Skip to main content

Conducerea TVR și CNA, chemate la Comisia de Cultură a Camerei Deputaților pentru a da explicații pentru „lipsa de reacție” în cazul tragediei de la Colectiv

 
Conducerea TVR și CNA, chemate la Comisia de Cultură a Camerei Deputaților pentru a da explicații pentru „lipsa de reacție” în cazul tragediei de la Colectiv
TVR

Conducerea Televiziunii Române și șefa Consiliului Național al Audiovizualului au fost chemate mâine în fața membrilor Comisiei de Cultură din Camera Deputaților pentru a da explicații despre modul în care cele două instituții s-au comportat în contextul tragediei de la Colectiv.

„Am solicitat în calitate de președinte al Comisiei pentru cultură invitarea reprezentanților SRTV la audieri în legătură cu lipsa de reacție și manifestarea pe care a avut-o TVR în raport cu acele tragice evenimente petrecute weekend-ul trecut.”, a declarat Gigel Știrbu, șeful Comisiei, citat de Știripesurse.

Publicitate

Reamintim că, în noaptea incendiului de la Colectiv (30 octombrie) TVR nu a avut breaking news cu tragicul eveniment (după cum Paginademedia.ro a scris AICI). Lipsa de reacție a televiziunii publice a fost aspru criticată în spațiul public și a dus la demisia șefei interimare a știrilor, Raluca Stroe Brumariu (pe larg AICI). Ulterior, reprezentanții postului au venit cu un comunicat de presă prin care și-au cerut scuze publice, precizând că ar fi nevoie ca „unul dintre canalele SRTv să se transforme în canal de ştiri cu personal care să lucreze în regim de ştiri”.

În fața membrilor Comisiei de Cultură a fost chemată și șefa CNA, Laura Georgescu. Potrivit sursei citate, Gigel Știrbu a declarat că a solicitat să fie chemați la audieri și reprezentanții CNA pentru că „am vazut niste imagini date de televiziunile care au transmis in direct tragicele evenimente care nu aveau ce sa caute pe ecranele televizoarelor, iar legea condamna astfel de imagini publice".

CNA va analiza mâine pentru prima dată modul în care televiziunile au reflectat tragicele evenimente din clubul Colectiv.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu