Skip to main content

Mișcări la revistele Mediafax. Playboy s-a mutat la o companie administrată de un fost angajat Burda. GQ s-a închis

 

Loredana-Groza-Playboy

Publicitate

Mutări la revistele din portofoliul Mediafax Group, companie deținută de Adrian Sârbu: Playboy și-a schimbat editorul, iar licența pentru GQ nu a mai fost prelungită.

Echipa Playboy a fost preluată, integral, de un nou editor. Este vorba de Media Venture Capital, firmă administrată de Felician Scorobete, fost angajat al companiei Burda România. Redacția s-a mutat deja în aceeași clădire cu Burda.

Sandi Apostoloiu, director general Burda România, spune că nu există nicio legătură între Burda România și Media Venture Capital.

“Avem un contract de distribuție cu două reviste pe care le editează ei – Casa de vacanță și Bucătăria de azi. Ei au un spațiu în aceeași clădire cu noi, dar nu e nicio legătură”, spune Apostoloiu.

Cine este Media Venture Capital:

Felician Scorobete, cel care a preluat licența Playboy, a lucrat la BurdaRomânia timp de 14 ani, între 2000 și 2014, având poziții de conducere editorială pe mai multe titluri, de-a lungul timpului.

Compania pe care o administrează – Media Venture Capital – a preluat de la Burda revistele Casa de vacanță și Bucătăria de azi anul trecut, după ce Burda a cumpărat Sanoma. Consiliul Concurenței a decis că Burda trebuie să vândă renunțe la anumite titluri pentru a nu încălca legislația în domeniu, după cum Paginademedia.ro a scris aici.

Media Venture Capital a mai preluat și revista Chip, după ce fostul publisher (un editor din Brașov) a oprit revista la sfârșitul lui 2013, după cum Paginademedia.ro a scris aici.

Contactat de Paginademedia.ro, Felician Scorobete a declarat că Burda se ocupă "doar de distribuție și de o parte din layout". El a precizat că nu este nicio altă legătură între Burda și Media Venture Capital, că este doar administrator al companiei, fără a detalia structura de acționari. Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, Media Venture Capital este deținută de un offshore cipriot - Rushworld Trading Limited, reprezentată în România de Felician Scorobete.

Licența Playboy a fost deținută de Mediafax Group până în luna noiembrie, iar în luna decebrie titlul nu a apărut pe piață. Din această lună, va fi din nou la tarabe cu noul editor.

Playboy a apărut în România la începutul anilor 2000, fiind editată, la vremea respectivă, de MediaPro. Ulterior, titlul a fost preluat de Attica Media, iar în toamna lui 2011 s-a întors la Adrian Sârbu, după cum Paginademedia.ro a scris aici.

Dacă Playboy își continuă apariția în România, un alt titlu – GQ – își încetează apariția.

Potrivit informațiilor Paginademedia.ro, decizia de întrerupere a apariției a fost luată de licențiatorul internațional Conde Nast, pe fondul dificultăților financiare ale Mediafax și a declarării insovenței. În urmă cu patru ani, GQ trecuse la o apariție trimestrială.

