui Tolontan, Banciu face un serviciu societatii pe post de peste sanitar ca e basist ca si el

Trimite un comentariu

sus