Skip to main content

VIDEO. Ikea îi ironizează pe cei care postează poze cu mâncare pe Facebook şi Instagram

 
VIDEO. Ikea îi ironizează pe cei care postează poze cu mâncare pe Facebook şi Instagram

Brandul de mobilă Ikea îi ironizează pe cei care înainte să se aşeze la masă fac poze la mâncare şi le publică pe Facebook şi Instagram, într-un spot cu mesajul "It’s a meal. Not a competition" (E mâncare. Nu competiţie).

Publicitate

Cei care au creat reclama şi-au imaginat cum ar fi fost dacă oamenii din secolul XVII ar fi simţit nevoia să-şi imortalizeze farfuriile din dorinţa de a obţine "like-uri" înainte să se apuce efectiv să mănânce. Cu alte cuvinte cum s-ar transpune "o nevoie a zilelor noastre" în era de dinainte de Facebook şi Instagram.

Spotul este creat de agenţia Acne din Stockholm şi regizat de Tompa & Rondo (Tomas Skoging şi Filip Nilsson), potrivit revistei Campaign.

În reclamă apare o familie aristrocrată despinsă parcă din Franţa secolului XVII. Cei patru membri ai familiei, părinţii şi două fetiţe, se află aşezaţi la masă, dar înainte să se apuce să se bucure de mâncare, capul familie îl cheamă cu un clopoţel pe pictorul casei ca să imortalizeze bucatele.

Tabloul rezultat este apoi plimbat prin ţară pentru ca restul societăţii să îşi poată arăta aprobarea, prin like-uri „live” (cu degetul mare orientat în sus, precum în Roma Antică), sau dezaprobarea. Procesul este unul de durată, copiii adorm la masă, servitorii se plictisesc, dar în final apar şi cei care au purtat tabloul cu mâncare prin pieţe, pe la petreceri şi chiar prin dormitorul unei domniţe cu un rezultat pozitiv.

Reclama îşi propune să-i încurajeze pe oameni să redescopere bucuria simplă de a găti, a mânca şi de a se reuni în jurul mesei. Pe scurt să lase deoparte telefonul şi să se bucure de viaţă.

Spotul lansat în urmă cu două zile a strâns peste jumătate de milion de afişări pe YouTube.

VIDEO. Reclama Ikea

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus