Skip to main content

VIDEO. Campania Pepsi cu trupa Vama la Vama Veche, în imagini pas cu pas. De la București, în autocar și pe plajă

 
VIDEO. Campania Pepsi cu trupa Vama la Vama Veche, în imagini pas cu pas. De la București, în autocar și pe plajă

Vineri seară, în timpul unui concert susținut de trupa Vama în clubul Fabrica, din București, Tudor Chirilă s-a oprit din cântat "Vara asta" și a spus "plecăm în Vamă". Așa a început experiența de tip "real time marketing" pentru 150 de români care au spus "da" la provocarea lansată de Pepsi și trupa Vama de a pleca spre mare cu trei autocare.

Publicitate

Imagini cu ce s-a întâmplat în autocare, de la concertul de pe plaja din Vama Veche, dar și declarațiile celor care au organizat campania inedită, în continuare.

Ideea a aparținut agenției Graffiti BBDO. Alex Tocilescu, copywriter în agenție, a și povestit pe Facebook despre campanie:

„Acum vreo patru luni, noi ăștia de la Graffiti am primit un brief de la Pepsi care zicea să facem o nebunie, orice, despre ‪#‎spiritliber‬, și eventual să fie cu trupa Vama. Am stat noi așa și am aruncat cu idei și cineva (adică Vlad) a zis că cum ar fi dacă la un moment dat, în timpul unui concert, Tudor Chirilă s-ar opri din cântat și ar zice „Bă, hai toți în Vamă și terminăm acolo concertul!". Că spirit liber, nu?

Le-am povestit-o oamenilor de la Pepsi și ei au zis „Mișto. Facem." Acum sunt într-un autocar cu alți 44 de oameni și mergem către Vama Veche.”

Cum s-a desfășurat evenimentul de real time marketing organizat vineri seară de Pepsi și trupa Vama

În timpul concertului susținut de trupa Vama în Fabrica, București, Tudor Chirilă s-a oprit din cântat "Vara asta" și i-a anunțat pe cei prezenți că Pepsi le-a pregătit o propunere de nerefuzat: cei cu #spiritliber sunt invitați să continue concertul alături de ei în Vama Veche.

Pepsi a pregătit 3 autocare la ieșirea din locație cu destinația Vama Veche. Cine dorea să asculte concertul până la final trebuia să accepte provocarea de a pleca în toiul nopții la mare să prindă răsăritul în Vama Veche.

150 de oameni din public. Cei care nu au încăput în cele trei autocare au plecat cu propriile mașini.

La ora 23:30 autocarele au pornit la drum spre mare.

Înregistrarea din autocar:

La ora 04:00 au ajuns în Vama Veche, iar la 04:30 Vama a intrat pe scena amenajată pentru un concert acustic inedit, pe malul mării, la primele raze de soare ale diminetii. Concertul a durat până la ora 05:00, iar la 06:00, după răsărit, participanții au fost invitați în autocare pentru drumul spre casă.

De la concertul de pe plaja din Vama Veche:

Despre campania aniversară Pepsi 50 de ani

Campania aniversară Pepsi „50 de ani de spirit liber în România. Şi ieri. Şi azi.” se adresează tuturor românilor care caută mereu momente de spirit liber.

Partenerii evenimentului "spirit liber": Agenția de Vise, Roton, Graffiti BBDO, Tribal, OMD, Best Music, Eurolines, Acolo și Rocco Media.

Oficialii Pepsi despre acest experiment:

"Vorbim adesea despre real-time marketing. Ni-l dorim deoarece știm că numai așa putem face diferența într-o piață sufocată de comunicarea, ba funcțională, ba dorit emoțională. Și cine altcineva ar putea face acest real-time marketing dacă nu două branduri în adevăratul sens al cuvântului?

Pepsi și Vama s-au întâlnit, nu pentru prima oară, ce-i drept, s-au placut și au produs, iată, ceea ce putem numi cu certitudine un brand experience memorabil, a declarat Cristina Radu, Group Brand Manager CSD & Energy Drinks PepsiCo Romania. 

Despre acest subiect, Paginademedia.ro a mai scris AICI.

GALERIE FOTO.  

 

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu