Skip to main content

O nouă televiziune va fi lansată în România: Linkpress TV

 
O nouă televiziune va fi lansată în România: Linkpress TV
televizor

Consiliul Național al Audiovizualului a aprobat în ședința de astăzi solicitarea societății S.C. LINKPRESSTV SRL Bucureşti pentru televiziunea generalistă Linkpress TV. Potrivit proiectului înaintat CNA, televiziunea va fi lansată cu un buget de 850.000 de euro, din care 230.000 de euro reprezintă cheltuielile curente cu producțiile și salariile aferente primelor 12 luni de funcționare, restul reprezintă investiția în echipamente.

Publicitate

LinkPress TV SRL are asociat unic pe Maricel Coman.

Dragoș Vasilescu, director general al postului: „Postul nostru își propune a fi un post generalist care să greșească din ce în ce mai puțin și să reprezinte o contrapondere a prostului gust din ultima perioadă din media. Ne vom concentra pe educație. Am achiziționat mai multe filme și documentare. Vom da un spațiu destul de larg copiilor pentru că în ultima vreme în grilele televiziunilor copiii ocupă un loc accidental.”

Acesta a declarat, înainte de vot, că în cazul în care va primi licența, postul TV va fi lansat în aproximativ două - trei luni. Televiziunea are deja un acord de principiu de redifuzare pe platforma Seenow, dar reprezentanții postului sunt în discuții cu UPC și RCS&RDS.

Reprezentantul postului le-a declarat membrilor CNA că în primele șase luni postul nu va avea publicitate. „În primele șase luni, cine dă publicitate unei televiziuni care abia s-a născut? Am făcut calcule ca o perioadă de timp să rezistăm fără problem cât timp ne vom construi. După cele șase luni de grație vă vom propune probabil o grilă în care vom introduce și publicitatea”, a spus Dragoș Vasilescu.

Întrebat de Radu Herjeu despre numele celor care vor realiza emisiuni la Linkpress TV, Vasilescu a răspuns că nu poate face încă publice numele acestora, întrucât sunt angajați încă la alte posturi TV.

Pentru acordarea licenței au votat „pentru”: Florin Gabrea, Viorel Vasile Buda, Laura Georgescu, Radu Herjeu, Gabriel Tufeanu și Răsvan Popescu.

Monica Gubernat, Dorina Rusu și Radu Călin Cristea au fost „împotrivă”.

Este pentru a doua oară în acest an când reprezentanții Linkpress vin în fața CNA pentru a solicita o licență. Prima dată au fost la data de 28 iulie, iar societatea a fost reprezentată, în calitate de director general, de Mirel Mircea Amariței, fost candidat la alegerile prezidențiale din 2014, după cum paginademedia.ro a scris AICI.  Amariței nu a mai fost prezent astăzi în fața membrilor CNA.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • aha. poate se intampla ca la Ploiesti, la Alph TV, cand marele director Vasilescu si ala de la Prodemo care a candidat la presedintie si s-a facut de rahat la TVR au lasat oamenii fara salarii o juma' de an! au bagat televiziunea in faliment, iar la sediul firmei - care era un apartament din Bucuresti - nu s-a mai gasit nimic
    Succesuri!
  • Să sperăm, totuși, că vor prinde anul.
    Nu de alta dar dacă nu se vor vedea pe marile rețele de cablu...iar acolo intri doar dacă banul gros...și nu ai nicio garanție că îi recuperezi.
    Eu le-aș sugera să emită, de probă, pe net.
    Iar dacă proiectul merge să treacă apoi pe sticlă...

Trimite un comentariu