Skip to main content

Ruxandra Ion: "Happy Channel, fostul Euforia, va fi un canal fără emisiuni tabloid"

 
Ruxandra Ion
Ruxandra Ion

INTERVIU. Happy Channel, fostul Euforia, va fi un canal fără emisiuni tabloid fără emisiuni tabloid, a declarat într-un interviul acordat Paginademedia.ro Ruxandra Ion, consultant pe partea de conţinut al postului Intact.

Publicitate

Cât din Euforia se va regăsi în noul post?

“Destul de mult, doar ca va fi o investitie mai mare si o alta strategie editoriala si de programare”, spune Ruxandra Ion.

Mai exact:

"Grila este gandita pe sloturi branduite. Între ora 16:00 si 20:00 avem ore dedicate telenovelei Televisa. Prime-time-ul este dedicat productiei locale, dupa care sunt cateva ore de seriale", a declarat Ruxandra Ion în interviu

Ruxandra Ion obţinuse de la CNA o licenţă cu numele Hapy Channel. Ce s-a întâmplat cu marca?

"Am renuntat la licenta. Am cesionat marca Antenei Group, intre ei si firma mea existand un contract de colaborare.

Ruxandra Ion spune că în grila Happy Channel se va regăsi, în timp, şi un serial românesc, în anii care urmează, dar nu a dat detalii despre acesta. În urmă cu doi ani, când a obţinut licenţa de la CNA, ea avea în pregătire o producţie - Măşti de catifea.

"Serialul are la bază povestea unei fete de 18 ani care vine din Moldova şi intră într-o familie care o să-i schimbe viziunea despre lume, o lume mult mai egoistă", spunea Ruxandra Ion în septembrie 2014, la CNA, când a obţinut licenţa.

Ruxandra Ion a precizat că nu despre acest proiect este vorba pentru nou Happy Channel (Euforia) şi că un serial românesc va intra în grilă cel mai devreme anul viitor.

Rebranduit ca Happy Channel, Euforia va fi un post în care “Targetul principal al canalului sunt femeile de pana in 49 de ani si familiile lor.”

Va semăna cu Acasă TV, post pe care l-a condus?

"Nu as vrea sa facem aceasta comparatie. Happy Channel va fi un canal nou, cu oameni entuziasti, profesionisti, noi si fosti colaboratori", a răspuns Ruxandra Ion în interviul acordat Paginademedia.ro.

Interviul acordat Paginademedia.ro de Ruxandra Ion, pe larg:

Paginademedia.ro: Care au fost motivele pentru care ati decis ca este necesara schimbarea numelui postului TV?
Ruxandra Ion. Conotatiile lingvistice ale termenului Euforia nu se puteau declina pentru strategia editoriala pe care am stabilit-o cu Antena Group.

De ce Happy Channel?
Pentru ca romanii au nevoie de fericire, femeile din Romania au dreptul la fericire, pentru ca o televiziune pentru femei cu ample deschideri pentru familie trebuie sa creada in fericire si, nu in ultimul rand, pentru ca acum 2 ani am facut o promisiune.

Cât din ce e acum Euforia TV va fi păstrat în grila noului post TV?
Destul de mult, doar ca va fi o investitie mai mare si o alta strategie editoriala si de programare. Grila este gandita pe slot-uri brand-uite, asa ca intre ora 16:00 si 20:00 avem ore dedicate telenovelei Televisa, telenovela ce se adreseaza intregii familii, productii locale si doua sloturi de serial blockbuster: Televisa si serial turcesc. Prime-time-ul este dedicat productiei locale, dupa care sunt cateva ore de seriale americane de renume, pe care iti doresti sa le vezi si sa le revezi. In weekend Happy Channel va difuza mini-serii europene: britanice, spaniole, italienesti, cu distributii de exceptie.

Vor rămâne seriale precum Dr. House, Friends, Ally McBeal? Ce va fi în plus?
Da, vor ramane. Ally McBeal nu pentru ca a iesit din licenta. Vor fi multe seriale americane si britanice de marca, branduri cunoscute dar si titluri noi.
Nu vor lipsi serialele turcesti, ca sa respectam trendul actual si dorinta telespectatorilor, dar vom aduce si cele mai bune productii Televisa asa cum mi s-a cerut chiar aici, pe PaginadeMedia.

Vor fi si productii proprii? Ce fel?
In grila de primavara este o productie romaneasca care va atrage cu siguranta atentia. Este un reality show experiment, original, inspirational, motivational fara elemente tabloide. Formatul a fost creat de mine si de Simona Macovei, cu care am colaborat in calitate de scenarist la multe si mari proiecte de succes.
Happy Channel va fi un canal fara emisiuni tabloid. Cred ca exista suficient public care isi doreste asta.

Care va fi profilul/publicul postului? Cum difera de ce e acum Euforia?
Targetul principal al canalului sunt femeile de pana in 49 de ani si familiile lor. Fiecare va gasi aici ceva care ii va da starea de bine.

Care sunt riscurile într-o astfel de schimbare? Cum le veţi contracara?
Dupa opinia mea, in televiziune daca nu risti, nu castigi. Mi-a placut intotdeauna riscul si am gasit in Antena Group oameni care isi asuma riscurile cu curaj si profesionalism.

Aţi obţinut de la CNA o licenţă cu numele Happy Channel. Cât din proiectul Happy de atunci se va regăsi în nou proiect Happy?
Am renuntat la licenta. Am cesionat marca Antenei Group, intre ei si firma mea existand un contract de colaborare. Serialul romanesc intra in strategia Happy Channel pentru anii care urmeaza.

Nota redacţiei: În septembrie 2014, Ruxandra Ion spunea în faţa CNA, despre proiectul Happy Channel: "Vom lansa şi un nou serialul romanesc, la care se lucrează în prezent, şi care se numeşte Măsti de catifea. Serialul are la bază povestea unei fete de 18 ani care vine din Moldova şi intră într-o familie care o să-i schimbe viziunea despre lume, o lume mult mai egoistă."

Ruxandra Ion a precizat însă că nu despre acest proiect este vorba pentru nou Happy Channel Euforia şi că un serial românesc va intra în grilă cel mai devreme anul viitor.

Euforia TV era pozitionat ca un post pentru femei, target pe care il avea si Acasa, post TV pe care l-ati condus. Va avea noul Happy elemente de la Acasa TV? Dar oameni?

Nu as vrea sa facem aceasta comparatie. Happy Channel va fi un canal nou, cu oameni entuziasti, profesionisti, noi si fosti colaboratori.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Havreliuc Liliana Havreliuc Liliana
    Cand pot sa mai vad finalul serialului VELVET
  • Claudia Claudia
    De cănd nu mai difuzați seriale coreene nu mă mai uit pe postul dvs. Păcat. Ați pierdut audiență.
  • Anutza Anutza
    Va rog să continuati difuzarea serialelor coreene! Numai pentru ele intram pe acest program,în rest n am ce vedea aici!
  • Carme Carme
    Seriale sud americane si turcesti....adica ura, prostie si speranta ca fata saraca se marita cu baiatul bogat.Deci este un canal pentru cei cu o inteligenta medie si sub medie.
  • Corina Cobrea Corina Cobrea
    Seriale sud coreene, va rog ! Pierdeti mult la audienta in lipsa lor.
  • MORO IOANA MORO IOANA
    VREM SERIALE COREENE !!!!!!!!!!!PESTE TOT SUNT SERIALE TURCESTI,INDIENE,LATINO_AMERICANE ,TOATE SUNT PENTRU MINTE INCEATA.VREM SERIALE COREENE.
  • MORO IOANA MORO IOANA
    VREM SERIALE COREENE !!!!!!!!!!!PESTE TOT SUNT SERIALE TURCESTI,INDIENE,LATINO_AMERICANE ,TOATE SUNT PENTRU MINTE INCEATA.VREM SERIALE COREENE.
  • Stefan Stefan
    In afara de faptul ca NU RESPECTATI programele anuntate , la ora anuntata, la seriale , dati episoadele care va vin la indemina si nu pe cele in ORDINE CRONOLOGICA . Concret , azi 4 iulie ,ora 20 ,la serialul Prizonoera dragostei , in loc de episodul 87 , a-ti dat , aiurea , in reluare episodul 83 . O alta dovada de NESERIOZITATE este , ca primul comentariu trimis acum 10 minute ,nu v-a "PLACUT "si nu a aparut postat !
  • Stefan Stefan
    Se pare ca, angajatii Dvs. de la compartimentul "programe ", a cam luat-o RAZNA , sau pur si simplu au ADORMIT . Luni 4 iulie ,ora 20 , la serialul - Prizononiera dragostei , da in RELUARE un episd de la inceputul saptaminii trecute ! Voi sunteti SERIOSI sau va bateti joc de noi ! Datorita LIPSEI DE RESPECT fata de telespectatori , nu poate sa va creasca audienta . La VOI fiecare face ce-l taie capul . Mai putem sa ne PIERDEM timpul cu postul VOSTRU , sau ne orientam catre ALTII ???
  • Parpala felicia Parpala felicia
    Bună ziua va rog frumos sa mă informați de ce azi 03.06.2016 la ora 18 nu a fost difuzat serialul Prizoniera dragostei aștept cu sufletul la gura serialul este bestial o seara placuta mulțumesc, dacă sunt ceva modificări legat de acest serial v-as ruga sa mă anuntati
  • Dilber Dilber
    Seriale coreene nu vor mai fi?sunt foarte dezamagita...era un post cu o gama de seriale foarte frumoase..daca tineti sa faceti o gama diversificata reveniti si la serialele coreene...eu una pt asta ma uitam la euforia..acuma nu am la ce sa ma uit.
  • Stefy Stefy
    Noi vrem Televisa si turcesti!!!!!!!Cat mai multeTelevisa si de ce nu,si Telemundo!!Vrem si narco novelas!!!!!
  • Paula t Paula t
    Seriale coreene nu veti mai difuza? Pacat!
  • BOGDAN ELENA BOGDAN ELENA
    Buna ziua, dece a-ti pus serialul Razbunare la ora asa de tarzie? Si reluarea la ora 5 dimineata. Sezonul 1 si 2 au fost la ore rezonabile, iar 3 si 4 trebuie sa stai pana la 1 noaptea, dece le tot schimbati orele???
  • Ina Ina
    Sper ca nu renuntati la filmele sud-coreene nuiasa?

Trimite un comentariu

sus