Skip to main content

Cu camera ascunsă. TVR a plecat la vânătoare de persoane care spun că n-au TV ca să scape de taxă

 
Cu camera ascunsă. TVR a plecat la vânătoare de persoane care spun că n-au TV ca să scape de taxă

O nouă idee a postului public de a-i convinge pe români să plătească taxa TV. O echipă de reporteri TVR a ieşit la vânătoare de persoane care au declarat pe propria răspundere că nu au televizor pentru a putea fi scutiţi de taxa TV.

Publicitate

Ce s-a întâmplat pe teren? Au găsit pe cineva care a dat false declaraţii?

Prima "victimă" a fost o bătrână, care figura pe lista TVR ca scutită de taxă pentru că nu are TV în casă.

Discuţia dintre reporterul Telejurnalului şi bătrână a fost filmată cu camera ascunsă:

  • Reporter: Vă merge televizorul şi prindeţi canalele noastre?
  • Bătrână: Ce, TVR? Da. Şi?
  • Păi ştiţi că, dacă le prindeţi, sunteţi obligată să plătiţi taxa TV. Dumneavoastră aţi declarat pe propria răspundere că ...
  • Şi ce, trebuia să declar că îmi cumpăr televizor? Poate atunci nu aveam televizor. Poate că oamenii nu consideră justificată această taxă.
  • R: Am înţeles mesajul, o să vedem ce facem.

Reportajul prezentat ieri la Telejurnal în cadrul campaniei "Ne priveşte TVR" a mai cuprins şi un apel telefonic către un domn care, de asemenea, era scutit de taxa TV pentru că declarase că nu are televizor, deşi a recunoscut că are abonament la o companie de cablu.

Potrivit materialului TVR, aceste persoane au fost contactate aleatoriu din lista celor care au declarat pe proprie răspundere că nu au televizor.

Ce riscă cei care mint în declaraţii, a spus-o acelaşi reportaj:

Se supun legii penale dacă dau o declaraţie pe propria răspundere falsă, plus amendă şi plata dublului taxei TV pe un an de zile.

VIDEO. Ultimul reportaj din campania TVR care cuprinde imagini filmate cu camera ascunsă:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Alex Alex
    Nesimtire maxima ! Televiziunea romana trebuie inchisa urgent ! Nu mi se pare normal sa platim abonament la ceva ce nu vizionam. Daca tot platim abonament, de ce nu ofera si ei calitate? La cati bani castiga de pe urma oamenilor, toate cele 3 canale ar trebui sa fie in ***.
  • Radu Radu
    Sa le fie rusine astora din TVR, le doresc faliment rapid!
  • d d
    @rex, totul se rezuma si la salarii si mediul de trai. De ce nu compari cu Moldova? Acolo cat platesc oamenii pentru postul/posturile lor? Uita-te cum stau ungurii pe partea de televiziune, cate au in HD, au M4 Sport, noi? TVR Sport? Vise pentru ca se fura prea mult. Trebuie sa fie mai simplu: cine vrea sa dea bani bine, cine nu, nu.. De ce sa fie obigati? TVR=mafia! Stai linistit @rex, ca multi gandesc ca mine. Euro 2016 cand? Champions League cand? Filme in SD si majoritatea slabe, ca sunt mai ieftine!? Au saracit mafiotii!
  • rex rex
    Draga D, eu ti-as dori sa traiesti intr-o tara din vestul Europei unde plateai 5 euro ca sa vezi un singur meci. unul! nicaieri televiziunile publice nu sunt obligate sa cumpere competitii sportive pt ca astea sunt printre cele mai scumpe programe tv. doar posturile comerciale isi permit si asta pt ca ele ot difuza suficienta publicitate ca sa isi acopere costurile. TTVR prin lege, nu poate da publicitate cat dau privatii. in schimb, platitorii exorbitantei taxe de 4 lei pe luna vor champions league si filme din 2015 de banii astia. apropos din 4 lei doar 2 ajung la tvr in cate TVR mai plateste si TVA. succes si mai arunca cu ceva in ventilator....
  • d d
    Ca sa nu mai zic ca nu sunteti in stare sa cumparati meciuri din EURO 2016. Nu mai transmiteti vreo competitie importanta, nici macar FTA-ul pentru Champions League, sa vada toti abonatii, indiferent de operator. Rusine!
  • d d
    Bai nesimtitilor de la TVR. Dupa ce ca suntem in 2016 si voi transmiteti TVR 1, TVR 2, TVR 3 etc.. in format SD, mai aveti si tupeul sa va plangeti la postul vostru de 3 lei? Stiu ce vreti, mai multi bani de la fraierii de romani, sa aveti salariile mai mici, ca oricum tot in format SD o sa fie..

    Sa va fie rusine si celor care au furat de la stat din TVR pe banii romanilor! Mai bine le inchideti daca nu va treziti la realitate. Rusine angajati TVR si parlamentarilor romani!

Trimite un comentariu

sus