Skip to main content

LISTA MUST CARRY. 28 de posturi comerciale în lista posturilor libere la retransmisie

 
Televizor
Televizor

Televizor

Publicitate

Consiliul Naţional al Audiovizualului a luat la cunoştinţă noua listă a posturilor libere la retransmisie pe anul 2015, urmând ca aceasta să fie publicată pe site-ul instituţiei.

Mynele TV, Transilvania Live (Look Plus) şi Look TV, prezente în lista din 2014, nu mai apar în cea din 2015. Ultimele două posturi au ieşit din listă în cursul anului trecut, după ce au început să difuzeze meciurile din Liga I.

Digi24, postul de ştiri al RCS&RDS rămâne în lista must carry. Postul a urcat de pe locul 13, pe 10 în topul întocmit în funcţie de audienţă.

Companiile de cablu trebuie să facă schimbările în maximum 30 de zile de la data publicării listei pe site-ul CNA.

Posturile sunt ordonate după audienţă şi au fost luate în considerare doar cele care s-au declarat libere la retransmisie.

Lista posturilor din must carry:

  1. Antena 1
  2. Kanal D
  3. Antena 3
  4. Romania Tv
  5. Prima TV
  6. Naţional TV
  7. B1 TV
  8. Realitatea TV
  9. Antena Stars
  10. Digi24
  11. Favorit TV
  12. Euforia Lifestyle Tv
  13. Kiss Tv
  14. Taraf TV
  15. ZU TV
  16. Trinitas Tv
  17. U Tv
  18. Music Channel
  19. National 24 Plus
  20. TV H
  21. Neptun TV
  22. Speranta Tv
  23. Nasul Tv
  24. H!t Music Channel
  25. Inedit Tv
  26. Alfa Omega Tv
  27. Travel Mix
  28. Credo TV

La lista celor 28 de televiziuni comerciale, se adaugă şi posturile publice TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR News şi regionalele postului public, dar şi TV5 şi Moldova 1 (amânat până la rezolvarea de către Compania Teleradio- Moldova a problemelor ce vizează transmisia programului Moldova 1 pe teritoriul României).

Staţiile locale din lista must carry:

Staţiile locale din lista must carry

Staţiile locale ale Antena 1 din Arad, Bacău, Buzău, Craiova, Medgidia, Slobozia, Topolog (primele şapte locuri)

1. West TV Arad,

2. Vox TV Regional (Galaţi)

3.  Erdely TV (Târgu Mureş)

4. Kapital TV (Petroşani)

5. Est TV (Piatra Neamţ)

6. Intermedia (Suceava)

7. MDI (Târgovişte)

8. Litoral TV (Năvodari)

9. Valea Prahovei TV (Ploieşti)

10. TV Buzău (Buzău)

11. TeleMoldova Plus (Piatra Neamţ)

12 - 16. Digi24 (Constanţa, Craiova, Iaşi, Oradea, Timişoara)

17. Informaţia TV (Satu Mare)

18. TVSudEst (Râmnicu Sărat)

Ce este principiul „must carry”

Principiul „must carry” este prezent în Legea Audiovizualului, Art. 82, şi prevede că distribuitorii de cablu trebuie să includă în oferta lor programele televiziunii publice şi posturile private aflate sub jurisdicţia României, libere la retransmisie şi fără condiţionări tehnice sau financiare. În prezent, principiul nu este aplicat şi operatorilor DTH.

Ce spune articolul 82:

„Orice distribuitor care retransmite servicii de programe prin reţele de comunicaţii electronice, cu excepţia celor care utilizează exclusiv spectrul radio, are obligaţia să includă în oferta sa serviciile de programe ale Societăţii Române de Televiziune destinate publicului din România, precum şi alte servicii de programe, libere la retransmisie şi fără condiţionări tehnice sau financiare, ale radiodifuzorilor privaţi, aflaţi sub jurisdicţia României, în limita a 25% din numărul total de servicii de programe distribuite prin reţeaua respectivă, precum şi serviciile de televiziune a căror obligativitate de retransmitere este stabilită prin acorduri internaţionale la care România este parte. Criteriul de departajare pentru radiodifuzorii privaţi este ordinea descrescătoare a indicelui anual de audienţă.”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Fodor Mihai Fodor Mihai
    V-a rog scoateți posturile ANTENE!!!
  • Mircea PELEA Mircea PELEA
    Domnule ABDU REHAB, nu stiu daca in tarile arabe de unde proverniti dv. folclorul se pastreaza cu sfintenie din tata in fiu, dar stiu insa ca, la noi acest lucru exista. De aceea, va atrag atentia sa nu mai confundati postul INEDIT TV cu un post de manele. Acest post difuzeaza inca de la infiintare, numai folclor autentic de foarte buna calitate, obiceiuri si traditii specifice poporului noastru si, de aceea, figureaza si in topul must carry pentru ca noi, romanii, iubim si ne respectam traditiile iar postul INEDIT asta face.

