Skip to main content

Telekom a primit licențe pentru patru noi televiziuni: Dolce Sport 3, 4, 5 și 6

 
Telekom a primit licențe pentru patru noi televiziuni: Dolce Sport 3, 4, 5 și 6
Mai multe licențe TV pentru drepturile din sport ale Telekom. Consiliul Național al Audiovizualului a aprobat acordarea unor noi licențe prin satelit grupului Telekom pentru posturile Dolce Sport 3, Dolce Sport 4, Dolce Sport 5, Dolce Sport 6. 
 
Cele patru noi televiziuni se vor alătura celor două deja existente Dolce Sport 1 și Dolce Sport 2

Astfel, în urma deciziei CNA, Dolce Sport 1 și Dolce Sport 5 vor fi canalele principale cu cel mai mult conținut propriu, în timp ce restul posturilor vor avea drepturi sportive în direct, dar și multe reluări.

Totodată, Telekom, compania care operează posturile Dolce, a informat forul audiovizual că renunță la canale secundare Dolce Sport 3 și Dolce Sport 4. Cele două posturi aveau o structură a grilei „dependentă” de cea a posturilor Dolce Sport 1, respectiv, Dolce Sport 2.

Publicitate

De ce era nevoie de atâtea posturi TV?

Vlad Enachescu, directorul Dolce Sport:

Asta este cea mai plăcută plângere a unui manager: să vadă că nu mai înacap în grilele de programe toate producțiile și programele pe care le-a achiziționat. Sigur că în principal mă gândesc la serile de Champions league când sunt câte opt partide în același timp și atunci să deschidem posibilitatea oamenilor să vadă cât mai mult și să aleagă fiecare suporter ce echipă vrea să vadă. În special în zilele de joi-duminică se suprapun foarte multe competiții.

 Avem o paletă foarte largă de sporturi și nu vrem să dăm numai iubitorilor de fotbal ocazia să se uite la televizor, ci și celor de tenis, handbal și rugby. Tocmai ce am semnat un parteneriat cu Federația Română de Rugby și vom transmite toate meciurile de rugby din România. 

Știți că live-ul primează. A le înregistra și difuza ulterior nu sunt întotdeauna cele mai bune decizii.

Vrem să ne concentrăm pe canalele 1 și 5 pentru că mijloacele noastre de producție sunt acestea care sunt astăzi și sunt destul de limitate. Pentru celelalte ne propunem să fie niște canale de transmisiuni directe și înregistrări. Probabil că la un moment dat, dacă ne reorganizăm și ne repoziționăm putem să avem și mici conserve de știri, dar vă vom anunța la momentul potrivit. 

GRILE.

Dolce Sport 1 - are 64% conținut propriu, iar 36% producții ale altor producători. 

Dolce Sport 2 - renunță la conținutul propriu. Va avea îns chimb competiții sportive și emisiuni de teleshopping - 2 ore pe zi de luni până vineri, 1 oră pe zi sâmbătă și 3 ore pe zi duminica. 

Dolce Sport 3 - 21 de ore pe zi de competiții sportive și 3 ore de teleshopping. Dintre care reluările vor fi astfel:

Luni, marți și vineri - câte 16 ore de reluări, iar restul până la 21, transmisiuni în direct.

Miercuri și joi - câte 14 ore de reluări.

Sâmbătă - 12 ore de reluări. 

Duminică - 11 ore de reluări. 

Dolce Sport 4 - 21 de ore pe zi de competiții sportive și 3 ore de teleshopping. Din cele 21 de ore, reluările vor fi astfel: 

 • Luni și marți 19 ore pe zi de reluări
 • Vineri, sâmbătă - 18 ore
 • Miercuri - 17 ore
 • Joi - 15 ore
 • Duminică - 12 ore

Dolce Sport 5 - va avea 27,38 producție proprie și 72,62% producții ale altor producători. Programul constă în competiții sportive, emisiuni realizate în studio și emisiuni de teleshopping. 

Dolce Sport 6 

 • Luni - 22 de ore pe zi competiții sportive (reluări circa 13 ore) și 2 ore pe zi de emisiuni de teleshopping
 • Marți - 21 de ore pe zi de competiții sportive (reluări circa 14,5 ore pe zi) și 3 ore de teleshopping. 
 • Miercuri - 21,5 ore competiții sportive (circa 10,5 ore pe zi reluări) și 2,5 ore programe teleshopping. 
 • Joi - 22 de ore pe zi competiții sportive (circa 14 ore) și 2 ore teleshopping. 
 • Vineri - 22 de ore pe zi competiții sportive (reluări circa 8,5 ore) și 2 ore pe zi emisiuni teleshopping. 
 • Sâmbătă - 22 de ore pe zi competiții sportive (12 ore reluări) și 2 ore de teleshopping. 
 • Duminică - 23 de ore competiții sportive (circa 12,5 ore reluări) și o oră de teleshopping. 

SIGLELE NOILOR POSTURI

 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • Degeaba Telekom are evenimente mai importante in comparatie cu Digi pentru ca au o sigla de 3 lei (sa ia exemplu Eurosport sau Digi Sport), prezinta stirile zici ca se afla in garsoniera lui Diaconescu (uitati-va la Digi Sport, profesionisti) si o pierdere ca nu dau meciuri din Ligue 1 si Serie A. Cei de la Digi pot vedea prin intermediul Eurosport meciuri din Premier League sau Bundesliga pe cand cei de la Dolce, nu.

  Cel mai bine pentru romani ar fi sa cumpere impreuna Premier League!
 • Audiențele Dolce Telekom 1 sunt net inferioare față de cele ale DigiSport 1. Aseară, la meciul Stelei, pe intervalul orar 21.30 - 22.00, DigiSport 1 avea 565.000 privitori iar Dolce Telekom 1 doar 190.000, pe comercial și urban Dolce Telekom 1 nu a intrat în primii zece. A se vedea aici http://www.paginademedia.ro/2016/02/victimizarea-de-pe-antena-3-primul-loc-la-orase-cati-romani-s-au-uitat-la-emisia-speciala-sinteza-zilei-cu-toate-vedetele-intact-1455626909. Să fim serioși, deocamdată, investițiile în Dolce Telekom 1 nu sunt acoperite.
 • Am si digi si dolce,înainte ma uitam doar pe digi dar ceva timp dolce le-a luat fata si numai pe dolce ne uitam toti din familie!
 • Ce dumnezeu aduce Dolce Sport, mai Adi, inovator si occidental? O sigla de 2 lei, stiri prezentate dintr-o redactie total neinspirata si niste comentatori de toata jena la o competitie premium numita Formula 1. Puncteaza te rog. Ce e inovator si occidental?
 • Dolce parca este mai modern,mai inovator decat Digi.Astia de la Telekom sunt mai aproape de ce inseamna o televiziune occidentala. Eu le am pe amandoua si pot compara. Oricum ,recunosc, pentru un amator de sport cele doua posturi sunt o minune!
 • Stim ca vreti sa dati o lovitura de imagine, ca despre continut in mare parte reluari si teleshopping. Vladut (Enachescu) esti mic!
 • M-au amețit, pe bune. Ei aveau deja 4 posturi, dintre care doar primele aveau conținut, 3 si 4 fiind rezervate doar ptr reluari, seri de ELeague, CLeague, eventual evenimente de week-end. Acum vor să fie mai ”cu moț” decît concurența Digi și mai vor două...ca să ce...să difuzeze reluări la greu și teleshoping...și se vor concentra pe canalele 1 și 5 ! ?

Trimite un comentariu