Skip to main content

Dan Voiculescu a pierdut procesul pe care l-a intentat Deutsche Welle. Decizia nu este definitivă

 
Dan Voiculescu a pierdut procesul pe care l-a intentat Deutsche Welle. Decizia nu este definitivă
Dan Voiculescu

Dan Voiculescu, fondatorul Antena Group și fost om politic, a pierdut procesul pe care îl intentase publicației în limba română Deutsche Welle. Fostul politician a dat publicația în judecată în luna iulie a anului trecut pentru un articol cu titlul Final de epocă pentru varan, publicat cu aproape două luni înainte de condamnarea definitivă a lui Voiculescu la 10 ani de închisoare cu executare.

De menționat că decizia dată astăzi de Tribunalul București nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în 30 de zile de la comunicare. „Respinge ca neîntemeiată cererea de chemare în judecată. Ia act că pârâţii şi-au rezervat dreptul de a solicita cheltuieli de judecată pe cale separată. Cu apel în termen de 30 de zile de la comunicare”, spune decizia instanței, publicată pe site-ul Tribunalului.

Publicitate

Anul trecut, Dan Voiculescu anunța că acționează Deutsche Welle în instanță și că-i va cere despăgubiri de 400.000 de euro. „O parte din acești bani, dacă nu chiar toti vor fi direcționați către Academia Media, pentru tinerii care vor să intre în media. Vor fi burse gratuite”, a declarat atunci Dan Voiculescu (detalii, aici).

Voiculescu a început anul trecut o adevărată „campanie” de dat în judecată. Pe lângă Deutsche Welle, omul de afaceri a dat în judecată B1, pe acționarul postului - Sorin Oancea, și pe Robert Turcescu, pe atunci realizatorul emisiunii Sub semnul întrebării. Tot atunci, Turcescu a mai fost acționat în jduecată într-un dosar separat. Ambele au fost respinse de Tribunalului București, însă deciziile nu sunt definitive. Avocații lui Voiculescu au atacat deja cu apel decizia în cazul lui Robert Turcescu.

Și Evenimentul zilei, alături de patron și de cinci dintre jurnaliștii ziarului au fost chemați în judecată de Dan Voiculescu. În acest caz, procesul a fost suspendat întrucât societatea a intrat în insolvență.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu