Skip to main content

Ziarul Ring, mâine, ultimul număr pe hârtie

 
Ziarul Ring, mâine, ultimul număr pe hârtie

Ziarul Ring, controlat de frații Robert și Ionuț Negoiță, își încetează apariția pe hârtie. „Mâine este ultimul număr pe catre îl scoatem în varianta tipărită”, a declarat pentru Paginademedia.ro Andrei David, redactorul-șef al publicației.

Publicitate

Ring a fost lansat în 21 aprilie 2008, ca o publicație gratuită pentru București. Ultima ediție, cea de mâine va avea numărul 2031.  

Informația legată de dispariția din print a fost publicată inițial de DcNews.ro

Redactorul-șef al ziarului Ring a detaliat pentru paginademedia.ro ce se va întâmpla în continuare și care sunt motivele acestei decizii. 

Andrei David, pentru Paginademedia.ro: 

„Ne vom concentra pe divizia online. Momentan, avem site-ul ziaruring.ro, dar intenționăm să ne dezvoltăm și pe alte nișe”

Despre echipă: „În mare măsură, echipa editorială va rămâne aceeași. Evident că o parte din oameni, cei care aveau legătură directă cu ediție tipărită - distribuție, producție - nu-și vor mai găsi locul în echipă.”

Despre motive: „Este o reacție firească de adaptare la piață. Ediția tipărită nu ne aducea plus valoare la nivelul pe care ni-l doream și ne limita la București. Oricum, toată lumea se duce pe online, nu suntem noi nici primii, nici ultimii. Ce este important: nu este un sfârșit, nu i-am pus cruce, doar un hashtag(#).”

Despre noul Ring: „Va trebui să ne obișnuim. Până acum site-ul a fost oglinda ediției tipărite. Evident că vom avea o altă abordare și o altă scriitură și ne vom concentra pe un mesaj concentrat pe news, pe o abordare rapidă a informației. Este o transformare din care cred că vom avea de câștigat.”

În noua structură, redacția va avea aproximativ 20 de oameni, după ce aproximativ 10 - 15 oameni din zona de producție și distribuție vor părăsi echipa. 

 

 

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu