Skip to main content

Radio România: "La noi nu există cenzură"

 
radio romania
radio romania
Poziţia Radioului public legată de campania Nu distrugeţi radioul şi acuzaţiile angajaţilor: "La radio România nu există cenzură". Punctul de vedere a fost publicat de jurnalistul Cătălin Tolontan.
Publicitate

"Radioul public funcţionează, ca orice instituţie media, după proceduri editoriale corect implementate şi riguros respectate", se arată în poziţia trimisă lui Cătălin Tolontan.

Declaraţia oficialilor Radio România spune că:

În toate dezbaterile găzduite de posturile Radio România dar şi în ştirile difuzate, referitoare la modificarea Legii 41, realizatorii Radio România au asigurat echidistanţa şi imparţialitatea, libertatea de exprimare a tuturor opiniilor, pentru corecta informare a milioanelor de ascultători pe care radioul public îi are în fiecare zi”.

Poziţia Radio România vine după ce mai mulţi angajaţi ai postului public au reclamat campania Nu distrugeţi Radioul! derulată pe post, după cum Paginademedia.ro a scris aici şi aici.

Invocând principiul avertizorului public, angajaţii postului public au declarat că această campanie a inclus o serie de ştiri, abordate dintr-un singur unghi: cel care avantaja radioul şi care spunea că legea de funcţionar a posturilor publice nu trebuie schimbată.

Paginademedia.ro a publicat o serie de exemple de astfel de ştiri, abordate în sensul celor spuse de angajaţii Radioului, aici. Campania dusă de Radio România a inclus atât ştiri, dar şi clipuri audio.

Într-unul dintre ele se spune, printre altele, că "am schimbat preşedinţi şi regimuri".

Citeşte şi:

Două dintre spoturile audio ale campaniei:

Nu Distrugeti Radio Romania

Aproape 5 milioane de ascultatori sunt alaturi de noi! Te asteptam si pe tine! Spune NU proiectului de modificare a legii 41/1994! Impreuna suntem mai puternici! Spune si tu: EU SUNT RADIO ROMANIA!Semneaza PETITIA http://www.petitieonline.com/nu_distrugeti_cultura_la_radio_romania

Posted by NU Distrugeti Radioul Public on Wednesday, March 9, 2016

Poziţia Radio România, publicată de Cătălin Tolontan:


Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus