Skip to main content

Contul de media al Vodafone trece de la McCann Erickson la MEC de la anul

 
Contul de media al Vodafone trece de la McCann Erickson la MEC de la anul
vodafone Sursa foto: Adevarul

SCHIMBARE DE AGENȚIE. Contul de media al operatorului de comunicații Vodafone trece de la McCann Erickson România la Group M, mai precis la agenția MEC.

Publicitate

Surse din cele două companii au confirmat informația pentru paginademedia.ro. 

Mutarea contului se va opera începând cu anul viitor și vine la un an și jumătate după ce, la nivel internațional, contul Vodafone și-a schimbat agenția.

Partea de media se duce la MEC, iar McCann Erickson România rămâne cu contul de creație (ATL) al companiei

Contul Global de media al Vodafone a trecut la agenția MEC încă din aprilie 2014, după cum Paginademedia.ro a scris AICI, bugetul global fiind estimat la vremea respectivă la peste 900 milioane de dolari. 

Contul de media al Vodafone România a fost la McCann timp de aproape 20 de ani, cu o mică pauză. Agenția lui Bogdan Enoiu s-a ocupat de acest cont încă de când operatorul funcționa pe piața românească sub numele Connex.

Mica pauză de un an și jumătate a fost tot ca urmare a unei licitații internaționale. Astfel, în 2009, bugetul global al Vodafone a fost câștigat de OMD, parte a grupului Omnicom. La 1 februarie 2010, contul din România, care fusese la McCann, a trecut la OMD în România.

„Relația”cu OMD a durat până în iulie 2011, când Vodafone a decis să întrerupă contractul și să organizeze un pitch, după cum scria paginademedia.ro la momentul respectiv (pe larg AICI). În urma licitației, bugetul de media a revenit la McCann Erickson România.

În primăvara lui 2014, o licitație internațională a atribuit contul de media al Vodafone agenției MEC, parte a Group M.

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu