Skip to main content

Cu camera ascunsă. TVR a plecat la vânătoare de persoane care spun că n-au TV ca să scape de taxă

 
Cu camera ascunsă. TVR a plecat la vânătoare de persoane care spun că n-au TV ca să scape de taxă

O nouă idee a postului public de a-i convinge pe români să plătească taxa TV. O echipă de reporteri TVR a ieşit la vânătoare de persoane care au declarat pe propria răspundere că nu au televizor pentru a putea fi scutiţi de taxa TV.

Publicitate

Ce s-a întâmplat pe teren? Au găsit pe cineva care a dat false declaraţii?

Prima "victimă" a fost o bătrână, care figura pe lista TVR ca scutită de taxă pentru că nu are TV în casă.

Discuţia dintre reporterul Telejurnalului şi bătrână a fost filmată cu camera ascunsă:

  • Reporter: Vă merge televizorul şi prindeţi canalele noastre?
  • Bătrână: Ce, TVR? Da. Şi?
  • Păi ştiţi că, dacă le prindeţi, sunteţi obligată să plătiţi taxa TV. Dumneavoastră aţi declarat pe propria răspundere că ...
  • Şi ce, trebuia să declar că îmi cumpăr televizor? Poate atunci nu aveam televizor. Poate că oamenii nu consideră justificată această taxă.
  • R: Am înţeles mesajul, o să vedem ce facem.

Reportajul prezentat ieri la Telejurnal în cadrul campaniei "Ne priveşte TVR" a mai cuprins şi un apel telefonic către un domn care, de asemenea, era scutit de taxa TV pentru că declarase că nu are televizor, deşi a recunoscut că are abonament la o companie de cablu.

Potrivit materialului TVR, aceste persoane au fost contactate aleatoriu din lista celor care au declarat pe proprie răspundere că nu au televizor.

Ce riscă cei care mint în declaraţii, a spus-o acelaşi reportaj:

Se supun legii penale dacă dau o declaraţie pe propria răspundere falsă, plus amendă şi plata dublului taxei TV pe un an de zile.

VIDEO. Ultimul reportaj din campania TVR care cuprinde imagini filmate cu camera ascunsă:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • so so
    mie imi place reporterul spune ca TVR este cu cea mai mare acoperire ,perfecte , care acoperire nu mai sunt case cu antene pe acoperis , mai nou nu mai emite trestru in toata tara deci care acoperire .Audienta facuta de TVR este o minciuna
  • Anonim că așa Trebuie Anonim că așa Trebuie
    *** și spre TVR
    *** și spre *** care se uită la televiziune
    *** și fugi la coteț
  • d d
    @hehe, poate fan esti tu.. Nu vorbi in numele tuturor. La noi sunt distrugatorii de tara, stim cu totii ca tot parlamentarii decid ce se intampla la marele TVR! Cand ei nu iti vor binele, de ce pe noi sa ne intereseze? S-au trezit in 2016 ca au pierderi de bani, ca poate intra in insolventa etc.. Din vina cui? Tot a voastra, condusi de corupti. Nu va dam in plus vreun leu, ca asta vreti voi, ***! Pensii ati votat, dar calitate pentru platitori BA!
  • Iulian Iulian
    Problema aici e că se dau declarații pe proprie răspundere că nu au TV. Nu cât e taxa și alte chestii. Că suntem o nație care minte dar nu vrem să fim mințiți.

    Pana nu exista o lege mai buna trebuie să le respectam pe alea care există. Asta e calea spre prosperitate. Nu fiecare își face dreptatea cum ii convine.
  • hehe hehe
    Cati rupti mor de inima pt 4 lei, in schimb nu zic nimic ca parlamentarii isi voteaza pensii speciale ce ne vor costa cca 10 mil euro pe an..
    Vorbiti de HD dar sunteti fani antena 1 SD
    Alti diletanti vor privatizarea TVR. Cum draq sa privatizezi ceva ce apartine natural de stat ?
  • Gogu Gogu
    TVR,lasa ca aveti bani sa ii intoarceti cu furca si tot mai doriti,va dati loviti precum unii preoti!Fiti calmi si nu va mai comparati voi ca anumite posturi din alte tari,precum Anglia,Germania,Italia etc,amintiti-va ca sunteti o televiziune romana,sunt oameni care nu au ce baga in gura si voua va arde de taxe ca "ati saracit"!***
  • d d
    Vorbiti cu operatorii de cablu sa fie pachet separat TVR si sa plateasca cine doreste.. Cred ca ati avea mai putine incasari decat le aveti cu "amarata" taxa de 4 lei. Nu oferiti decat prostii si in calitate proasta, dar vreti o taxa mai mare ca voi acest lucru cautati, la calitate de acum 10-20 de ani.. S-au ieftinit televizoarele HD asa ca din ce in ce mai multa lume renunta la CRT si voi transmiteti de tot rasul. De ceva timp ati innebunit, mesaje pe canalul TVR, sunati oamenii care au zis ca nu detin TV-uri si asa mai departe, e foame de bani baieti?

