Skip to main content

“Comitetul Oamenilor Muncii – Radio Guerrilla” cere CNA scoaterea la concurs a fostelor licențe ale stației

 
“Comitetul Oamenilor Muncii – Radio Guerrilla” cere CNA scoaterea la concurs a fostelor licențe ale stației
Liviu Mihaiu

SCRISOARE DESCHISĂ. Un “Comitet al Oamenilor Municii – Radio Guerrilla,deținători de drept ai brandului” solicită CNA, printr-o scrisoare publicată pe Facebook, să scoată la concurs fostele licențe ale postului de Radio, retrase în vara acestui an.
Cine face parte din comitet? Sunt peste 20 de oameni care au lucrat la Guerrilla, a explicat pentru Paginademedia.ro Liviu Mihaiu, unul dintre oamenii din “comitet”. Un alt nume din grup este Mihai Dobrovolschi.

Publicitate

De ce “deținători de drept ai brandului Guerrilla”? Liviu Mihaiu a depus anul acesta, pe 3 iulie, în numele grupului, o cerere de înregistrare la OSIM a mărcii Radio Guerrilla. Anterior, a fost deținută de firma Poligraf SRL, dar a expirat (durata de valabilitate a unei mărci este de 10 ani).

Ce scrie grupul în scrisoare:

Către Consiliul Național al Audiovizualului
Stimate doamne, stimați domni. Dupa cum știți, în iunie 2015 Realitatea Media a pierdut definitiv în fața Consiliului Național al Audiovizualului cele 24 de licențe audiovizuale pe care s-a derulat proiectul Radio Guerrilla, prin decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

În acest moment, nu mai există niciun impediment de ordin legal care să împiedice organizarea concursului pentru pachetul de licenţe retrase Realităţii Media în anul 2013, din motive independente de proiectul nostru editorial.

Echipa Radio Guerrilla este pregătită să se prezinte în faţa Consiliului Naţional al Audiovizualului cu un proiect radio de succes, cel puţin la fel de performant ca precedentul, care şi-a cîştigat, vreme de aproape nouă ani, o certă notoritetate si apreciere pe piaţa media din România.

Suntem convinşi că noul nostru proiect, care ne aparţine, vă va convinge că merităm încă o şansă de a veni în întâmpinarea aşteptărilor mari ale publicului nostru, care îşi doreşte de aproape doi ani să ne audă din nou în FM.

Noi am dovedit o dată că „Binili Învinge”. Vrem şi putem să reconfirmăm.

Cu stimă,
Comitetul Oamenilor Muncii - Radio Guerrilla,
 deținători de drept ai brandului Guerrilla

Anunțul vine în contextul în care CNA va discuta mâine scoaterea la licitație a mai multor licențe radio, printre care și cele deținute în trecut de radio Guerrilla.

În luna septembrie a lui 2013 Consiliul Național al Audiovizualului a decis să retragă cele 23 de licențe ale postului de radio, deținut de Realitatea Media, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

Membrii CNA au considerat că Realitatea Media vrea să le vândă, fapt interzis de lege. CNA a reclamat și faptul că Realitatea Media a semnat, în luna august a aceluiași an, un contract de dare în exploatare a licențelor Radio Guerrilla către firma Expresiv (care are Gold FM), fără ca instituția să fie înștiițată.

Citește și:

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu