Skip to main content

Mama fetei din Vaslui, scrisoare către CNA: „Intervenţia fiicei mele la Măruţă nu s-a produs din iniţiativa ei. Nu am cerut, nu mi s-a oferit şi nu am primit nicio sumă de bani”

 

Carmen Munteanu, mama fetei agresate din Vaslui, a trimis la Consiliul Naţional al Audiovizualului o scrisoare prin care detalia modul în care ea şi fiica ei au apărut în emisiunea La Măruţă. „Precizez în mod expres că intervenţia fiicei mele nu s-a produs din iniţiativa fiicei mele, respectiv nu la cererea acesteia ci în urma demersurilor echipei La Măruţă”, se arată în mesajul femeii, postat astăzi integral pe pagina de Facebook a lui Valentin Jucan, membru CNA. Tot ea a ţinut să sublinieze că nu a primit niciun ban pentru ca ea şi fiica ei să apară la emisiune.

Publicitate

Femeia a povestit în documentul respectiv că reporterul emisiunii de la Pro TV a insistat ca femeia să apară la TV doar pentru cinci minute, cu spatele, fără a i se vedea faţa. „Ulterior, mi s-a comunicat faptul că domnul Măruţă a promis personal avocatului nostru că nu va face niciun gest pentru a o convinge pe fiica mea să apară în această emisiune”, a explicat aceasta în scrisoare. Ea a mai menţionat că într-o pauză de publicitate, echipa La Măruţă a fost cea care a convins-o pe tânără să apară pe sticlă, spunându-i că „ar fi bine şi frumos să mulţumească ea personal celor care o susţin” pentru că „uite câtă lume este alături de tine”.

Totodată, mama fetei spune că:„nu am cerut, nu mi s-a oferit şi nu am primit nicio sumă de bani pentru a participa la această emisiune”. Ea a explicat cum a semnat contractul prin care îşi dădea acordul să apară: „După finalizarea filmărilor, echipa emisiunii mi-a pus în faţă două coli de hârtie al cărui conţinut nu am reuşit să-l desluşesc întrucât eram supărată pe modul în care au decurs lucrurile în legătură cu filmările pentru emisiune şi că nimic din ceea ce discutasem înaintea filmărilor nu fusese respectat de către angajaţii Pro TV.”

Mesajul femeii vine după ce cazul prezenţei fetei în emisiunea La Măruţă a fost discutat în şedinţa forului audiovizual de joia trecută. După ce reprezentanţii Pro TV şi-au expus punctele de vedere, Valentin Jucan a sunat-o pe femeia din Vaslui pentru a-i cere detalii despre modul în care echipa Pro TV a obţinut interviul cu aceasta şi cu fiica ei. După ce femeia şi-a spus varianta, acelaşi membru CNA i-a cerut să trimită povestea sub forma unui document scris. După ce membrii au auzit varianta femeii, au decis să amâne discutarea subiectului.

De menţionat că, şase membri ai CNA au fost de acord să fie sunată mama victimei, în timp ce alţi trei au fost împotriva. De altfel, unul dintre cei care au votat împotrivă, Gabriel Tufeanu a declarat: „Dacă avea o problemă doamna sau domnişoara, trebuia să trimită o sesizare. Consiliul să-i sugereze să facă o sesizare... Eu mă dezic 100% de lucrul acesta. Noi trebuie să răspundem la sesizări, avem posibilitatea să ne autosesizăm, dar nu putem să sunăm pe cineva să sugerăm să facă o sesizare".

Pro TV are altă varianta. Reprezentanţii postului au declarat în faţa membrilor CNA că fata a fost cea care s-a oferit să apară la emisiune pentru a mulţumi celor care o susţin.

Mama victimei din Vaslui despre cum a apărut fata la Măruţă: 

„Reporterul emisiunii, domnişoara Larisa Toma a intrat în curtea casei, fără a fi invitată şi întrucât eram pe terasă, aceasta mi-a cerut să intrăm repede în casă pentru a evita să fim filmaţi de ceilalţi reporteri aflaţi în faţa casei mele, în afara porţii.

Am fost uimită şi nu am realizat pe moment ce se întâmplă, astfel încât am intrat în casă unde domnişoara reporter a insistat pentru apariţia mea în cadrul emisiunii La Măruţă pentru doar cinci minute, cu spatele, fără a mi se vedea faţa, ori cu faţa protejată, pentru a mulţumi susţinătorilor fiicei mele.

Am contactat avocatul nostru care mi-a sugerat să refuz apariţia în direct la orice emisiune, lăsând însă la aprecierea noastră, a familiei intervenţia mea, rugându-ne însă să evităm ca fiica mea să apară în cadrul oricărei emisiuni şi implicit în cadrul emisiunii La Măruţă. Ulterior, mi s-a comunicat faptul că domnul Măruţă a promis personal avocatului nostru că nu va face niciun gest pentru a o convinge pe fiica mea să apară în această emisiune.

Am acceptat în cele din urmă, în urma presiunilor psihice făcute de doamna reporter să intru în direct la emisiunea La Măruţă, însă doar pentru cinci minute pentru a mulţumi oamenilor pentru susţinere, însă nu şi pentru a discuta despre cazul fiicei mele.

Abia în timpul filmărilor am constatat că intenţia realizatorilor emisiunii a fost mai mult decât de a mă filma pentru cinci minute, însă am realizat că fiind în direct în cadrul acestei emisiuni nu puteam riposta în niciun mod. De asemenea, deşi ni s-a comunicat de către familia mea chiar în timpul emisiunii că nu-mi este protejată identitatea în niciun mod, nici în această privinţă nu am putut reacţiona, domnişoara reporter mi-a şoptit că „arăt mai bine aşa” sugerându-mi că n e frumos să stau cu spatele la oamenii cărora vreau să le mulţumesc. În timpul pauzei publicitare, echipa emisiunii La Măruţă, aflată în incinta locuinţei mele, a început „presiunile” asupra fiicei mele, căreia i-au spus că „ar fi bine şi frumos să mulţumească ea personal celor care o susţin” pentru că „uite câtă lume este alături de tine”.

Aceasta s-a simţit datoare să facă aceste gest însă precizez în mod precizez în mod expres că intervenţia fiicei mele nu s-a produs din iniţiativa fiicei mele, respectiv nu la cererea acesteia ci în urma demersurilor echipei La Măruţă.

După finalizarea filmărilor, echipa emisiunii mi-a pus în faţă două coli de hârtie al cărui conţinut nu am reuşit să-l desluşesc întrucât eram supărată pe modul în care au decurs lucrurile în legătură cu filmările pentru emisiune şi că nimic din ceea ce discutasem înaintea filmărilor nu fusese respectat de către angajaţii Pro TV. Emisiunea luând altă turnură decât ceea ce mi se promisese înaintea filmărilor.

De asemenea, nu mi s-a comunicat la începutul filmărilor faptul că voi avea de semnat un contract, aspect care m-ar fi determinat, dacă aş fi cunoscut existenţa acestuia, să contactez avocatul pentru a-i cere să ne explice ce presupune acest contract.

Menţionez că am semnat actul prezentat de echipa emisiunii La Măruţă întrucât mi s-a spus că „aşa se procedează”.

Ţin să precizez în mod expres faptul că nu am cerut, nu mi s-a oferit şi nu am primit nicio sumă de bani pentru a participa la această emisiune. ”

Citeşte şi:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • dan dan
    tu sigur lucrezi la pro.tv
  • Florin Florin
    daca lucrurile s-au intamplat cum poveste femeia, nu CNA trebuie sa dea o decizie. oricum, fata a intervenit ca a vrut in emisiune. are 18 ani. nu trebuie sa primeasca acordul mamei pentru asta.
  • Marcel Marcel
    Un om care nu este obisnuit cu televiziunea si care se afla sub o presiune mediatica atat de mare abia mai stie cum il cheama. Avem de-a face cu oameni obisnuiti nu cu vedete care doresc celebritatea cu orice pret.
  • tbancu tbancu
    imi aduc aminte cata indignare pe jurnalistii nostrii in frunte cu Petrisor pe Badea in episodul cu glicemia, iar aici vorbeste precum pestele. Ipocrizia e maxima
  • Adi Adi
    Data trecuta am scris ca despre Maruta ca este JEG UMAN ! Dupa aceste informatii noi trebuie sa rectific: jegul nu are nicio vina. Nu gasesc in dictionar cuvant , expresie care sa caracterizeze nemernicia pe care a facut-o acest impostor ordinar!
  • geo geo
    Doamna Mama, exista 112, daca v-a fost violata intimitatea si locuinta!
  • Kius Kius
    Amice, ai fost vreodata in direct la TV? Sunt prezentatori profesionisti care se blocheaza de nici nu mai stiu cum ii cheama. Ca aia de la Realitatea cu "glicemia". Si dummeata zici ca femeia aia din fundul Vasluiului i-a bagat cu de-a sila in casa pe reporteri si i-a obligat sa o dea la TV?
  • anonim anonim
    Haideti sa fim seriosi... Oricat s-ar fi insistat tot normal era sa zica stop(mama) in momentul in care simtea ca se depaseste "masura"...insa s-au dorit sa apara la tv altfel ar fi zis- nu, fata mea a fost supusa unui abuz si nu doreste sa apara din motive lezne de inteles. Multumim .. La revedere...-au primit bani cel mai probabil si asta e ... acum o dau la intors... Mai au putin si insinueaza ca Maruta e vinovat de viol...RUSINE (asa au pledat probabil si in justitie si de aceea violatorii sunt liberi)

Trimite un comentariu

sus