Skip to main content

Jocurile de strategie dintre Vocea României şi X-Factor în anii trecuţi. Cum s-au evitat cele două show-uri care acum iau startul simultan

 
Jocurile de strategie dintre Vocea României şi X-Factor în anii trecuţi. Cum s-au evitat cele două show-uri care acum iau startul simultan

În premieră, X Factor şi Vocea României încep noul sezon simultan. Se întâmplă mâine, vineri 9 septembrie, de la 20.30. Au mai încercat şi anul trecut un debut la duel, dar s-au schimbat în ultimul moment.

Publicitate

De altfel, în ultimii ani, startul X-Factor, dar şi al Vocii, a însemnat schimbări de ultimă oră în grilă şi mişcări strategice atât în tabăra Intact, cât şi la Pro TV.

Cum au pornit cele două show-uri în anii trecuţi? Cum s-au "repliat" cei doi concurenţi? Ce cifre au avut la startul sezoanelor trecute?

2015. Antena trage X-Factor o zi mai devreme. Pro contraatacă cu Las Fierbinţi

Debutul la bătaie directă a fost în plan şi în 2015. X Factor şi Vocea erau programate vineri, 18 septembrie. Antena 1 s-a răzgândit însă cu doar câteva zile înainte de debutul anunţat: a pus showu-l cu o zi mai devreme, pe 17 septembrie.

Mişcarea Antenei 1 a atras o modificare şi în grila Pro TV. Canalul din Pache Protopopescu a renunţat la filmul pe care îl avea programat şi a scos la înaintare, la luptă cu X-Factor, primul episod al noii serii Las Fierbinţi, care trebuia să înceapă o săptămână mai târziu, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

În lupta X-Factor-Las Fierbinţi, show-ul de pe Antena 1 a fost depăşită de serialul de comedie.

2014. Pro TV, schimbare în ultima săptămână: Vocea de marţi

Dacă în anul trecut Antena 1 s-a răzgândit, în 2014 Pro TV a fost cel care a mutat ziua stabilită iniţial. În septembrie 2014, cu o săptămână înainte de lansare, Pro TV a schimbat ziua primei ediţii a show-ului Vocea României. În loc să înceapă vineri, 19 septembrie, aşa cum fusese anunţat şi promovat iniţial, show-ul muzical a debutat marţi, 16 septembrie de la 20.30, „cu un episod surpriză în exclusivitate”, după cum a anunţat postul de televiziune atunci.

Această decizie a marcat o premieră. A fost pentru prima dată când postul a făcut o astfel de schimbare pe ultima sută de metri, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Television/off Television/off
    anul asta s-au plictisit. au vazut ca jocurile astea nu ii ajuta cu nimic. oricum, strategii celor doua posturi sunt foarte slabi. noroc cu formatele importate ca sunt puternice. daca era sa le inventeze romanii din cele doua statii tv ar fi iesit ceva prezentat de dan negru cu altceva prezentat de marutza. adica ceva ieftin. formatele insa salveaza tot.
  • marian marian
    ANTENUTA E PE APROAPE TOT TIMPUL VOCEA LOCUL 1 kanal 2 si chix pe 3 .
  • mile mile
    unde sunt audientele acces direct , cine e lider , acum nu mai conteaza
  • Iuli Iuli
    Si in acest an ambele televiziuni au dus lupta pe ultima suta de metri.

    Daca la ProTV scria in dreptul logo-ului: "Din 9 septembrie, ai ce trebuie", Antena 1 a pus sub logo "Premiera: X Factor, Vineri, 20.30" iar ProTV a contraatacat cu "Vocea Romaniei: Premiera Vineri 20:30"

Trimite un comentariu

sus