Skip to main content

Sport Total FM, amendat cu 15.000 de lei pentru limbajul vulgar al unor realizatori

 
Narcis Drejan
Narcis Drejan

Postul de radio Sport Total FM a fost amendat de Consiliul Naţional al Audiovizualului cu 15.000 de lei pentru limbajul injurios folosit de realizatorii emisiunilor Liga de Weekend (din 15 august) şi Blockstart Matinal (din 18, 19 şi 20 august).

Publicitate

Propunerea de sancţiune a fost făcută de membrul CNA Radu Herjeu şi a fost votată în unanimitate.

Câteva mostre de limbaj neadecvat folosit de realizatorul Narcis Drejan în ediţia din 15 august a emisiunii Liga de weekend (unele exprimări nu pot fi reproduse):

Dacă vreunul, când jucai cu Steaua, cu Dinamo sau Rapid, îşi manifesta bucuria, aruncau ăia cu bere, cu urină, cu rahat, cu orice.
Şi i-am scris: eşti un bou mondial şi eşti un idiot. Urina lăsată de Hagi la analizele medicale, la Galatasaray, e mai importantă decât eşti tu, pentru că tu nu ai făcut nimic pentru România, deci tu eşti fiul unuia dintre poeţii talentaţi (...) Nu poţi să-l compari pe Anatol Baconsckz cu Nichita Stănescu, nici măcar cu porcul ăla de Păunescu nu poţi să-l compari.

Realizatorul emisiunii Blockstart Matinal este Mihai Pahonţu. Acesta a folosit un limbaj jignitor la adresa mai multor politicieni, printre care Victor Ponta, Dan Şova şi Klaus Iohannis. Pe Victor Ponta l-a făcut "nemernic", iar despre Klaus Iohannis a spus că este "nesimţit".

LEGISLAŢIE. Articolele de lege în baza cărora a fost amendat postul Sport Total FM:

Art. 39 (2) din Legea Audiovizualului: "Difuzarea în serviciile de televiziune şi de radiodifuziune a programelor care pot afecta dezvoltarea fizică, mentală sau morală a
minorilor se poate face numai dacă, prin alegerea intervalului orar de
difuzare, prin codare sau ca efect al altor sisteme de acces condiţionat, se
asigură faptul că minorii din zona de transmisie, în situaţii normale, nu pot
auzi sau vedea emisiunile respective. "

Art. 40 (3) din Codul Audiovizualului: "Moderatorii, prezentatorii şi realizatorii programelor au obligaţia să nu folosească şi să nu permită invitaţilor să folosească un limbaj injurios sau să instige la violenţă."

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • Muzica difuzata, cantecele, nu melodiile, cum anunta obsesiv Mihai Pahontu, este de exceptie, acuma bineinteles ca nu-i multumeste pe manelistii folbalisti, care e muulti, dar pigmeul shampion trebuia rejectat demult, facea numai gafe si agresiuni, un mitoman pseudocult cu goagle in spate, din care scotea asiduu cele mai kitschoase perle ... Bravo !!
 • Vorbele adresate politicienilor NU sunt chiar asa de grave in asa maniera incat sa fie sanctionate. Daca CNA a decis sa ii sanctioneze dur pe moderatorii de la SPTFM si pentru asta, pe politicieni cine ii sanctioneaza pentru simplul fapt ca isi bat joc de noi, cei care ii alegem / sustinem din lipsa de ocupatie? Nu cred ca este necesar sa caut pe internet colaje video cu politicieni, cu anumite vorbe "alese" spuse din pura, sincera si nevinovata "dragoste" pentru poporul roman. Sau sa caut si sa postez videoclipuri cu atitudinea lor fata de noi. Eu zic sa cautati voi cel mai bine.
 • Pahontu si Drejan ar trebui dati afara. Uite ce prostii fac astia de la SPTFM acum, il muta pe Nazare la matinal si pe Pahontu la emisiunea de la 12. Eu unul nu am sa mai ascult postul cand e pahontu prin zona. E un dobitoc dinamovist.
 • Daca asta ^ nu e Drejan imi tai o mana si ma bat cu ea peste fata. Asta nu-i ala dat afara de la prosport ca lua spaga de la mititelu si acum ia spaga de la rotaru ca sa-l injure pe mititelu? :)))))))))
 • Drejan e ziarist? La cum arata, te miri de ce nu latra! Ce sa-i ceri acestui nimeni cu ifose? Un pigmeu care nu-si depaseste conditia.
 • Matinalul de la SportFM, este fara cap si fara coada facut.
  Dl Pahontu face un playlist haotic .... daca dansul ar judeca cui se adreseaza, ar pune piese din alte zone, nu stilul extrem care il practica la prima ora a zilei. Playlistul postului este foarte bun, atunci cand nu este Pahontu pe post.

