Skip to main content

Ziaristul care a încercat să ia marca "CNA", a patra oară în fața Consiliului pentru o solicitare de licență: nu a trecut nici de data aceasta

 
Ziaristul care a încercat să ia marca "CNA", a patra oară în fața Consiliului pentru o solicitare de licență: nu a trecut nici de data aceasta
alexandru raducanu

alexandru raducanu
Alexandru Răducanu a încercat din nou să obțină licență pentru un post TV de business - Canal 33. A patra oară. Tot fără succes. CNA nu a fost convins de seriozitatea proiectului, pe care nu l-a considerat "de interes public".

Publicitate

La prima prezență la CNA, Răducanu spunea că Andreea Marin este consultant al proiectului. Nu a mers. La a doua tentativă, Alexandru Răducanu se prezenta în fața forului audiovizual ca un "antreprenor pursânge, de tipul Ringier sau poate Adrian Sârbu". Nu a convins. După a doua respingere a depus la OSIM o cerere pentru înregistrarea mărcii "CNA".

Apoi, a făcut o solicitare la Consiliul Național de Studiere a Arhivelor Securității (CNSAS), să verifice dacă unul dintre membrii CNA a fost colaborator, o mișcare ce i-a fost astăzi reproșată.

Astăzi, Răducanu (care deține The Marketer - titlu ce nu mai apare în print și Business Woman) a mers pe un două argumente noi:

1."suntem cea de-a treia televiziviune din România afiliată la CNN".

2. "am fost acceptat ca doctorand al Academiei Naționale de Informații, pe o temă legată de televiziune."

Răducanu a spus că postul de business avea acorduri de principiu cu UPC, NextGen și INES IP TV. Postul ar fi avut 90% producție proprie și 10% producții ale altor producători.

Potrivit proiectului prezentat, investiția în Canal 33 era de 300.000 de euro și anunța 70 de angajați în primul an de funcționare.

Alexandru Răducanu, acționar la Canal 33 – „Insist pe elementele de noutate. Aș vrea să punctez faptul că am depus dosarul în noiembrie 2013, ceea ce arată un demers consistent din partea noastră. Nu este un moft, este un proiect pe care noi l-am tratat cu seriozitate. Elementele de noutate – în prezent suntem cea de-a treia televiziune din România afiliată CNN. Aș mai puncta că în prezent am fost acceptat ca doctorand al Academiei Naționale de Informații, pe o temă legată de televiziune.

Pa parcursul discuțiilor, Radu Călin Cristea l-a întrebat pe Răducanu dacă a mers la Consiliul Național de Studiere a Arhivelor Securității (CNSAS) pentru a vedea dacă a colaborat cu Securitatea. Cristea: „Ați făcut un demers la CNSAS în privința mea, e corect?”

„Da”, a răspuns Răducanu.

Radu Călin Cristea: Demersul constând în a solicita o precizare despre eventualele mele raporturi cu Securitatea, e corect?

Alexandru Răducanu: Da, am făcut acest demers cu respect, dar din interes jurnalistic.

Radu Călin Cristea: Ați primit cumva un răspuns?

Alexandru Răducanu: Da, a fost negativ.

Radu Călin Cristea: Pe site-ul CNA aveați deja o adeverință de la CNSAS că nu am avut nicio relație cu Securitatea, nu a fost suficientă?

Alexandru Răducanu: Era o adeverință care spunea că dumneavoastră nu ați fost urmărit. Răspundea parțial. Nu am făcut acest demers din lipsă de respect, ci a fost un demers jurnalistic.

Noua solicitare de licență a fost respinsă de forul audiovizual, cu patru voturi pentru și patru împotrivă. Florin Gabrea, Valentin Jucan, Lorand Turoș și Viorel Vasile Buda au votat „pentru”, în timp ce Monica Gubernat, Christian Mititelu, Răsvan Popescu și Radu Călin Cristeaau fost împotrivă.

Monica Gubernat și-a motivat votul împotrivă spunând: „consider că proiectul editorial propus nu servește interesului public. Consider că acest domn Răducanu a făcut presiuni imense asupra mea și a altor colegi. Drept pentru care eu nu voi vota niciodată această licență.”

Christian Mititelu – „Ceea ce am văz pe ecran în privința conținutului editorial nu mi s-a părut convingător.”

Citește și:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • Nu vreau sa ma refer la calitatile extraordinare ale acestui non jurnalist, ci la problema infiintarii unei televiziuni in romania. Nu mi se pare corect sa fie refuzat, hai sa vedem cum e prin alte tari ...iar motivele refuzului sunt puerile. D asta am murit la revolutie?
 • Bai Gogule, omul a afiliat la CNN o televiziune care nu exista, a convins CNN-ul pe baza reputatiei lui. Fa si tu asta, si dupa aia comenteaza.
 • Pentru orice psiholog este foarte interesant acest caz.
  Cazul MA MBA.
  Eu am o revista de-a lui in care a scris ca mergea cu 100 la ora noaptea pe serpentine, pentru ca noul lui Passat nu prindea decat 200 de autostrada.
  Sunt un fel de refulari, are o nevoie uriasa de a obtine recunoastere din partea celorlalti.
  Nu reuseste sa se valorizeze prin ceea ce este el in fapt.
  De-asta face fel de fel de eschibitii precum este asta cu televiziunea, ori cea cu "Dinule, mi-ai luat licenta Forbes", etc.
  Ar trebui sa il "citeasca" Cristina Trepcea, daca are experienta in mesera de baza.

Trimite un comentariu