Skip to main content

Percheziţii la firma fratele lui Sebastian Ghiţă. Recent, 2K Telecom şi-a adjudecat 5 multiplexuri regionale

 
Sebastian Ghita
Sebastian Ghita

Foto: Realitatea.net
Foto: Realitatea.net

Publicitate

Procurorii DNA fac percheziţii astăzi la două firme din Voluntari, judeţul Ilfov, dintre care una aparţine fratelui deputatului Sebastian Ghiţă, într-un dosar privind o licitaţie a Ministerului Educaţiei din 2013, pentru un proiect cu fonduri europene, în valoare de 33 de milioane de euro, scrie Mediafax.

Surse judiciare au declarat, pentru agenţia de presă, că procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) fac percheziţii la sediile SC 2K Telecom SRL, care aparţine lui Alexandru Ghiţă, fratele deputatului Sebastian Ghiţă, şi la SC Avitech Co. SRL, ambele din oraşul Voluntari.

La jumătatea acestei luni, 2K Telekom, companie controlată de Sebastian Ghiţă şi fratele acestuia, şi-a adjudecat cel mai mare număr de multiplexuri pentru televiziunea digitală – cinci (4 în Bucureşti şi 1 în Ploieşti – pentru suma de 52.000 de euro), după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

Percheziţiile au loc într-un dosar în care se fac cercetări în legătură cu o licitaţie a Ministerului Educaţiei Cercetării şi Tineretului, din 2013, pentru proiectul "Internet în şcoala ta", finanţat integral din fonduri europene, valoarea proiectului fiind de 33 de milioane de euro, au precizat sursele citate de Mediafax.

Firma 2K Telecom este controlată de Alexandru Ghiţă - 67,12%, Vasile Domente - 8,05% (unchiul lui Sebastian Ghiţă) şi Vasile Radu - 24,83%.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus