Skip to main content

La Măruță a scăpat nesancționat a doua oară pentru cazul fetei de la Vaslui. S-a propus amendă de 100.000 de lei, dar n-a trecut

 

Consiliul Național al Audiovizualului a decis să reanalizeze în ședința de astăzi cazul emisiunii La Măruță, în care a fost dezvăluită identitatea fetei violate din Vaslui. După ce în ședința de la sfârșitul lunii iulie emisiunea nu a fost sancționată pentru că nu s-a întrunit numărul minim de voturi pentru ca o propunere să treacă, CNA au deci repunerea cazului pe ordinea de zi.

În ședința de astăzi, Florin Gabrea, membru CNA, a propus sancționarea cu 100.000 de lei a postului pentru acest derapaj, însă propunerea nu a întrunit numărul minim de voturi, șase. Doar patru membri au votat pentru: Florin Gabrea, Valentin Jucan, Monica Gubernat și Dorina Rusu. Pe de altă parte, Lorand Turos, Viorel Vasile Buda, Laura Georgescu, Radu Herjeu, Răsvan Popescu, și Radu Călin Cristea au fost „împotrivă”.

Publicitate

Aceasta este ultima dată când speța a mai putut fi analizată de CNA, potrivit regulamentului instituției. „Din păcate acest subiect este închis”, a declarat Moncia Gubernat, membru CNA și cea care a condus ședința de astăzi.

Pe de altă parte, membrii CNA discută modificarea articolului  44 cu 2 din Codul Audiovizual: (2) Nu poate fi dezvăluită în niciun mod identitatea persoanelor care sunt victime ale infracţiunilor privitoare la viaţa sexuală; se exceptează situaţiile în care victimele şi-au dat acordul scris, sub condiţia respectării limitelor de identificare stabilite prin acord.

Monica Gubernat, cea care a condus ședința de astăzi, a propus ca într-o ședință viitoare să se discute despre o eventuală eliminare a excepției din acest articol. Aceeași excepție a salvat și emisiunea La Măruță de la sancționare. Reprezentanții emisiunii aveau acordul scris din partea fetei din Vaslui pentru a apărea pe post. Din acest motiv, majoritatea membrilor CNA au votat împotriva sancționării Pro TV pentru cazul fetei din Vaslui.

Reamintim că în ședința din 28 iulie, s-a propus amenda maximă pentru La Măruță, 200.000 de lei. Însă nici atunci propunerea nu a întrunit numărul minim de voturi.

Dorina Rusu, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda, Valentin Jucan și Florin Gabrea au fost atunci „pentru” sancționarea postului, în timp ce Laura Georgescu, Radu Herjeu și Radu Călin Cristea au fost împotrivă.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • e normal....pana si politia il pupa'n cur pe Maruta cand face el o smecherie...altii ar fi primit amenzi pentru "farse"
    Traiasca Maruta si indobitocirea continua a romanilor

Trimite un comentariu