Skip to main content

CNA vrea să-i învite pe jurnalişti și conducerea radioului public la discuţii pe tema acuzațiilor de cenzură

 
CNA vrea să-i învite pe jurnalişti și conducerea radioului public la discuţii pe tema acuzațiilor de cenzură
CNA
Acuzațiile de cenzură venite din partea angajaților radioului public au ajuns și în atenția CNA. Dorina Rusu, membru CNA, a propus în ședința de astăzi că mai mulţi jurnalişti şi reprezentanţi ai conducerii Radioului public sa fie invitati la discutii intr-o sedinta viitoare pentu a se discuta despre presupusele încercări de cenzură despre care s-a vorbit în ultima vreme în presă. 

„Tebuie sa luam o pozitie, să-i ascultăm pe jurnaliști și să discutăm inclusiv cu conducerea SRR", a spus Dorina Rusu la ședința de astăzi.

Membrii Consiliului au convenit să trimită o adresă jurnaliştilor care s-au plâns de cenzură şi conducerii Radioului Public prin care să fie invitaţi atunci când vor fi disponibili la o întâlnire cu Consiliul. 

Reamintim că angajați ai postului public de radio au spus într-o întâlnire a Frontline Club au povestit că li s-a impus să dea pe post știri care nu respectă standardele jurnalistice. 

Publicitate

„Radioul a declanșat o campanie furibundă împotriva modificării legii 41, o campanie falsă în care se spune „Salvați radioul public”, care nici măcar nu este făcută profesionist.”, a povestit jurnalistul care a făcut declarațiile sub rezerva „legii avertizorului public”, după cum Paginademedia.ro a scris AICI

„De două săptămîni, postul unde lucrăm desfășoară o violentă campanie împotriva modificării legii, doar pentru ca lucrurile să nu se schimbe la Radio România. Conducerea ne-a obligat să invităm la emisiuni sau să cităm pe post numai persoane care sînt împotriva schimbării”, a mai spus un alt om de radio. 

Citește și:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu