Skip to main content

VIDEO. Top zece cele mai bune reclame din istoria de 40 de ani a companiei Apple

 
VIDEO. Top zece cele mai bune reclame din istoria de 40 de ani a companiei Apple

Au trecut 40 de ani de la prima reclamă Apple. Revista Marketing din Marea Britanie a realizat un top zece al celor mai bune materiale de promovare ale companiei fondate de Steve Jobs

Prima reclamă Apple a apărut în 1976 și aduce mult cu un flyer. Materialul publicitar promova computerul Apple 1 printr-un text consistent. Reclama de acum 40 de ani este departe de modul în care arată astăzi publicitatea companiei. 

Publicitate

Paginademedia.ro prezintă în continuare cele mai importante reclame Apple în 40 de ani de istorie, după o selecție realizată de Marketingmagazine.co.uk.

Prima reclamă din istoria Apple:

 

VIDEO. Top 10 - cele mai bune reclame video din istoria Apple

1. Homemaker - Apple, 1981

2. 1984

Apple 1984 a intrat în folclorul publicității mondiale și este adesea caracterizată drept cea mai bună reclamă realizată vreodată. Spotul orwellian a fost regizat de Stanley Kubrick. În reclamă apare actrița britanică Anya Major, în timp ce "Big Brother" este jucat de David Graham, care este și vocea lui Dalek în episoadele de început ale Doctor Who.

 3. Color (1990)

4. Mission Impossible

Primul film Misiune imposibilă a conținut plasare de produs pentru Apple Power Book. Tom Cruise folosește dispozitivul Apple în această peliculă.

5. Think Different (1997)

6. Un-PC (1998)

Această reclamă lovește în Microsoft, principalul competitor al Apple de la acea vreme. Spotul vorbște despre faptul că rivalul său folosește o tehnologie "mereu complicată".

7. Silhouette (2003), reclamă pentru iPod.

8. Spoturile Get a Mac (2006-2009)

9. There’s an app for that (2009)

10. What is iPad? (2010)

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu