Skip to main content

Meciurile Champions League nu se vor mai vedea la TVR. Conducerea televiziunii nu a aprobat achiziția

 
Meciurile Champions League nu se vor mai vedea la TVR. Conducerea televiziunii nu a aprobat achiziția
UEFA Champions League

UEFA Champions League

Publicitate

Consiliul de Administrație al Televiziunii Publice a respins, în ședința de zilele trecute, achiziţionarea drepturilor tv pentru Champions League, sezoanele 2015-2018, potrivit unui anunț postat pe site-ul postului public.

Drepturile TV pentru fotbal au „atârnat greu” pentru televiziunea publică în anii trecuți, contribuind la datoria uriașă a TVR.

Meciuri din competiția europeană de fotbal au fost difuzate de TVR fără întrerupere din 2009 și până în prezent. Mai exact, în perioada 2009 - 2012 a avut drepturi exclusive asupra Champions League, iar în perioada 2012 - 2015, opțiunea a doua pentru ziua de marți.

Potrivit raportului financiar din 2012, din Contractul pentru drepturile de difuzare a meciurilor din UEFA Champions League, semnat în timpul mandatului lui Alexandru Sassu, avea o valoare de 40 de milioane de euro (pentru 3 sezoane: 2009 – 2012), după cum paginademedia.ro a relatat AICI.

În anul 2012, postul public a continuat contractul cu UEFA, dar a preluat mai puține meciuri de fotbal. Prețul achiziției a fost de zece ori mai mic decât contractul anterior, după cum anunța, la vremea respectivă, televiziunea publică. Grosul meciurilor a fost preluat de DigiSport și Dolce Sport.

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • Aha, deci TVR considera ca nu e cazul sa mai investeasca in una din putinele transmisii care le mai urca audienta. Inteligenta mutare.
 • De ce trebuie daca cei cu acoperire terestra nu au sau nu doresc sa oferteze...Asta pentru ca nu ii poti obliga, asa cum nu ii poti obliga pe cei de la Digi sau Dolce sa mearga mai departe.
 • Drepturile trebuie sa ajunga la un post cu acoperire terestra,pe urma la cablisti.
  Daca nu le ia TVR,se pot inscrie la licitatie,ProTv,A1!
  Nu stiu daca alte televiziuni se prind terestru la nivel national!
 • este foarte rau ca TVR nu va mai difuza meciuri din CHAMPIONS LEAGUE dar poate va da meciuri din Liga 1 . e posibil sa vedem meciurile din CHAMPIONS LEAGUE si EUROPA LEAGUE la DIGI SPORT si DOLCE SPORT in sezoanele urmatoare.
 • in conditiile in care TVR are mari datorii si probleme era destul de aiurea sa plateasca sume mari pt o competitie de interes scazut la majoritatea publicului larg... asa ca cel mai probabil este o decizie justa financiar si managerial.. poate oemanii de acolo incep sa judece clar... e de bine!
 • CLeague nu este un campionat, ci o competitie.
  Nu este nicio problema. Ne uitam la meciuri pe Digisport, pe DolceSport ori pe net...daca nu se baga Pro Tvul...

Trimite un comentariu