    Sunt de acord sa se plateasca acea taxa, dar si alaturi de cei care nu vor sa plateasca prostii sau nu au bani. 4 lei = 4 paini ;), in tara asta amarata asa cum e, ajunsa din cauza coruptilor din romania. PSD=PNL=PDL=UNPR=PMP=ALDE=ACEEASI MIZERIE!
  • Deontotonomat Deontotonomat
    Toate tembeliziunile din Romanistan sunt varza cu muraturi,de la Diji24 si pana la TVR.....tristilor la digital terestru cand treceti????Mai e vreo tara in UE care nu are digital terestru?????
  • Marcel Marcel
    Bătrână? După vocea viguroasa, n-ai zice... Poate o jigniți cu acest enunț! Plus ca înțelege că încalcă legea și zice că ia măsuri.... Unde e senzația știrii???
  • Bogdan Bogdan
    Schimbati legea in asa fel incat sa plateasca taxa companiile de cablu si televiziune.Noi le platim lor o gramada de bani pentru aceste canale.
  • Horea Horea
    Se pare ca mai jos s-a deschis FORUMUL pentru degringolati, posibil angajati si *** la alte posturi COMERCIALE.

    Mai luati o bere. Si inca una. Intr-un final o sa adormiti linistiti.
    Atentie insa, sa nu faceti pe voi!
  • Leo Leo
    Daca nu v-ati mai arunca la scandal aiurea, daca v-ati folosi putin capul si ati da un google ati vedea ca transmisia in formatul SD s-a pastrat ptr a putea fi vizionata si de persoanele ce folosesc inca tv-uri vechi format analog! Tot cu un google ati vedea cate zone din mediul rural folosesc inca acest format datorita dificultatii extreme de a se conecta la un cablu...indisponibil in acele zone! Tot la un google dragi tampiti ati vedea ca TVR-ul s-a agitat destul ptr a intarzia punerea in aplicare a legii Europene de incetare a emisiei in format SD, tocmai ptr a da timp persoanelor defavorizate sa-si achizitioneze in timp tv-uri digitale! Ca voi gandeam si eu de multe ori, ma aruncam ca rata la muci fara sa-mi pun intelectul in functiune! Stati calmi cand auziti stiri de scandal si verificati sursa si background-ul!!! Nu mai judecati aiurea. Cat despre canale si transmisii gratuite, ma apuca rasul!!! :))) Dati exemple de Moldova, Ungaria...dar va comparati mereu cu Vestul! Pai stai, vreti ca in Vest dar sa platiti ca in Est? Sa va dau exemple din alte tari ? Tot la un google gasiti, dar sunt sigur ca deja cunoasteti, dar e mai simplu sa criticam in rand cu gloata.
  • gogu gogu
    *** care toacă bani ..atâta timp cât am tv și internet, *** .. nu îi pune nimeni să emită și pe internet.. și-n plus, cine *** mai urmărește TVR-ul, că până și bătrânii de la sate nu vor să mai audă de ei..
  • d d
    @Radu, pai pentru ce sa platim? Pentru filme iefinte si proaste, pentru calitatea SD. Nu e corect sa fie obligati oamenii saplateasca prostiile lor. Suntem in 2016! Uitati-va la alte televiziuni din strainatate cum sta treaba si o sa-ti dai seama ca platim degeaba.
  • Horia Pușcuță Horia Pușcuță
    Televiziunea publică trebuie privatizată sau lichidată urgent.

Trimite un comentariu

sus