  Chiar daca stie multa muzica, trebuie sa inteleaga si cum se armonizeaza un playlist cu oamenii care asculta.... caci in general nu este doar dl Pahontu cel care se autoasculta....

  In al doilea rand, citeste prea mult iar cand comenteaza, putem anticipa cu 2 ani inainte ... exprimari semiviolente trase la indigou, in care frustrarile personale sunt asociate cu trairile ascultatorilor......

  Si nu in ultimul rand, chiar daca are pronuntia corecta, in general, se vede ca nu are educatia necesara unui om care vorbeste zilnic maselor.... Nu spun ca banda FM este plina de profesionisti, ci din contra sunt multi neperformanti .... as spune ca singurul care are ce spune este la goldfm acum.
  Marcel.
 • Bine că sunteți voi dăştepţi!
  Drejan și Pahontu ar trebui sa le dea cu dicționarul în cap celor de la CNA.
  Atât timp cât este jurnalist, are dreptul la o opinie, iar dacă opinia mea nu coincide cu a lui, eu nu trebuie să-l dau in judecată sau să-l amendez.
  Haideti, cultivați-vă de la Antena 1, 2, 3, ProTv, KanalD s.a. m.d!
 • narcis drejan este un pseudo-jurnalist. nu are treaba cu aceasta meserie.
 • Herjeu, psd-istul e nervos ca ii injura doar pe psd-isti. Daca il injura pe basescu, le dadea o prima :-)
 • SPTFM este singurul post care are muzica, restul vome. Dar tot nu se intelege, de-alde adri si calul si misu cel mic. Daca nu va place, cine va obliga sa-i ascultati. Oamenii astia, asa cum ii percepeti voi, au luat postul asta de la o statie- cea din Bucuresti, si-au ajuns astazi la o retea. Pahontu, e unul dintre putinii care activeaza pe piata asta care stie muzica, nu hit-uri, nu oldies but goldies, ci chiar muzica. In rest, cui nu-i place sa-si faca statie, nu costa mult si sunt si frecvente pe piata.
 • SPTFM are cel mai bun playlist. Dacă îți place muzica de rahat... ascultă radio zu.
 • Drejan are probleme grave. Pe oriunde are vocabular creţ şi se dă un dur, pe twitter, fb. În realitate e vai steaua lui.
 • CNA este bata cu care PSD si doctor victor viorel ponta lovește in orice voce critica! Pai bă nenorociților de ce nu inchideti haznaua 1 si 3 care au umplut cu fecale societatea românească? "nemernic" pentru ponta e un alint! El e o jigodie!
 • Narcis Drejan in fiecare emisiune vorbeste asa, nu stiu de ce mai este tinut la SPTFM. E clar ca locul lui nu e acolo. Sa se ia de mana cu Pahontu si sa lase doua locuri libere la radio, pentru oameni cu adevarat competenti. Pahontu sa isi ia tot playlistul dupa el!

Trimite un comentariu

sus