    Multumesc pentru intelegere,
    prof. Mircea PELEA
    jurist
  • George George
    TRINITAS TV trebuie sa fie mereu in lista must carry din doua motive.1.TRINITAS TV este televiziunea Patriarhiei Romane,institutie importanta a poporului Roman.2.Ajuta la raspandirea CUVANTULUI LUI DUMNEZEU printre oameni.3.Reflecta activitatea filantropica a Sfintei noastre Biserici.4.Este o alternativa la celelalte posturi de televiziune,gen pro tv,antenele,kanal d,acasa tv,euforia,posturile de muzica gen mtv,kiss tv,zu tv si 1 music chanell,care dau toate mizeriile si spurcaciunile de pe fata pamantului,de care ne manjim toti,inclusiv copii nostri.Feriti-va de spurcaciunile de la tv.
  • George George
    Trinitasul trebuie sa fie in lista must carry pentru ca:1.Trinitas TV este televiziunea Patriarhiei Romane,institutie identitara a poporului Roman,2.Este o alternativa la posturi precum cele comerciale care se stie ce difuzeaza,3.Este o oaza de bun simt fata de posturi precum pro tv,antenele,prima tv,posturile acasa,euforia,taraf,mynele etc,si 4.Este gratis la retransmisie,pentru cei care se mai uita la TV.
  • Iulian Iulian
    Eu am prin cablu toate canalele, si iti zic ca Digi24 este free la transmisie.
    Cheama un operator de cablu sa ti-l bage, si cu ocazia asta ca il chemi, ii zici sa-ti modifice cateva canale care nu le vrei, si iti baga altele, pentru ca un televizor are o maxima de canale(ex: 120), iar libere sunt vreo 160. Bafta!
  • Iulian Iulian
    Si am uitat sa zic ceva, ei vroiau sa faca HD din toamna 2014, dar cu dezastrul "Danseaza printre Stele" (1 mil de euro - 75% pentru platou) si "Iadul Bucatarilor"(700.000 de euro - 50% pentru platou) au adus scaderi de bani la Antena 1 :)
  • Iulian Iulian
    Keep Calm, Antenele vor deveni HD din toamna si vor incepe pe rand sa fie HD, Antena 1, Antena 3, Antena Stars, si Euforia cu ZUTV deodata pana in primavara 2016.

    Si de ce asa tarziu? Pentru ca este greu sa faci un format HD si costa :)
  • Teo Teo
    Pai da, cum nu a dorit sa plateasca nici pentru Liga 1, sau pentru Discovery sau pachete de filme. Rds-ul vrea doar sa colecteze bani, in schimb ofera doar gratuitati
  • abdu rehab abdu rehab
    banaran de pusta,

    pai da! Normal ca Digi nu a vrut sa "Rearanjeze" Grila, de ce sa o Schimbe cand Toata Lumea Stie de Frecvente si Grila Arhicunoscuta. ar fi degeaba sa o Schimbe cand pot sa nu iroseasca Timp si lasando asa cum este acum.
  • banaran de pusta banaran de pusta
    la Digi , posturile de stiri romanesti sint grupate la incepurul grilei, adica de la 12 incepind, pe cind la posturile concurente sint dispuse aleatoriu. explicatia o inteleg, nu au vrut sa rearanjeze grila, ca deh clientii vechi stiu ca pe canalul 123 este canalul "a" la 11 e canalul "b"...
  • alex alex
    ExpertNet Oltenita ( jud Calarasi ) acopera aproape 70 % din judet + cateva comune din jud Giurgiu
  • abdu rehab abdu rehab
    unu_rt, si ce daca este Mare Taxa de Retransmisie. astea care sunt Enumerate de mine (Discovery, HBO, Euronews), Merita sa Fie in Must Carry mai Mult, Decat Taraf, Trinitas, Speranta, Inedit, Travel Mix TVH, si Alte Canale Inutile de Manele, Religie si de Cartier. eu Prefer Discovery si HBO decat Trinitas si Travel Mix, care nu au Folos Pentru mine. daca TU vrei Manele si Religie, Atunci sa te uiti Linistit la Taraf si Trinitas ca pana Acum.
  • unu_rt unu_rt
    Mai copile, ai idee ce taxa cere Discovery pentru retransmisie? Sau HBO? Cum sa le pui in lista must carry? Must Carry = gratis! Daca nu ai habar de piata de media, nu mai vorbi.
  • abdu rehab abdu rehab
    geo, sunt de acord cu tine. Digi 24 ar trebui sa fie printre primele canale pe Lista de Butonat, daca tot este in Must Carry. si ca tot vorbim de Must Carry, ar trebui ca alte Posturi Precum, Trinitas, Taraf, TVH, Speranta, Travel Mix, Inedit, si Alte Posturi Inutile de Manele si Religie si de Cartier sa Zboare din Lista Must Carry, in care nu merita sa fie.
  • geo geo
    Alex, ce operator de cablu ai si nu iti da Digi24 in pachetul de baza?

Trimite un comentariu

sus