Skip to main content

PRESA DE AZI. Weekend Adevărul: "Vadim şi Barbu, evangheliştii lui Ceauşescu"

 
PRESA DE AZI. Weekend Adevărul: "Vadim şi Barbu, evangheliştii lui Ceauşescu"

Portretele lui Corneliu Vadim Tudor, Eugen Barbu, summitul NATO de la Varşovia şi cazul accidentului în care şi-a pierdut viaţa Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, se numără printre subiectele presei de astăzi.

Publicitate

„Vadim şi Barbu, evangheliştii lui Ceauşescu", titrează Weekend Adevărul.

„Corneliu Vadim Tudor şi Eugen Barbu au fost scriitorii de curte ai cuplului Ceauşescu, câinii de pază ai regimului. Cei doi îi puneau la zid pe intelectualii care criticau în scrierile lor intelectualii care criticau în scrierile lor dictatura absurdă din România. După Revoluţie, nu s-au dezis de cel pe care l-au omagiat şi au continuat să propage naţionalismul ieftin, antisemitismul visceral şi să arunce cu lături în cei care nu erau de acord cu puţinele lor idei politice", scrie Adevărul în deschiderea ediţiei sale de weekend.

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile şi principalele subiecte ale presei de astăzi.

Evenimentul zilei: "Acest aşa-zis accident este o făcătură". Cascadorul Marian Chirvase a analizat, pentru EVZ, fotografiile cu Opelul lui Dan Condrea. Ziarul a dedicat patru pagini cazului patronului Hexi Pharma. Printre subiectele abordate: poveştile cu spioni trăite de fosta soţie a lui Condrea, semne suspecte lângă locul în care a dispărut patronul Hexi Pharma şi o evaluare psihologică a fostei soţii a celui care se numără printre vinovaţii scandalului dezinfectanţilor diluaţi din spitale.

România liberă: "Incompetenţa României transformă marea neagră în lac rusesc". Summit-ul de la Varşovia va înclina spre Nord balanţa apărării în Est. Şansele ca România să obţină ceea ce îşi doreşte la summit-ul NATO de la Varşovia din luna iulie sunt minime, în pofida avertismentelor preşedintelui Iohannis şi a promisiunilor de sprijin obţinute de premierul Dacian Cioloş la Washington.

Jurnalul Naţional: "Comuna cu cei mai derutaţi alegători". În comuna suceveană Drăguşeni, Vasile Cepoi va câştiga alegerile, în vreme ce Vasile Cepoi va pierde alegerile. Nimic mai bulversant: pe cei trei candidaţi îi cheamă la fel.

Gazeta Sporturilor: "Cu 14 zile înainte de debutul la Euro nu e linişte în cantonamentul naţionalei". Răzvan Raţ e nervos pentru că a fost deposedat de banderola de căpitan. Iordănescu nu poate să-i ierte jucătorului faptul că l-a ocolit în ultimul timp, profitând de relaţia bună pe care o are cu preşedintele Burleanu, dar nici faptu că l-a înfruntat la Belfast.

Libertatea: "Dan Condrea era 'Cameleonul'". Prima soţie a patronului Hexi Pharma a afirmat ieri că acesta ar fi fost agent al Serviciului de Informaţii Externe, iar din descrierea pe care i-o fac apropiaţii rezultă un portret-robot care se potriveşte cu profilul de spion.

Click!: "Zaharescu dă tot mai puţini bani pentru copiii lui". Fostul soţ al Andreei Berecleanu a reuşit să-i înduplece pe judecători, după ce s-a plâns că plăteşte prea multe pensii alimentare.

Rubrica Presa de azi este realizată cu susţinerea companiei de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secţiunea Presa de azi (click foto):

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus