Skip to main content

TVR News şi-a încetat emisia vineri noapte. Societatea Română de Televiziune a cerut CNA retragerea licenţei

 
tvr news
tvr news

UPDATE. TVR News şi-a încetat emisia în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Publicitate

Televiziunea publică a trimis astăzi Consiliului Naţional al Audiovizualului o adresă  prin care solicită retragerea licenţei postului TVR News.

„Vă comunicăm că Societatea Română de Televiziune solicită retragerea licenţei audiovizuale (...) pentru serviciul de programe cu denumirea TVR News. Menţionăm că începând cu data de 1 august 2015, canalul TVR News îşi încetează emisia, conform hotărârii Consiliului de Administraţie al SRTv din data de 21 iulie 2015”, se arată în adresa trimisă CNA.

Consiliul de Administraţie al TVR a decis închiderea TVR News ca o măsură de redresare a postului public, după ce conturile TVR au fost poprite de ANAF din cauza unei datorii de 10 milioane de lei. Totdată, CA-ul TVR a decis comasarea unor departamente.

Postul de ştiri al televiziunii publice a fost lansat iniţial la sfârşitul lui 2008 sub denumirea de TVR Info, ca un post cu informaţii utilitare. În aprilie 2011, în mandatul lui Alexandru Lăzescu, postul a fost relansat cu o nouă grilă ce conţinea dezbateri şi ştiri din oră în oră. Ioana Lupea, Mircea Marian şi Adriana Muraru s-au numărat printre cei care au avut emisiuni la postul de ştiri. În 2012, în mandatul lui Claudiu Săftoiu, emisia postului a fost suspendată pentru 90 de zile, lucru permis de legislaţia audiovizuală, după care a fost relansat ca TVR News. Noua televiziune redifuza în general programe Euronews.

Acesta este al doilea canal închis de conducerea televiziunii publice. Tot ca o măsură de redresare a televiziunii publice, postul TVR Cultural a fost închis în toamna lui 2012.

Societatea Română de Televiziune operează în prezent canalele TVR 1, TVR 2, TVR , TVR Moldova, TVR Internaţional şi TVR HD.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus