Skip to main content

Procesul Mihai Bendeac - Intact a avut soluția pe fond, dar actorul nu este încă liber de contract. Ce trebuie să facă pentru a lucra cu un post TV

 
Procesul Mihai Bendeac - Intact a avut soluția pe fond, dar actorul nu este încă liber de contract. Ce trebuie să facă pentru a lucra cu un post TV
Mihai-bendeac-Jurnalul-unui-burlac

Procesul dintre Mihai Bendeac și Antena Group a avut o sentință pe fond, însă actorul rămâne "agățat" în contractul cu stația familiei Voiculescu. Deocamdată, Bendeac nu este liber de contract.

Publicitate

Cum ar putea ieși din această situație, astfel încât să poată realiza emisiuni TV?

Înainte de soluțiile pe care le are la dispoziție, reamintim că, săptămâna trecută, instanța a decis că Mihai Bendeac trebuie să plătească către Intact despăgubiri de 3.000 de euro, cu mult sub nivelul inițial (de sute de mii de euro), după cum Paginademedia.ro a scris aici.

Mihai Bendeac explică pentru Paginademedia.ro cum se poate "dezlega" de contract, astfel încât să poată lucra ca realizator TV:

"Sunt două variante", a declarat Mihai Bendeac pentru Paginademedia.ro. "Una este să deschid o acțiune separată în justiție, variantă care are o premisă bună", a spus el. Bendeac se referă la faptul că, în procesul cu Intact, instanța a stabilit ca el să plătească 3.000 de euro despăgubiri, cu mult sub cât s-a cerut inițial (sute de mii de euro). "A doua variantă este o acțiune amiabilă", a explicat actorul.

Pe ce variantă va merge?

"Încă nu pot da un răspuns", a spus Bendeac, adăugând câ în următoarele săptămâni va urma una dintre variante.

O direcție în televiziune?

"Au existat discuții, dar nu pot spune nimic clar până nu se clarifică situația cu contractul", a mai declarat pentru Paginademedia.ro fostul realizator al emisiunii În puii mei.

ISTORIA PROCESULUI BENDEAC-ANTENA GROUP

Bendeac a fost acționat în judecată în octombrie 2014 pentru „încălcarea în mod repetat a clauzelor contractuale”. Reamintim că Mihai Bendeac a decis, în octombrie 2013, să iasă din emisiunea iComedy.

Antena 1 a considerat atunci că a încălcat astfel contractul pe care îl avea cu postul de televiziune. La vremea respectivă, Bendeac a acuzat faptul că i s-a interzis să îl aducă în emisiune, ca invitat, pe Radu Banciu, dar și o parodie în care Mircea Badea se duela cu Radu Banciu.

Bendeac a spus că nu avea voie să critice programele postului Antena 3 și că avea și o listă de nume (pe care nu a făcut-o publică) pe care nu o putea aborda în emisiune.

Mihai Bendeac și Mikey Hash, partenerul său la iComedy, au avut atunci și un shimb de replici acide pe Facebook. Tonul l-a dat Bendeac, care vorbea de “o formă de ticăloșie” cu aluzii, dar fără nume, la Mikey Hash, fostul lui partener de la iComedy. Hash a reacționat, acuzându-l pe Bendeac că “a lăsat echipa baltă”.

Bendeac a replicat: “nu uita un singur lucru: ai acceptat ceva ce eu am refuzat, profesional, să fac.” Anul acesta, Bendeac a revenit la Prima TV, post la care a realizat o emisiune de 30 de minute, Jurnalului unui burlac.

Vara trecută, Bendeac a fost în discuții cu Pro TV pentru un rol de jurat în cadrul show-ului Românii au talent. Discuțiile au picat, potrivit lui Bendeac, după ce Antena 1 ar fi trimis la Pro TV notificări.

“La Prima TV, am primit notificarea chiar în ziua în care eu trebuia să intru pe post. Cu sume, cu despăgubiri de milioane. L-am întrebat și pe Cristi Burci, s-a consultat cu avocații și a decis să intre. Pro TV, fiind parte a unei companii internaționale, este mai precaut, mai ales că vorbim de un show internațional. Nu riscă să ajungă în situația să nu difuzeze emisiunea.”, a declarat Mihai Bendeac într-un interviu pentru paginademedia.ro, acordat la începutul lunii august 2014.

Citește și:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • Dar pana la urma Bendeac a facut publica lista.
    Erau Gadea, Badea, Voiculescu, Valentin Stan (care deja plecase de la A3 si trebuia pedepsit), CRBL, Stelian Tanase etc.
  • Asa iti trebuie Bendeac daca nu stii cum sa semnezi un contract! Te-ai bucurat probabil la prima vedere dar detaliile....te aduc aici!

Trimite un comentariu