Skip to main content

Radio România: "La noi nu există cenzură"

 
Radio România: "La noi nu există cenzură"
radio romania
Poziția Radioului public legată de campania Nu distrugeți radioul și acuzațiile angajaților: "La radio România nu există cenzură". Punctul de vedere a fost publicat de jurnalistul Cătălin Tolontan.

"Radioul public funcționează, ca orice instituție media, după proceduri editoriale corect implementate și riguros respectate", se arată în poziția trimisă lui Cătălin Tolontan.

Declarația oficialilor Radio România spune că:

În toate dezbaterile găzduite de posturile Radio România dar şi în ştirile difuzate, referitoare la modificarea Legii 41, realizatorii Radio România au asigurat echidistanţa şi imparţialitatea, libertatea de exprimare a tuturor opiniilor, pentru corecta informare a milioanelor de ascultători pe care radioul public îi are în fiecare zi”.

Publicitate

Poziția Radio România vine după ce mai mulți angajați ai postului public au reclamat campania Nu distrugeți Radioul! derulată pe post, după cum Paginademedia.ro a scris aici și aici.

 

Invocând principiul avertizorului public, angajații postului public au declarat că această campanie a inclus o serie de știri, abordate dintr-un singur unghi: cel care avantaja radioul și care spunea că legea de funcționar a posturilor publice nu trebuie schimbată.

Paginademedia.ro a publicat o serie de exemple de astfel de știri, abordate în sensul celor spuse de angajații Radioului, aici. Campania dusă de Radio România a inclus atât știri, dar și clipuri audio.

Într-unul dintre ele se spune, printre altele, că "am schimbat președinți și regimuri".

Citește și:

Două dintre spoturile audio ale campaniei: 

 
Nu Distrugeti Radio Romania

Aproape 5 milioane de ascultatori sunt alaturi de noi! Te asteptam si pe tine! Spune NU proiectului de modificare a legii 41/1994! Impreuna suntem mai puternici! Spune si tu: EU SUNT RADIO ROMANIA!Semneaza PETITIA http://www.petitieonline.com/nu_distrugeti_cultura_la_radio_romania

Posted by NU Distrugeti Radioul Public on Wednesday, March 9, 2016

Poziția Radio România, publicată de Cătălin Tolontan:


 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Trimite un comentariu