Skip to main content

LISTA MUST CARRY. 28 de posturi comerciale în lista posturilor libere la retransmisie

 
LISTA MUST CARRY. 28 de posturi comerciale în lista posturilor libere la retransmisie
Televizor

Televizor

Publicitate

Consiliul Național al Audiovizualului a luat la cunoștință noua listă a posturilor libere la retransmisie pe anul 2015, urmând ca aceasta să fie publicată pe site-ul instituției.

Mynele TV, Transilvania Live (Look Plus) și Look TV, prezente în lista din 2014, nu mai apar în cea din 2015. Ultimele două posturi au ieșit din listă în cursul anului trecut, după ce au început să difuzeze meciurile din Liga I.

Digi24, postul de știri al RCS&RDS rămâne în lista must carry. Postul a urcat de pe locul 13, pe 10 în topul întocmit în funcție de audiență.

Companiile de cablu trebuie să facă schimbările în maximum 30 de zile de la data publicării listei pe site-ul CNA.

Posturile sunt ordonate după audiență și au fost luate în considerare doar cele care s-au declarat libere la retransmisie.

Lista posturilor din must carry:

 1. Antena 1
 2. Kanal D
 3. Antena 3
 4. Romania Tv
 5. Prima TV
 6. Național TV
 7. B1 TV
 8. Realitatea TV
 9. Antena Stars
 10. Digi24
 11. Favorit TV
 12. Euforia Lifestyle Tv
 13. Kiss Tv
 14. Taraf TV
 15. ZU TV
 16. Trinitas Tv
 17. U Tv
 18. Music Channel
 19. National 24 Plus
 20. TV H
 21. Neptun TV
 22. Speranta Tv
 23. Nasul Tv
 24. H!t Music Channel
 25. Inedit Tv
 26. Alfa Omega Tv
 27. Travel Mix
 28. Credo TV

La lista celor 28 de televiziuni comerciale, se adaugă și posturile publice TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR News și regionalele postului public, dar și TV5 și Moldova 1 (amânat până la rezolvarea de către Compania Teleradio- Moldova a problemelor ce vizează transmisia programului Moldova 1 pe teritoriul României).

Stațiile locale din lista must carry:

Stațiile locale din lista must carry

Stațiile locale ale Antena 1 din Arad, Bacău, Buzău, Craiova, Medgidia, Slobozia, Topolog (primele șapte locuri)

1. West TV Arad,

2. Vox TV Regional (Galați)

3.  Erdely TV (Târgu Mureș)

4. Kapital TV (Petroșani)

5. Est TV (Piatra Neamț)

6. Intermedia (Suceava)

7. MDI (Târgoviște)

8. Litoral TV (Năvodari)

9. Valea Prahovei TV (Ploiești)

10. TV Buzău (Buzău)

11. TeleMoldova Plus (Piatra Neamț)

12 - 16. Digi24 (Constanța, Craiova, Iași, Oradea, Timișoara)

17. Informația TV (Satu Mare)

18. TVSudEst (Râmnicu Sărat)

Ce este principiul „must carry”

Principiul „must carry” este prezent în Legea Audiovizualului, Art. 82, și prevede că distribuitorii de cablu trebuie să includă în oferta lor programele televiziunii publice și posturile private aflate sub jurisdicția României, libere la retransmisie și fără condiționări tehnice sau financiare. În prezent, principiul nu este aplicat și operatorilor DTH.

Ce spune articolul 82:

„Orice distribuitor care retransmite servicii de programe prin rețele de comunicații electronice, cu excepția celor care utilizează exclusiv spectrul radio, are obligația să includă în oferta sa serviciile de programe ale Societății Române de Televiziune destinate publicului din România, precum și alte servicii de programe, libere la retransmisie și fără condiționări tehnice sau financiare, ale radiodifuzorilor privați, aflați sub jurisdicția României, în limita a 25% din numărul total de servicii de programe distribuite prin rețeaua respectivă, precum și serviciile de televiziune a căror obligativitate de retransmitere este stabilită prin acorduri internaționale la care România este parte. Criteriul de departajare pentru radiodifuzorii privați este ordinea descrescătoare a indicelui anual de audiență.”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • Domnule ABDU REHAB, nu stiu daca in tarile arabe de unde proverniti dv. folclorul se pastreaza cu sfintenie din tata in fiu, dar stiu insa ca, la noi acest lucru exista. De aceea, va atrag atentia sa nu mai confundati postul INEDIT TV cu un post de manele. Acest post difuzeaza inca de la infiintare, numai folclor autentic de foarte buna calitate, obiceiuri si traditii specifice poporului noastru si, de aceea, figureaza si in topul must carry pentru ca noi, romanii, iubim si ne respectam traditiile iar postul INEDIT asta face.

  Multumesc pentru intelegere,
  prof. Mircea PELEA
  jurist
 • TRINITAS TV trebuie sa fie mereu in lista must carry din doua motive.1.TRINITAS TV este televiziunea Patriarhiei Romane,institutie importanta a poporului Roman.2.Ajuta la raspandirea CUVANTULUI LUI DUMNEZEU printre oameni.3.Reflecta activitatea filantropica a Sfintei noastre Biserici.4.Este o alternativa la celelalte posturi de televiziune,gen pro tv,antenele,kanal d,acasa tv,euforia,posturile de muzica gen mtv,kiss tv,zu tv si 1 music chanell,care dau toate mizeriile si spurcaciunile de pe fata pamantului,de care ne manjim toti,inclusiv copii nostri.Feriti-va de spurcaciunile de la tv.
 • Trinitasul trebuie sa fie in lista must carry pentru ca:1.Trinitas TV este televiziunea Patriarhiei Romane,institutie identitara a poporului Roman,2.Este o alternativa la posturi precum cele comerciale care se stie ce difuzeaza,3.Este o oaza de bun simt fata de posturi precum pro tv,antenele,prima tv,posturile acasa,euforia,taraf,mynele etc,si 4.Este gratis la retransmisie,pentru cei care se mai uita la TV.
 • Eu am prin cablu toate canalele, si iti zic ca Digi24 este free la transmisie.
  Cheama un operator de cablu sa ti-l bage, si cu ocazia asta ca il chemi, ii zici sa-ti modifice cateva canale care nu le vrei, si iti baga altele, pentru ca un televizor are o maxima de canale(ex: 120), iar libere sunt vreo 160. Bafta!
 • Si am uitat sa zic ceva, ei vroiau sa faca HD din toamna 2014, dar cu dezastrul "Danseaza printre Stele" (1 mil de euro - 75% pentru platou) si "Iadul Bucatarilor"(700.000 de euro - 50% pentru platou) au adus scaderi de bani la Antena 1 :)
 • Keep Calm, Antenele vor deveni HD din toamna si vor incepe pe rand sa fie HD, Antena 1, Antena 3, Antena Stars, si Euforia cu ZUTV deodata pana in primavara 2016.

  Si de ce asa tarziu? Pentru ca este greu sa faci un format HD si costa :)
 • Pai da, cum nu a dorit sa plateasca nici pentru Liga 1, sau pentru Discovery sau pachete de filme. Rds-ul vrea doar sa colecteze bani, in schimb ofera doar gratuitati
 • banaran de pusta,

  pai da! Normal ca Digi nu a vrut sa "Rearanjeze" Grila, de ce sa o Schimbe cand Toata Lumea Stie de Frecvente si Grila Arhicunoscuta. ar fi degeaba sa o Schimbe cand pot sa nu iroseasca Timp si lasando asa cum este acum.
 • la Digi , posturile de stiri romanesti sint grupate la incepurul grilei, adica de la 12 incepind, pe cind la posturile concurente sint dispuse aleatoriu. explicatia o inteleg, nu au vrut sa rearanjeze grila, ca deh clientii vechi stiu ca pe canalul 123 este canalul "a" la 11 e canalul "b"...
 • unu_rt, si ce daca este Mare Taxa de Retransmisie. astea care sunt Enumerate de mine (Discovery, HBO, Euronews), Merita sa Fie in Must Carry mai Mult, Decat Taraf, Trinitas, Speranta, Inedit, Travel Mix TVH, si Alte Canale Inutile de Manele, Religie si de Cartier. eu Prefer Discovery si HBO decat Trinitas si Travel Mix, care nu au Folos Pentru mine. daca TU vrei Manele si Religie, Atunci sa te uiti Linistit la Taraf si Trinitas ca pana Acum.
 • Mai copile, ai idee ce taxa cere Discovery pentru retransmisie? Sau HBO? Cum sa le pui in lista must carry? Must Carry = gratis! Daca nu ai habar de piata de media, nu mai vorbi.
 • geo, sunt de acord cu tine. Digi 24 ar trebui sa fie printre primele canale pe Lista de Butonat, daca tot este in Must Carry. si ca tot vorbim de Must Carry, ar trebui ca alte Posturi Precum, Trinitas, Taraf, TVH, Speranta, Travel Mix, Inedit, si Alte Posturi Inutile de Manele si Religie si de Cartier sa Zboare din Lista Must Carry, in care nu merita sa fie.

Trimite un comentariu