Citește și:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

 • cititi acest articol http://www.antitepari.ro/informatii/tepari-vechi-cu-firme-noi/100641-teparii-de-la-press-point-distribution-si-au-mutat-activitatea-pe-casa-de-difuzare-presa-new-concept si apoi trageti concluziile completand cu urmatoarele informatii:
  - un alt reprezentant al Rushworld in Romania a fost/este Catalin Turcu. da, acelasi Catalin Turcu implicat in teapa de milioane de euro a Press Point. La fel ca Lucian Veghes, Iulian Veghes, Catalin Stroie, Bogdan Axinia, Cristian Racz.
  - ce au in comun unii dintre ei? Catalin Turcu, fost angajat netbridge. Catalin Stroie, fost angajat netbridge actual emag.ro. Bogdan Axinia, fost angajat netbridge, actual emag.ro. Iulian Veghes, fost angajat Vel Pitar, unde actionar este NCH, detinatorul netbridge.
  Ramane intrebarea, cine este atat de puternic si se joaca cu angajatii Burda Romania, eMag.ro in firme ce sunt au legatura cu tzepe de milioane de euro? De ce Burda Romania face jocul acestor firme? Cine este pagubitul final? Oare ce ar spune actionarii trusturilor pagubite despre asta daca ar afla?
 • Chiar am la ce rumega... Apreciez ca ai jucat la reciprocitate. :) Acum, ar fi misto un articol pe tema asta. Cine sa-l scrie si, mai ales, cine sa-l publice? :) P.S.: Stay tuned for further crap from the former GQ publisher.
 • ...si o mica adaugare: INVEST SOFT SOLUTION SRL este reprezentata de STROIE CĂTĂLIN, project manager al eMAG.ro. Stiu, acum va intrebati ce cauta angajatii eMAG.ro ca reprezentanti in astfel de firme.
  surprize, surprize! :)
 • ok, hai sa avem totusi ceva de rumegat pentru weekend. sa le luam in ordine, una din fațetele acestui cub rubikan. :) facts:
  - in Decembrie 2013 Dan Badescu renunta la publicarea revistelor Chip, Level si Foto-Video din cauza țepelor luate de la distribuitori. Aproximativ 150.000 eur de la Hiparion si inca 60.000-70.000 eur de la Press Point, urmasul acestuia.
  - Media Venture Capital editeaza acum revista Chip
  - Actionar Media Venture Capital este Rushworld Trading Limited
  - In decembrie 2013 RUSHWORLD TRADING LIMITED intra cu 70% in actionariatul CASEI DE DIFUZARE-PRESA NEW CONCEPT SRL, fosta PRESS POINT MODERN RETAIL SRL. Ceilalti 30% sunt detinuti de SC RACZ DESIGN SRL (30%), actionar minoritar si in PRESS POINT DISTRIBUTION SA, firma cu datorii de peste 10 milioane de EUR, parte din ei si catre fostul editor al revistei Chip.
  - acum, ca sa va bag de tot in ceata si sa mai aducem un pion in joc. Axinia Bogdan Augustin, Vice President Platforms & Marketing al eMAG.ro, este reprezentantul SMART INTERNET MANAGEMENT SRL, firma ce detine 91,67% din INVEST SOFT SOLUTION SRL, adica administratorul CASEI DE DIFUZARE-PRESA NEW CONCEPT SRL unde RUSHWORLD este actionar cu 70%.
  - Scorobete, administratorul Media Venture Capital este fost angajat Burda. O serie de oameni care apar in publicatiile Media Venture Capital sunt si angajati Burda Romania
  - Sediu Media Venture Capital este si sediu Burda

  Asadar, va las cu intrebarea, care este legatura dintre Burda, Rushworld si Press Point? Sandi ar putea declara senin: NICIO LEGATURA! :)
 • @niciolegatura Ma fierbi si pe mine... :) Bine, nu ca as avea vreun interes clar/direct in problema. Zarurile au fost aruncate. Imi imaginez si de ce Conde Nast nu s-au aruncat... Ca sa fie totul clar, ca vad ca redactorii site-ului nu se sinchisesc, iar adevarul trebuie spus: licenta nu a expirat. Termenul era in 2017. Insolventa a fost cea care i-a alungat instant pe cei ce acordau franciza.
 • eu zic sa-i mai lasam pe actionari sa mai fiarba in suc propriu vreo saptamana. ma mira faptul ca Petrisor nu i-a dat de cap pana acum. vorbim de bani, țepe si spagi. sau macar Catalin Tolontan. revin!
 • @Alexandru Multumesc frumos pentru apreciere/compliment, in numele intregii (foste) gasti redactionale. For those about to... publish, we salute you. :)
  @niciolegatura Great one. :)) Vorba unui fost coleg de redactie: "Si partea de layout cum se face, cu PFA-uri ale Senior Designer-ilor/Art Director-ilor (ca doar nu la negru :D)?" Tot legaturi sunt si alea de natura contractuala... In fine. Ah, vezi ca sunt extrem de curios. :)
  @Iliescu Corect. Nu e insa o inadvertenta solitara (d)in acest text.
  Sloppy work, guys. M-ati dezamagit rau. Si nu neaparat din cauza ca nu m-ati contactat pentru o declaratie. :) Nu e vorba nicidecum de expirarea licentei in aceasta ruptura. Mai cercetati. Oricum cred ca meritam mai mult de 3,5 randulete, cu cel putin doua greseli factuale.
 • Au plecat baietii de la Sanoma si au venit baietii de la Burda, cu toate acestea revistele / redactorii / art-directorii nu au nici o vina pentru aceste situatii incurcate si neplacute.

Trimite un comentariu